Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αναφορά στη Βουλή από την κ.Ξουλίδου (ΑΝ.ΕΛ.) της επιστολής συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για την αξιοκρατική & αδιάβλητη εισαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ αντί ένταξης δημ.αστυνομικών

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς: 
  • τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
  • τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Αναφορά της επιστολής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ροδόπης και της  Ένωσης αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.
Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την αριθμ. πρωτ. 380/25-10-2013 επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης στην οποία περιγράφεται το ζήτημα της εκπαίδευσης των επιτυχόντων στις Αστυνομικές Σχολές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις έτους 2013-2014. 
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι με το Ν. 4093/12 αποφασίστηκε το πάγωμα των προσλήψεων προσωπικού στην ΕΛ.ΑΣ. για τα έτη 2013 και 2014 παρά τις ελλείψεις αστυνομικού προσωπικού και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση σε ολόκληρη την κοινωνία. Από την άλλη, η ένταξη στην Ελληνική Αστυνομία των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών, αποτελεί εκ μέρους της Κυβέρνησης ευθεία παραδοχή της ανάγκης ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας με αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της. Ως εκ τούτου, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να πραγματοποιηθεί με άρτιο τρόπο η εκπαίδευση των 580 επιτυχόντων στις Αστυνομικές Σχολές κατά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις έτους 2013-1014 και να μην αντικατασταθεί η διαδικασία ένταξης στο Αστυνομικό Σώμα από ταχύρρυθμες εκπαιδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. 
Ζητείται η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της αξιοκρατικής και αδιάβλητης εισαγωγής στο Αστυνομικό Σώμα, της αναβάθμισης της εκπαίδευσης των Αστυνομικών με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας, την άμβλυνση φαινομένων εγκληματικότητας και την πάταξη βίαιων και ακραίων φαινομένων. 
Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και της Ένωσης αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.
 Η καταθέτουσα Βουλευτής
Σταυρούλα Ξουλίδου
Ακολουθεί η επιστολή, την έχουμε ήδη δημοσιεύσει εδώ.
Πηγή: http://www.stauroulaxoulidou.gr/

Δείτε την Αναφορά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου