Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Κινητικότητα Δημοτικών Αστυνομικών: Πρωτόγνωρα πράγματα στην προκήρυξη

Στις 26/11/2013 εκδίδεται το ΦΕΚ κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών με τις αντίστοιχες θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Διασπορά των θέσεων, θέσεις σαφώς λιγότερες από τους "Διαθέσιμους". Σημειώστε ότι η προκήρυξη αναρτήθηκε ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΝ να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για περιπτώσεις ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΏΝ ή Δικαιολογητικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ στις προκηρύξεις.

Αυτονόητο είναι δε,ότι σε πολλές περιπτώσεις ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ η ανάκληση διορισμού τους!

Κρατηθείτε για τη συνέχεια.....

Ενώ λοιπόν είχε αναρτηθεί το ΦΕΚ και οι προθεσμίες έτρεχαν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ τα έντυπα ΑΙΤΗΣΕΩΝ για 3 ημέρες (η προθεσμία ήταν 15 μέρες έως τις 10.12.13)  για άγνωστο λόγο βγαίνει μια εγκύκλιος η οποία τροποποιεί τα όρια ηλικίας στην ΕΛ.ΑΣ και τα πάει από 45 στα 50,διορθώνοντας μια απερισκεψία.


Ταυτόχρονα μοριοδοτεί μια σειρά δημοτικών αστυνομικών με 20 μόρια γιατί η προκήρυξη ανέφερε οτι ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ .Προσέξτε,επειδή ανέφερε ότι είχαν δικαίωμα ενστάσεων ΒΑΣΕΙ Ν.1648/1986 ενώ αν στην επιτροπή ήταν μέλος του ΑΣΕΠ η εγκύκλιος μοριοδοτεί με 15!!! μόρια.

έχει και συνέχεια...ενώ ήδη έτρεχε το ΦΕΚ με τις θέσεις...γίνεται και αλλαγή στις θέσεις εκ νέου!!!


Οι αλλαγές αυτές ουσιαστικά ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες τοποθέτησης ειδικά για τους ΔΕ κατηγορίας άλλων σειρών όπως του 2004 και 2009 ,αφού η διαφορά μοριοδότησης (20 μόρια) υπερκαλύπτει τις όποιες διαφορές προϋπηρεσίας και τους εκτοπίζει.

Να σας δώσουμε ένα παράδειγμα:

Σε επαρχιακή πόλη προκηρύχθηκαν 34 θέσεις για ΔΕ στην ΕΛ.ΑΣ και 4 στα one stop shop (ΥΠ.ΕΣ)

στην ίδια πόλη υπάρχουν καμία 60ριά ΔΕ σε διαθεσιμότητα.

7 παλαιοί τουλάχιστον που προηγούνται λόγω μορίων προϋπηρεσίας και θέσεων προϊσταμένων και τμηματαρχών.

13 περίπου από τη σειρά που ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ 20 ΜΟΡΙΑ.

4 ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

τουλάχιστον άλλοι 4 με πριμοδότηση λόγω ειδικών δυνάμεων ή επειδή ήταν δόκιμοι στο στρατό.


τι μένει; 

Σημείωση:ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ή μη ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ που σύμφωνα με πληροφορίες είναι διψήφιος αριθμός......

Είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε εσωτερική μετανάστευση δεκάδες οικογένειες ή στην απόλυση διαφορετικά. Ερωτούμε, γιατί εφόσον και οι άλλες σειρές είχαν μπεί με προκηρύξεις που είχαν εκδοθεί σύμφωνα ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΔ.23/2002 και τις τροποποιήσεις του και ανακοινωθεί από τις περιφέρειες (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) και οι διορισμοί είχαν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το κράτος τους αποκλείει;


ερώτημα 2ο.Πως ενώ η υφυπουργός λέει να μην δηλώσουν εκτός του τόπου κατοικίας τους γιατί θα έρθει και επόμενο κύμα; Θα συναγωνιστούν τους καθηγητές;;;;;;

με τι ελπίδα ;;;

ΑΣ ΔΟΘΟΎΝ ΜΕΡΙΚΈΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ...

3 σχόλια:

  1. Άμεση ανάκληση διορισμού σε όσους έχουν πλαστά πιστοποιητικά και σε όσους μοριοδοτήθηκαν για πιστοποιητικά που δεν κατείχαν ή δεν προβλεπόταν!! ΈΞΙ ΠΛΑΣΤΟΊ ΣΤΗ ΡΌΔΟ ΜΕ ΓΝΩΜΆΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΗ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΊ! ΜΙΛΆΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 2010 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νόμος 3833/2010 - «Προστασία της εθνικής οικονομίας − Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή