Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Νέο σύστημα για τα ραντεβού ΕΟΠΠΥ - Μέσω διαδικτύου χωρίς χρέωση

Το νέο σύστημα θα ισχύσει "πιλοτικά" από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Ιουλίου. Μέχρι τις 12 Ιουνίου οι πάροχοι θα περνούν στο σύστημα τα στοιχεία τους, προκειμένου να είναι προσβάσιμα από τους ασφαλισμένους. Τα παραπάνω προβλέπονται σε σχετική εγκύκλιο, την οποία απέστειλε χθες ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το νέο σύστημα θα λειτουργεί παράλληλα με το ισχύον (τηλεφωνικό ραντεβού). Αναπτύσσεται με πόρους του ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο μέσω της πλατφόρμας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Θα περιλαμβάνει τις δημόσιες δομές παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας, το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Για την υλοποίησή του, η ΗΔΙΚΑ αναπτύσσει μία κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία θα καταχωρίζεται η διαθεσιμότητα των γιατρών ανά ειδικότητα. Θα κλείνονται, επίσης, τα ραντεβού και θα ενημερώνονται οι γιατροί για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου