Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Καταδίκη Πολυμερόπουλου (προέδρου ΔΑΚΕ-ΟΤΑ) από το τριμελές Πλημμελειοδικείο για το μεταπτυχιακό «μαϊμού». ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχει τελειωμό η «αριστεία» της ΝΔ

Ένοχος για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ, Βασίλης Πολυμερόπουλος, με την υπ’ αριθμόν 26124 απόφαση και ημερομηνία 15/09/2017.


Συγκεκριμένα, όπως είχε προκύψει από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής κατέθεσε το 2006 στο Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων Μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών επιπέδου master.

Ανατρέχοντας στη διαδρομή του κ. Πολυμερόπουλου στον Δήμο της Αθήνας, ο γαλάζιος αρχισυνδικαλιστής, με τη βοήθεια του “πτυχίου” που απέκτησε το 2006 παρακολουθώντας το ετήσιο σεμινάριο “Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες” από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το “Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων - Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet”, είχε μισθολογικά οφέλη για μια ολόκληρη δεκαετία καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο τον είχε αναβαθμίσει κατατάσσοντάς τον στον κλάδο ΠΕ1. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2013, ο κ. Πολυμερόπουλος, και πάλι με βάση το “μεταπτυχιακό” του, μοριοδοτήθηκε εις βάρος δεκάδων άλλων συνυποψηφίων του στον Δήμο τους οποίους υπερκέρασε στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το “μεταπτυχιακό” απέδωσε 160 επιπλέον μόρια στον συνδικαλιστή της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζοντάς τον στη 17η θέση των υποψηφίων προϊσταμένων του δήμου και βοηθώντας τον τελικά να τοποθετηθεί επικεφαλής αρχικά της Διεύθυνσης Παιδείας και στη συνέχεια των ΚΕΠ. Όπως αναφέρει και το πόρισμα των επιθεωρητών, χωρίς το “μεταπτυχιακό” και τα σχετικά μόρια ο κ. Πολυμερόπουλος θα είχε καταταγεί στην 42η θέση του διαγωνισμού επιλογής και θα είχε μείνει εκτός της διαδικασίας προαγωγής.

Να σημειωθεί ότι στο πόρισμα τους οι επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ επικαλούνταν έγγραφη βεβαίωση του Παντείου Πανεπιστημίου προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων το 2014 η οποία ανέφερε πως «ο συγκεκριμένος τίτλος είναι έγκυρος αλλά δεν επέχει ισότιμη θέση Μεταπτυχιακού Διπλώματος ,όπως αυτά απονέμονται σήμερα από το Πανεπιστήμιό μας αλλά αποτελούσε πιστοποιητικό παρακολούθησης που δίδετο μετά από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις και υποστήριξη διπλωματικής εργασίας».

Πηγή: Αυγή


ΣΥΡΙΖΑ: «Αριστεία» στις παρανομίες

«Η καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Πολυμερόπουλο, αποδεικνύει την ‘αριστεία’ στις παρανομίες, που κατέχει το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον Β. Πολυμερόπουλο για το πιστοποιητικό σπουδών με το οποίο είχε προαχθεί στη θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης του Δήμου Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Πολυμερόπουλος είχε καταθέσει το 2006 μια βεβαίωση παρακολούθησης ενός κύκλου σεμιναρίων ως τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Η εξέλιξη αυτή εκθέτει την ίδια τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η καταδικαστική απόφαση ενός ακόμα προβεβλημένου στελέχους της ΝΔ, δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη του πρώην Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Γ. Δακή, για υπόθεση που αφορά τη δημόσια διοίκηση, καθιστά σαφές πως η ΝΔ αποτελεί διαχρονικά εστία διαφθοράς».

Πηγή:  http://tvxs.gr/

Ας θυμηθούμε ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων είχε βγάλει «λάδι» τον κ. Πολυμερόπουλο τον περασμένο Δεκέμβριο, παρά την έκθεση του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. και τον σάλο που δημιουργήθηκε, καθώς αποφάσισε να μην ανακαλέσει την απόφαση αναγνώρισης του τίτλου ως μεταπτυχιακού!!!  Το σκεπτικό του υπηρεσιακού συμβουλίου «άδειασε» η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης...

Δείτε σχετικά εδώ

Θυμίζουμε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία παρείχε μερική κάλυψη στον κ. Πολυμερόπουλο, αφού στις σχετικές του δηλώσεις ο κ. Γεωργαντάς απέφυγε να πάρει θέση για το θέμα στρεφόμενος  κατά του ΣΥΡΙΖΑ και αγνοώντας την ουσία των καταγγελιών:

Δείτε σχετικά εδώ., ακολουθεί απόσπασμα του ρεπορτάζ:


ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη

Με αφορμή το δημοσίευμα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κόλαφο για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και για τα πεπραγμένα του επικεφαλής της ΝΔ ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά. Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Αυγή”, ο Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στέλεχος της ΔΑΚΕ Δημοσίου τομέα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, είχε προαχθεί στην θέση του προϊστάμενου του ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων καταθέτοντας πλαστό τίτλο μεταπτυχιακού! Με την έκδοση του πορίσματος, καταρρίπτονται οριστικά οι ισχυρισμοί του κ. Πολυμερόπουλου, ο οποίος, αμέσως μετά από αλλεπάλληλα ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η παραπάνω εφημερίδα για τα πεπραγμένα του που είχαν δημοσιευτεί τον περασμένο Οκτώβριο, ζητούσε την ανάκληση των δημοσιευμάτων μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζοντας πως είναι αναληθή. Και σαν να μην έφταναν τα εξώδικα στην “Αυγή”, ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν είχε διστάσει να προβεί σε απειλές εναντίον των μελών της παράταξης “Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση”, αλλά και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”», προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει: «Μετά και από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό σε όλους τους πολίτες τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ όταν μιλά για “συμφωνία αλήθειας” και για “αριστεία”, αλλά και πώς εννοεί τη διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Με άλλα λόγια, την ίδια στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης απέλυε καθηγητές και σχολικούς φύλακες, έκανε τα στραβά μάτια στις εξόφθαλμες παρατυπίες των στελεχών του κόμματος του. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και το κόμμα του, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Αναμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας».

Γεωργαντάς: Εκτεθειμένες είναι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος σε δήλωσή του κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα «ότι εκτεθειμένες – και στη δημόσια διοίκηση – είναι οι δικές τους επιλογές. Είναι, άλλωστε, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε τον έλεγχο γνησιότητας των πτυχίων, αλλά και των εγγράφων των υπηρεσιακών φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων. Και είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο σταμάτησε τον έλεγχο, αλλά έδωσε ταυτόχρονα και τη δυνατότητα σε επίορκους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ. Και κατέληξε: «Αν στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν το λάθος τους, ας συνεχίσουν τους ελέγχους γνησιότητας όλων των δικαιολογητικών των υπαλλήλων του Δημοσίου, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ξεκινήσει. Είναι ο μόνος τρόπος να δείξουν ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα για τους φακέλους κομματικών φίλων και συγγενών, που καθημερινά διορίζουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδού η «αριστεία» του κ. Μητσοτάκη

Η δήλωση Γεωργαντά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Ιδού η «αριστεία» του κ. Μητσοτάκη» τονίζει χαρακτηριστικά: «Αντί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να καταδικάσουν τις πράξεις του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Πολυμερόπουλου που έκανε καριέρα με πλαστό πτυχίο, του παρέχουν επί της ουσίας πολιτική κάλυψη με μια ασυνάρτητη δήλωση του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γεωργαντά. Ο κ. Γεωργαντάς φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να δίνει και μαθήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον έλεγχο γνησιότητας των πτυχίων των δημοσίων υπαλλήλων, τη στιγμή που πτυχίο γαλάζιου στελέχους λογιζόταν και πληρωνόταν από τον έλληνα φορολογούμενο ως γνήσιο επί «ελέγχων» της κυβέρνησης της ΝΔ και υπουργίας Μητσοτάκη. Τελικά, η ΝΔ έχει τόση σχέση με την αλήθεια, όση και το πλαστό μεταπτυχιακό του κ. Πολυμερόπουλου με την επιστήμη και την αριστεία. Όμως, όσα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα κι αν εκτοξεύει ο κ. Μητσοτάκης, ως πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν σε λάμψη το έργο του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου