Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το μεταπτυχιακό “γαλάζιου” συνδικαλιστή - Τι λέει το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

Αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Γεωργαντά προκάλεσε η σημερινή δημοσίευση σημείων του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ) στο οποίο είχε αναφερθεί η aftodioikisi.gr,  για το «πλαστό μεταπτυχιακό» του «γαλάζιου» συνδικαλιστή, μέλους της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ αλλά και της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Βασίλη Πολυμερόπουλου.

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει η «Αυγή» το πιστοποιητικό σπουδών του κ. Πολυμερόπουλου «δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα» και ως εκ τούτου ο Δήμος Αθηναίων καλείται να ανακαλέσει το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών από τον υπάλληλο και ο τελευταίος να επιστρέψει «τα επιπλέον ποσά που του καταβλήθηκαν».

Συγκεκριμένα,  όπως αναφέρει το πόρισμα των Επιθεωρητών «το μεταπτυχιακό απέδωσε 160 επιπλέον μόρια στον κ. Πολυμερόπουλο ανεβάζοντάς τον στη 17η θέση των υποψηφίων προϊσταμένων του δήμου και βοηθώντας τον τελικά να τοποθετηθεί επικεφαλής αρχικά της Διεύθυνσης Παιδείας και στη συνέχεια των ΚΕΠ. Όπως αναφέρει το πόρισμα, χωρίς το “μεταπτυχιακό” και τα σχετικά μόρια ο κ. Πολυμερόπουλος θα είχε καταταγεί στην 42η θέση του διαγωνισμού επιλογής και θα είχε μείνει εκτός της διαδικασίας προαγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το πόρισμα έχει σταλεί από τις 29 Νοεμβρίου στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, προτείνοντας την ανάκληση των χρηματικών επιδομάτων αλλά και τον επανυπολογισμό της μοριοδότησης του υπαλλήλου που θα οδηγήσει στην ανάκληση της τοποθέτησής του ως προϊσταμένου Διεύθυνσης.

Πέραν των όποιων διοικητικών κυρώσεων, το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καμίνης έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση του κ. Πολυμερόπουλου από τη θέση του προϊστάμενου των ΚΕΠ, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθηθούν και οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες εις βάρος του τελευταίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη
Με αφορμή το δημοσίευμα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κόλαφο για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και για τα πεπραγμένα του επικεφαλής της ΝΔ ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά.  Σύμφωνα με το επίμαχο πόρισμα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Αυγή”, ο Β. Πολυμερόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, στέλεχος της ΔΑΚΕ Δημοσίου τομέα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, είχε προαχθεί στην θέση του προϊστάμενου του ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων καταθέτοντας πλαστό τίτλο μεταπτυχιακού! Με την έκδοση του πορίσματος, καταρρίπτονται οριστικά οι ισχυρισμοί του κ. Πολυμερόπουλου, ο οποίος, αμέσως μετά από αλλεπάλληλα ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η παραπάνω εφημερίδα για τα πεπραγμένα του που είχαν δημοσιευτεί τον περασμένο Οκτώβριο, ζητούσε την ανάκληση των δημοσιευμάτων μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζοντας πως είναι αναληθή. Και σαν να μην έφταναν τα εξώδικα στην “Αυγή”, ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν είχε διστάσει να προβεί σε απειλές εναντίον των μελών της παράταξης “Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση”, αλλά και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”», προσθέτει  η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει: «Μετά και από τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό σε όλους τους πολίτες τι εννοεί ο πρόεδρος της ΝΔ όταν μιλά για “συμφωνία αλήθειας” και για “αριστεία”, αλλά και πώς εννοεί τη διαδικασία της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Με άλλα λόγια, την ίδια στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης απέλυε καθηγητές και σχολικούς φύλακες, έκανε τα στραβά μάτια στις εξόφθαλμες παρατυπίες των στελεχών του κόμματος του. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν και το κόμμα του, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Αναμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας».
 
Γεωργαντάς: Εκτεθειμένες είναι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος σε δήλωσή του κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα «ότι εκτεθειμένες – και στη δημόσια διοίκηση – είναι οι δικές τους επιλογές. Είναι, άλλωστε, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε τον έλεγχο γνησιότητας των πτυχίων, αλλά και των εγγράφων των υπηρεσιακών φακέλων των δημοσίων υπαλλήλων. Και είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο σταμάτησε τον έλεγχο, αλλά έδωσε ταυτόχρονα και τη δυνατότητα σε επίορκους υπαλλήλους να επιστρέψουν στις θέσεις τους», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ. Και κατέληξε: «Αν στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν το λάθος τους, ας συνεχίσουν τους ελέγχους γνησιότητας όλων των δικαιολογητικών των υπαλλήλων του Δημοσίου, που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ξεκινήσει. Είναι ο μόνος τρόπος να δείξουν ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα για τους φακέλους κομματικών φίλων και συγγενών, που καθημερινά διορίζουν».

ΣΥΡΙΖΑ: Ιδού η «αριστεία» του κ. Μητσοτάκη
Η δήλωση Γεωργαντά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο «Ιδού η «αριστεία» του κ. Μητσοτάκη» τονίζει χαρακτηριστικά: «Αντί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να καταδικάσουν τις πράξεις του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Πολυμερόπουλου που έκανε καριέρα με πλαστό πτυχίο, του παρέχουν επί της ουσίας πολιτική κάλυψη με μια ασυνάρτητη δήλωση του Τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γεωργαντά. Ο κ. Γεωργαντάς φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να δίνει και μαθήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον έλεγχο γνησιότητας των πτυχίων των δημοσίων υπαλλήλων, τη στιγμή που πτυχίο γαλάζιου στελέχους λογιζόταν και πληρωνόταν από τον έλληνα φορολογούμενο ως γνήσιο επί «ελέγχων» της κυβέρνησης της ΝΔ και υπουργίας Μητσοτάκη.  Τελικά, η ΝΔ έχει τόση σχέση με την αλήθεια, όση και το πλαστό μεταπτυχιακό του κ. Πολυμερόπουλου με την επιστήμη και την αριστεία.  Όμως, όσα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα κι αν εκτοξεύει ο κ. Μητσοτάκης, ως πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν σε λάμψη το έργο του  ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
polymeropoulos_poeota_aftodioikisi
O κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου