Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Θεσσαλονίκη: 20 μήνες φυλάκιση και 500 € πρόστιμο σε πολίτη που προπηλάκισε και χτύπησε δημοτικούς αστυνομικούς

20 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και 500 ευρώ πρόστιμο ήταν η ποινη που επέβαλε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο, στo πλαίσιo της αυτόφωρης διαδικασίας, σε πολίτη της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη 8/9/2016 το πρωί, όταν ο εν λόγω επαγγελματίας οδηγός ενός Φ.Ι.Χ., παραβίασε σηματοδότη για τη διάβαση πεζών, στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Τσιμισκή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις ζωές των πεζών που περνούσαν τη στιγμή εκείνη τη συγκεκριμένη διάβαση. 


Στο σημείο, έτυχε να βρίσκονται, ένας τροχονόμος της ΕΛ.ΑΣ. και δύο Δημοτικοί Αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία για τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης. Οι δύο Δ.Α., αφού είδαν την παραβίαση του σηματοδότη έσπευσαν, να επισημάνουν στον οδηγό το λάθος του και να του επιστησουν την προσοχή. Παρότι οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ήταν καθ' όλα ευγενικοί στην παρατήρησή τους, ο οδηγός, άρχισε να τους βρίζει χυδαία, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να φτύσει από το ανοιχτό παράθυρο του οχήματός του τον ένα Δημοτικό Αστυνομικό. Κατόπιν, ο οδηγός βγήκε έξω από το όχημά του και άρχισε να χτυπά με γροθιές τους Δημοτικούς Αστυνομικούς προκαλωντας τους ελαφρές σωματικές βλάβες. Στη συνέχεια, αφού επιβιβάστηκε και πάλι στο φορτηγάκι του, προσπάθησε να διαφύγει. 

Για κακή του τύχη όμως -λόγω και των αυξημένων μέτρων για τη Δ.Ε.Θ.- έτυχε να περνούν από το σημείο άντρες της ομάδας "Ζ" της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι, αφού ακινητοποίησαν το όχημα, συνέλαβαν τον οδηγό και τον οδήγησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου, μετά τις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσαν οι δύο Δημοτικοί Αστυνομικοί, ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Ο κατηγορούμενος, αφου πέρασε το βράδυ της Πέμπτης στα κρατητήρια του τμήματος, οδηγήθηκε την Παρασκευή 9/9 στις 12:00μ.μ στο δικαστήριο . 

Όμως, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για το πρωί της επόμενης ημέρας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να διανυκτερέυσει για ένα ακόμη βράδυ στα κρατητήρια. Τελικώς, η υπόθεση εκδικάστηκε το πρωί του Σαββάτου 10/9 με το δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον ασυνείδητο επαγγελματία οδηγό για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απείθειας, εξύβρισης, απόπειρα σωματικής βλάβης, φθορά ξένης περιουσίας (έσκισε τις μπλούζες των δύο Δ.Α.) και διατάραξης κυκλοφορίας. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε έφεση.

Πηγή : dimastin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου