Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Εγκρίθηκαν από το ΣτΕ 7.030 κατ' εξαίρεση προσλήψεις του ΥΠΕΣ - Ανάμεσά τους 17(!) μετατάξεις πρώην δημοτικών αστυνομικών στην Υπηρεσία Ασύλου

Εγκρίθηκε δεύτερο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 32  ατόμων στην κεντρική και  τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης  υποδοχής (μεταναστών), για την πρόσληψη 17 πρώην δημοτικών αστυνομικών και 6 υπαλλήλων για  το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέσβου, καθώς και την μετάταξη ενός ατόμου.
Την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη κατά την προεκλογική περίοδο και ανανέωση συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 7.030 ατόμων που είχε ζητήσει το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα άτομα αυτά θα απασχοληθούν στους ΟΤΑ α΄ βαθμού  (Δήμους) και συγκεκριμένα σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, αλλά και σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως είναι της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και της καταπολέμησης της βίας των γυναικών.

Παράλληλα, εγκρίθηκε δεύτερο αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 32  ατόμων στην κεντρική και  τις περιφερειακές υπηρεσίες πρώτης  υποδοχής (μεταναστών), για την πρόσληψη 17 πρώην δημοτικών αστυνομικών και 6 υπαλλήλων για  το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λέσβου, καθώς και την μετάταξη ενός ατόμου.

Σημειώνεται, ότι η Λέσβος ζητεί επείγουσες προσλήψεις καθώς βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω φιλοξενίας 12.000 και πλέον μεταναστών».

Μάλιστα, ο προεδρεύων του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου συγκρότησε και δεύτερη επιτροπή για να εξετάζει τις αιτήσεις των προσλήψεων, λόγω του μεγάλου όγκου τους.

Αιτήσεις υπ. Υγείας
Δεκτό έγινε και το αίτημα του Υπουργείου Υγείας για στελέχωση των νοσοκομείων  με γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς νοσηλευτές,  αλλά  και για την πρόσληψη  αγροτικών γιατρών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών 50 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, 70 νοσηλευτών, 10 κοινωνικών λειτουργών, 10 ψυχολόγων και η  πρόσληψη   άγνωστου αριθμού αγροτικών ιατρών.
Οι γιατροί θα τοποθετηθούν κατά κανόνα σε μονάδες εντατικής  θεραπείας και αυξημένης φροντίδας διαφόρων νοσοκομείων.

Υπ. Παιδείας
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επέτρεψε την έκδοση υπουργικής απόφασης για αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού και συγκεκριμένα  στο σχολείο της Ευρωπαϊκής Παιδείας και στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ενώ άναψε το «πράσινο φως» για την πρόσληψη ωρομισθίων και αναπληρωματικών εκπαιδευτικών για αγγλόφωνα σχολεία του εξωτερικού και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών-συζύγων υπαλλήλων διπλωματικών αρχών (πρεσβείες και προξενεία) μας στο εξωτερικό.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Συμβούλιο, ακόμη,  επέτρεψε
  • την πρόσληψη 165 ατόμων (βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί τους, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.) για το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών του Δήμου Αθηναίων.
  • την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 51 ατόμων  για την κάλυψη λειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών (μάγειροι, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, υδραυλικοί, κ.λπ.).
  • την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για το σχολικό έτος 2015-2016
  • την πρόσληψη 15 εργατών καθαριότητας στο Δήμο Σάμου με σύμβαση εργασίας 2 μηνών, και
  • την πρόσληψη 7 ατόμων (οδηγών και επιμελητών εισπράξεων) στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων.

3 σχόλια:

  1. Πότε θα προσληφθούν οι πρώην Δημ.Αστυνομικοί της ΕΛΑΣ που τέθηκαν στη διάθεση του ΥΠΕΣΔΑ;Τόσο τυχεροί είστε και η ταλαιπωρία σας θα συνεχισθεί απότι φαίνεται μέχρι το Νοέμβρη!
    Τέτοιον ερασιτεχνισμό από τον κ.Βούτση και την παρέα του δε θα τον περίμενε κανείς!
    Εκείνο που βιάστηκαν να βολέψουν, πριν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ήταν να φανούν εντάξει απέναντι στα συμβόλαια που συνήψαν Κατρούγκαλος και Σια ως και ο Βαρουφάκης.
    Πώς θα βγουν οι διαπιστωτικές πράξεις ,όταν προηγούμενα δεν διευκρινίστηκαν οι προσωποπαγείς θέσεις!
    Κάποιοι παγιδεύτηκαν και δήλωσαν ΥΠΕΣΔΑ,ενώ θα ήταν καλύτερα να παραμείνουν στην ΕΛΑΣ.
    Δυστυχώς κάποιοι χάθηκαν στην ασάφεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και τη βιασύνη με την οποία έγιναν οι διαδικασίες τον περασμένο Ιούνιο.Άλωστε σας έδωσαν μικρό χρονικό περιθώριο για τις αιτήσεις επιστροφής στους φορείς υποδοχής .Κάποιοι την πάτησαν δηλώνοντας το ΥΠΕΣΔΑ και, ενώ στην ΕΛΑΣ ήταν ΠΕ από ΔΕ παλαιότερα, γυρίζουν πάλι στην ΔΕ κατηγορία!
    Αυτά συμβαίνουν και δυστυχώς οι εκλογές πάνε πίσω τις προσλήψεις σας και ,αν έχετε κάνει οικονομίες προηγουμένως θα έχετε να ζείτε,αλλιώς θα ζητιανεύετε από τους γονείς σας και τους φίλους σας.
    Αυτή η αναισθησία του Υπουργείου ΕΣ δεν έχει προηγούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ασχολούσασταν λίγο περισσότερο, θα γνωρίζατε ότι η καθυστέρηση έγκειται στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΣΔΑ, όχι στους πολιτικούς. Εν πάση περιπτώσει, η διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τα ΦΕΚ θα βγουν μετά τις εκλογές. Είναι γεγονός ότι οι συνάδελφοι θα πληρώσουν τη γραφειοκρατία μένοντας απλήρωτοι 4 μήνες, τουλάχιστον θα πληρωθούν αναδρομικά από τη λήξη μισθοδοσίας της ΕΛ.ΑΣ.. Θα δημοσιεύσουμε το σχετικό έγγραφο αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια (ασυννενοησία υπηρεσιών, δημοψήφισμα και αργοπορία διευκρινιστικών εγκυκλίων προς τις αποκεντρωμένες συν την περίοδο αδειών) καθυστέρησαν μια τοποθέτηση που από μέσα Αυγούστου θα μπορούσε ίσως να έχει γίνει...
    Κ. Τυρίδη όμως τα τελευταία 2 χρόνια με όλα αυτά που συνέβησαν τελικά η επιλογή της διάθεσης στο υπες για όσους την επέλεξαν αποτέλεσε από μονόδρομο (για σοβαρούς οικογενειακούς, οικονομικούς και άλλους λόγους - υγείας, επαναλαμβανόμενων μετοικήσεων/μετακομίσεων κλπ κλπ) εώς μια καλύτερη επαγγελματική προοπτική για όσους είχαν την πολυτέλεια να διαλέξουν ανάμεσα σε Δ.Α., ΕΛ.ΑΣ.και ΥΠ.ΕΣ. επί ίσοις όροις και χωρίς "μαχαίρια" στο λαιμό τους...
    Οπότε όσοι το διαλέξαμε (έχοντας και εμπειρία από προηγούμενα "χρονοδιαγράμματα" που τηρήθηκαν με διαφορά κανενός χρόνου, αλλά και μοριοδοτήσεων που αλλοίωναν την έννοια της αξιοκρατίας σε πάμπολλες περιπτώσεις) ας μη παραπονιόμαστε και ας περιμένουμε απλά την αίσια κατάληξη το συντομότερο μετά τις 20.9. Μακάρι 23.9 (συμβολικά) να βγεί το ΦΕΚ μας και να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή