Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ν. Βούτσης: Δεν συγχωνεύονται, άμεσα, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης - Όλοι οι δήμοι θα πρέπει να συστήσουν τη Δημοτική τους Αστυνομία (βίντεο)

Κατερίνα Μπρέγιαννη

«Δεν συγχωνεύεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με το υπουργείο Δικαιοσύνης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης εξηγώντας ότι δεν θα προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές στα δύο υπουργεία γιατί όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη των υπουργών χθες υπάρχουν δυσκολίες στη συγχώνευση των δύο χαρτοφυλακίων. Χρειάζεται πολύ προεργασία που αφορά διοικητικά ζητήματα, που θα διαρκέσει κάποιους μήνες για να γίνει εφικτή αυτή η συγχώνευση.




Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση ο υπουργός δήλωσε την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας καλής συμφωνίας. Στόχος είναι να συμπεριληφθεί η χώρα στις μεγάλες χρηματοδοτήσεις. Μέχρι στιγμής και οι δύο πλευρές ακολουθούν το σχέδιό τους, δηλαδή οι δανειστές πιέζουν οικονομικά και η ελληνική πλευρά προχωρά κανονικά στο νομοθετικό της έργο.

Πάντως όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης "δεν γίνεται να πληρώνουμε επ' αόριστον", αν δεν εφαρμοστεί η συμφωνία – γέφυρα θα υπάρξει πρόβλημα. Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να μην υλοποιηθεί. Το παιχνίδι που γίνεται είναι ξεκάθαρα πολιτικό και δεν αφορά ούτε τα 300 ευρώ εδώ ή εκεί, ούτε τους κανόνες. Στην πραγματικότητα πριν από κάθε συμφωνία είναι η πιο δύσκολη φάση της. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στις μεγάλες χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα στην Ευρώπη. Κανονικά θα καταβληθεί η δόση στο ΔΝΤ διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναρτάται αύριο το ν/σ για την ιθαγένεια

Ο Ν. Βούτσης δεν θέλησε να σχολιάσει το άρθρο του Γ. Πανούση στα ΝΕΑ, με τον οποίο όπως διαβεβαίωσε διατηρεί άριστες σχέσεις. Σε ερώτηση για τα χθεσινά επεισόδια απάντησε ότι "δεν είναι αλληλεγγύη να καις κάδους και αυτοκίνητα". Εξέφρασε την ενόχλησή του για τους επικοινωνιακού τύπου χειρισμούς των ομάδων αυτών, του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κάλυψε απόλυτα την πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται και την κριτική στο έργο της λέγοντας ότι ακόμα και ενδεχομένως με κάποιες υπερβολές λειτουργεί προς τη σωστή κατεύθυνση τη Βουλή αναβαθμίζοντας το ρόλο της δημιουργώντας μια νέα σχέση με την κοινωνία. Όπως είπε άλλωστε λειτουργεί σε αρμονία με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Σε ερώτηση για τη Δημοτική αστυνομία υπέδειξε ότι όλοι οι Δήμοι θα πρέπει να συστήσουν τη Δημοτική τους Αστυνομία. Τέλος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης που προχωρά με ταχύτατα βήματα καθώς έχουν πάρει σειρά τα νομοσχέδια που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την κατάσταση στη χώρα. Προέβη τέλος στην ανακοίνωση ότι αύριο αναρτάται το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Δήλωσε επίσης ότι θα γίνουν προσλήψεις κατά προτεραιότητα στους τομείς της υγείας, παιδείας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.






Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου