Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης στην Ερώτηση του Χ. Κάτανα (ΑΝ.ΕΛΛ.) για με την επιστροφή στη Δ.Α. των πρώην δημοτικών αστυνομικών που μετετάχθηκαν στα Κ.Κ.

Δημοσιεύουμε την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Ν. Παρασκευόπουλου σε Ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Χ. Κάτανα σχετικά με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, και συγκεκριμένα στο αν θα δοθεί το δικαίωμα στους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας που μετετάχθησαν στα Καταστήματα Κράτησης να επιστρέψουν στην ανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία σε εθελοντική βάση.

Η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης είναι αποθαρρυντική, καθώς αναφέρει ότι «τυχόν αποχώρηση των εν λόγω υπαλλήλων θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ασφάλεια και την εν γένει λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης». Αναμένεται η απάντηση από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση, ενώ υπενθυμίζουμε ότι οι πρώτες προσλήψεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα αφορούν ανάγκες στα Καταστήματα Κράτησης.

Η απάντηση έχει ως εξής:

Ερώτηση: 1051/23-03-2015

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 1051/23-03-2015 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Χαρίσιος Κάτανας, με θέμα: «Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητές του και το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους περιορισμούς στις προσλήψεις, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του με το απαραίτητο προσωπικό.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Καταστήματα Κράτησης της Χώρας ενισχύθηκαν με την μετάταξη 583 πρώην δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με τις υπ’ αριθ. 5158/02-02-2015 και 5159/02-02-2015 αποφάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Β'238).

Η ενίσχυση αυτή αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την περαιτέρω εύρυθμη λειτουργία και οργάνωση των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας, τα οποία είναι γνωστό ότι αποτελούν υπηρεσίες με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες.

Τυχόν αποχώρηση των εν λόγω υπαλλήλων θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην ασφάλεια και την εν γένει λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.

Περαιτέρω, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων με στόχο την καλύτερη δυνατή κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού φύλαξης των Καταστημάτων Κράτησης.

Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να σας ενημερώσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ


Πηγή: Βουλή των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου