Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αθώοι δύο πρώην δημοτικοί αστυνομικοί στην Καβάλα - Κατηγορούνταν για επιστροφή πινακίδων νωρίτερα του προβλεπόμενου διαστήματος

Ας είναι καλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δικηγόρος Γιώργος Γραμμένος. Με τη βοήθεια του αθωώθηκαν την Παρασκευή δύο πρώην δημοτικοί αστυνομικοί της Καβάλας που ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Ειδικότερα κατηγορούνταν ότι τον Νοέμβρη του 2011 επέστρεψαν πινακίδες επιβατικού αυτοκινήτου νωρίτερα από ότι προέβλεπε η διαδικασία. Ο Γιώργος Γραμμένος ανέλαβε την υπεράσπιση και των δύο πείθοντας κι αυτός το δικαστήριο (Τριμελές) ότι όλα αυτά έγιναν για ανθρωπιστικούς λόγους.

Στην δικογραφία αναφέρονταν ότι δημοτικοί αστυνομικοί βεβαίωσαν παράβαση παράνομου παρκαρίσματος σε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου επιβάλλοντας του πρόστιμο αλλά και αφαίρεση πινακίδων για έναν μήνα. Ο ιδιώτης πλήρωσε το πρόστιμο, πήρε πίσω τις πινακίδες 10 μέρες νωρίτερα. Τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και η υπεράσπιση υποστήριξαν ότι επρόκειτο για μια συνηθισμένη περίπτωση παράνομης στάθμευσης. Όπως είπαν ο ιδιοκτήτης του οχήματος ήταν επισκέπτης στην Καβάλα κι έπρεπε να επιστρέψει στην πόλη του. Για λόγους ανθρωπιστικούς διευκολύνθηκε χωρίς να υπάρξει καμιά συνέπεια για την υπηρεσία. Τονίστηκε ταυτόχρονα ότι από πλευράς των πρώην δημοτικών αστυνομικών δεν υπήρχε κανένας δόλος. Το δικαστήριο αποδέχθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς και τους αθώωσε.

Η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη με τρόπο περίεργο. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου οδήγησε το όχημα του στην πόλη που διαμένει χωρίς πινακίδες. Στην συνέχεια δήλωσε στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης που διαμένει ότι κάποιος του έκλεψε τις πινακίδες. Η Αστυνομία αρχικά ασχολήθηκε με υπόθεση κλοπής πινακίδων αλλά γρήγορα έλυσε το μυστήριο καθώς βρήκε τις πινακίδες στην Δημοτική Αστυνομία Καβάλας. Κατηγορούμενος για ψευδή δήλωση απώλειας πινακίδων ήταν (σε άλλο δικαστήριο) και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Αθωώθηκε και αυτός.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου