Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Καμίνη - Πανούση για τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας - Στο τραπέζι και η πρόταση για νομοθετική ρύθμιση για την επανασύσταση

Το κέντρο της Αθήνας και η διαχείριση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη Δημοτική Αστυνομία και τις αρμοδιότητές της, όπως το παρεμπόριο, η αντικοινωνική στάθμευση, η ηχορύπανση και τα τραπεζοκαθίσματα, με τον Γιώργο Καμίνη να τονίζει ότι η εφαρμογή λύσεων είναι επείγουσα.

Δεδομένων των προαναφερθέντων, ως λύσεις προτάθηκαν είτε τις αρμοδιότητες να αναλάβουν οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί στην ΕΛΑΣ, είτε να αποφασιστεί η διενέργεια διαλόγου για νομοθετική ρύθμιση. Στην περίπτωση που αποφασιστεί η δεύτερη λύση, ο δήμαρχος Αθηναίων θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συνομιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργο Κατρούγκαλο και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να διαμορφωθεί νομοθετική πρόταση.

Τέλος, σχετικά με την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Αθήνα απολαμβάνει ένα κεκτημένο που δεν πρέπει να χαθεί. Πρόκρινε ότι οι λύσεις που θα βρεθούν θα πρέπει να συνδυάζουν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη εγγύηση της ασφάλειας και δήλωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία επαφών με πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Πηγή: Αυγή


Ο Καμίνης ζήτησε επαναπρόσληψη των δημοτικών αστυνομικών!


Την επανασύσταστη της δημοτικής αστυνομίας έβαλε στο... τραπέζι ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως υπέβαλε το συγκεκριμένο αίτημα στον Γιάννη Πανούση, καθώς η κατάσταση με το πάρκινγκ και την αυθαίρετη κατάληψη πεζοδρομίων για τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα, έχει φτάσει στο απόγειό της. 

Μάλιστα, ο Γιώργος καμίνης ζήτησε την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και την επαναπρόσληψη των δημοτικών αστυνομικών, κάτι για το οποίο ο Γιάννης Πανούσης του απάντησε πως είναι κάτι θετικό, ωστόσο του είπε πως είναι κάτι που θα πρέπει να το συζητήσει και με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Περί λαθρομεταναστών...

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας αναφέρθηκε και στο θέμα των παράνομων μεταναστών που αφήνονται ελεύθεροι από την Αμυγδαλέζα.

Η απάντησή του ήταν η εξής: "Έχουμε ενδείξεις ότι αρχίζει και επιβαρύνεται η κατάσταση στην πόλη, το ζητούμενο όμως είναι να μην φτάσουμε στην προ δύο ετών κατάσταση που επικρατούσε στο κέντρο της Αθήνας".

Πηγή: newsit.gr

Παρατήρηση: Προφανώς συνειδητοποίησε πως το σενάριο που του έταξαν ότι 400 άτομα θα πληρώνονταν από την ΕΛ.ΑΣ αλλά θα δούλευαν γι' αυτόν δεν "φτουράει"...

1 σχόλιο: