Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Καμίνης-Θεοδωράκης: Λύση στο θέμα μετανάστευσης, ενεργοποίηση Δημοτικής Αστυνομίας

Στις προτάσεις λύσεις του θέματος των παράνομων μεταναστών αλλά στην ενεργοποίηση της δημοτικής αστυνομίας συμφώνησαν ο δήμαρχος  Αθηναίων,  Γιώργος Καμίνης και ο επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την διάρκεια της σημερινής (10/3/2015) συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

«Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, οπότε πρέπει να συνδυάσουμε τον σεβασμό των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ευταξία και την ειρηνική και ομαλή διαβίωση της πόλης. Από αυτήν την άποψη δεν συγχωρείται ούτε το όνειδος μιας Αμυγδαλέζας, ούτε να κάνουμε πάρκινγκ δυστυχισμένων ανθρώπων, την Ομόνοια. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, όπως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.
 

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Μιλήσαμε με τον δήμαρχο για τα προβλήματα που αρχίζουν να εμφανίζονται πάλι στις πλατείες με τους μετανάστες. Του ξεκαθάρισα και νομίζω ότι είναι και δική του άποψη ότι η λύση δεν είναι ή στρατόπεδα συγκέντρωσης ή τα παγκάκια της πλατείας Ομόνοιας. Εδώ, έχουμε επιλέξει μια λύση να διαγράψουμε το παρελθόν και να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο που δεν το έχουμε καν σχεδιάσει. Είναι ένα ακόμα λάθος της κυβέρνησης, η οποία πρέπει τελικά να αποφασίσει ποιος θα ασκήσει την πολιτική της μετανάστευσης. Την ασκεί ο κ. Πανούσης, την ασκεί η αναπληρωτής υπουργός; Πρέπει να δοθεί μια λύση".

Οσον αφορά στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας, ο δήμαρχος της Αθήνας εξήγησε: "Δυστυχώς, εδώ και δυο χρόνια, από τότε που αφαιρέθηκε η δημοτική αστυνομία από τους δήμους οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί παραμένουν στους κόλπους της ΕΛΑΣ, χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα για τα συγκεκριμένα καθήκοντα που ασκούν και τις αρμοδιότητές τους. Αυτό έχει φέρει την Αθήνα, και είμαι σε θέση να γνωρίζω και άλλες πόλεις, σε μια απερίγραπτη κατάσταση. Είχα επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον κ. Πατούλη, και συζήτησα μαζί του για την ανάγκη να επανέλθουν οι δημοτικοί αστυνομικοί στους δήμους, φυσικά με τη μεταφορά και των αντίστοιχων πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

O επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι» συμφώνησε πως πρέπει να βρεθεί λύση γιατί "Δυο χρόνια αυτοί οι άνθρωποι κάθονται, δεν προσφέρουν καμία κοινωνική υπηρεσία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευαν ο βουλευτής Αχαϊας, κ. Ιάσων Φωτήλας, η βουλευτής Θεσσαλονίκης κυρία Χριστίνα Ταχιάου και η υπεύθυνη του Τομέα Μετανάστευσης κυρία Ζωή Αποστολοπούλου.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου