Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πανούσης: «Η Αστυνομία δεν θέλει τους Δημοτικούς Αστυνομικούς» - Ολόκληρη η συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών

Η Αστυνομία δεν «θέλει» τους Δημοτικούς Αστυνομικούς
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως και να ονομάζεται αυτό το υπουργείο, δεν παύει να είναι ουσιαστικά υπουργός Δημόσιας Τάξης, υπεύθυνος για όλα τα ένστολα και μη τμήματα του μηχανισμού αυτού, για τις ενέργειές τους, αλλά και για την προστασία των πολιτών. Από μόνη της η θέση είναι αυτό που στερεότυπα αποκαλούμε «ηλεκτρική καρέκλα».

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξη του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών και συμπληρώνει ότι, πολλαπλάσια ισχύει αυτό, όταν στην κυβέρνηση βρίσκεται για πρώτη φορά η Αριστερά και ο συγκεκριμένος υπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει τομές και αλλαγές, με στόχο την «επαναπροσέγγιση πολιτών και αστυνομίας», την κάθαρση και την αποκατάσταση της δημοκρατικής συμπεριφοράς, όπου αυτό μοιάζει χαμένη υπόθεση. Πέρα, λοιπόν, από τις συμφωνίες και τις διαφωνίες με τα όσα είπε ο υπουργός στη συνέντευξη, είναι βέβαιο ότι βρίσκεται στη... σέντρα!

Παράλληλα ο κ. Πανούσης προαναγγέλλει ότι έρχεται το τέλος στα “δώρα” με τις άδειες δακτυλίου, τις κλήσεις που σβήνονται και τις μίζες για άδειες οπλοφορίας.

Σχετικά με το τι θα αλλάξει στην εκπαίδευση των αστυνομικών ο κ. Πανούσης έκανε γνωστό ότι ήδη συγκρότησε μια επιτροπή και σε τρεις μήνες θα πρέπει να συμφωνηθεί το μοντέλο της εκπαίδευσης. «Να αλλάξει το «εγώ είμαι το κράτος και εγώ τιμωρώ, ενώ εμένα κανένας δεν με τιμωρεί. Αυτό πετυχαίνεται όχι μόνο με τη διδασκαλία, αλλά με έλεγχο, με παραδείγματα. Δηλαδή πώς ένα λαϊκό παιδί, που μπορεί να ψηφίζει και Αριστερά, που πετυχαίνει στις εξετάσεις κι ενώ θα μπορούσε να πάει στην Ιατρική έρχεται στην Αστυνομία, βρίσκεται μετά από δυόμισι-τρία χρόνια να μετατρέπεται σε «μπάτσο»; ανυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης

Σχετικά με τους δημοτικούς ααστυνομικούς ο κ. Πανούσης είπε ότι 1.500 άνθρωποι που εχουν μεταφερθεί στην Αστυνομία κάθονται χωρίς να προσφέρουν.«Δεν τους θέλει καθόλου η Αστυνομία για έναν απλό λόγο -όχι γιατί δεν θέλει τους ανθρώπους. Δεν τους θέλει, γιατί θέλει να ομογενοποιήσει τα πράγματα. Οι ίδιοι εξάλλου δεν θέλουν να γίνουν αστυνομικοί. Ετσι, εάν έρθει η Τασία Χριστοδουλοπούλου και μου πει «δώσε μου ανθρώπους για τη στελέχωση υπηρεσιών ασύλου», θα τους πάρουμε από αυτούς. Θα γίνει μια διασπορά αυτών των ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Πανουσης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Η συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών:

 (Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου