Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πρόταση Κ.Ε.Δ.Ε. για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και επιστροφή στους δήμους των πρώην δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν στην ΕΛΑΣ

Πρόταση για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και επιστροφή στους δήμους των πρώην δημοτικών αστυνομικών που σήμερα υπηρετούν στην ΕΛΑΣ κατέθεσε η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Πρόταση- σχέδιο διάταξης για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας και την επιστροφή των πρώην δημοτικών αστυνομικών που σήμερα υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία στους δήμους κατέθεσε σήμερα η ΚΕΔΕ στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ, με το σχέδιο διάταξης προτείνει τα εξής:

Μέχρι την 1η Μαΐου 2015 καταργούνται στην Ελληνική Αστυνομία οι θέσεις των πρώην δημοτικών αστυνομικών που συστάθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου 2014.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μετατάσσονται σε θέσεις του κλάδου ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας, που συνιστώνται εκ νέου στους δήμους και συγκεκριμένα σε Υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες είχαν συσταθεί με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας τους. Η κατάργηση των θέσεων γίνεται όταν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες που απαιτούνται για τη μετάταξή τους και σε κάθε περίπτωση έως και την 1η Μαΐου 2015.

Οι υπάλληλοι- δημοτικοί αστυνομικοί μετατάσσονται κατά προτεραιότητα στους δήμους από τους οποίους προήλθαν, με πράξη μετάταξης που εκδίδεται από το αρμόδιο για διορισμό όργανο του οικείου δήμου και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικής τους κάλυψης για το 2015 θα καλυφθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ότι αφορά στις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, θα είναι οι ίδιες που ίσχυαν πριν την κατάργησή της.

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού και των κατά περίπτωση αρμόδιων αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.

Επίσης στο σχέδιο διάταξης υπάρχει πρόβλεψη ώστε μετά τη συμπλήρωση συνολικής υπηρεσίας ενός υπαλλήλου δέκα ετών στην υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας, ενός ή περισσότερων δήμων, να επιτρέπεται η μετάταξή του σε άλλους κλάδους ή η ανάθεση άλλων καθηκόντων. Να σημειωθεί ότι δεν υπολογίζεται ως προϋπηρεσία το χρονικό διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την ημερομηνία που τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγή: http://www.kedke.gr/

1 σχόλιο:

  1. Τι σημαίνει μετατάσσονται κατά προτεραιότητα ;Αν κάποιος επιθυμεί να μεταταχθεί σε άλλο Δήμο απο τον Δήμο προέλευσης θα έχει αυτή την δυνατότητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή