Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ραδιοφωνικός παραγωγός ο Καμίνης: «Δυστυχώς έφυγε(!!!) η Δημοτική Αστυνομία» η απάντησή του στα προβλήματα των Αθηναίων - Παραπέμπει στην έκδοση του Π.Δ. (ηχητικό)

Την έλλειψη τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων αφορούσε το πρώτο ερώτημα που τέθηκε στον Γιώργο Καμίνη, στην πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή «Ραντεβού με τον δήμαρχο» που μεταδόθηκε από τις 11 π.μ. έως τις 12 μ.μ. στον Αθήνα 984 και θα μεταδίδεται την ίδια ώρα την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα. «Υπήρξε πρόβλημα στην ομαλή ροή της τροφοδοσίας, αλλά όχι υποσιτισμός. Καθυστερεί η διαδικασία των προμηθειών και αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους για να είναι ομαλή η ροή τους», απάντησε ο κ. Καμίνης.

Σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι «είναι απαραίτητο να βρεθεί το μέτρο και δεν πρέπει από την υπεραστυνόμευση να περάσουμε στην υποαστυνόμευση» τονίζοντας τη βεβαιότητά του ότι «ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούσης, μπορεί να βρει την ισορροπία που απαιτείται»

«Άλλωστε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνάδελφός μου στο Πανεπιστήμιο συνηθίζει να λέει κάτι που με βρίσκει σύμφωνο: ότι η Αστυνομία δεν είναι για να προστατεύει τους πλούσιους, εκείνοι έχουν τον τρόπο να προστατευθούν, η αστυνομία κατά κύριο λόγο προστατεύει το φτωχό». Γι΄ αυτό χρειάζεται επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα» σημείωσε ο κ. Καμίνης.

Σε ό, τι αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τα Κέντρα Προσωρινής Κράτησης Αλλοδαπών, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι και σε αυτό το ζήτημα κινούμαστε ανάμεσα σε δυο άκρα. «Από τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης, που πρώτοι ως δήμος διαπιστώσαμε, δεν πρέπει να περάσουμε στην πλήρη κατάργηση τους» αλλά όπως σημείωσε οφείλουμε «να λάβουμε μετρά πρόληψης, ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και να φροντίσουμε όταν αφήνονται οι κρατούμενοι μετανάστες να υπάρχει φροντίδα για την ένταξή τους στην κοινωνία».

Τα ερωτήματα των ακροατών στην πλειονότητά τους αφορούσαν ζητήματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής στις γειτονιές της Αθήνας. Σε επισήμανση ακροάτριας περί ελλιπούς τροφοδοσίας των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι τους τελευταίους μήνες υπήρξε όντας πρόβλημα τροφοδοσίας αλλά σε καμία περίπτωση, πρόβλημα υποσιτισμού. Κατέστησε σαφές ότι το θέμα με την τροφοδοσία στους παιδικούς σταθμούς ήδη ξεπερνιέται. Διευκρίνισε ότι το θέμα προέκυψε όχι από έλλειψη πόρων αλλά εξαιτίας «των δυσλειτουργικών διαδικασιών στις προμήθειες, κάτι το οποίο συνέβη και με την προμήθεια λαμπτήρων φωτισμού». Επισήμανε ότι ο δήμος Αθηναίων, όπως και οι υπόλοιποι δήμοι, προσαρμόζονται στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και «προσπαθούν να υπερβούν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στις προμήθειες».

Για τα θέματα της εγκληματικότητας και της ασφάλειας σε γειτονιές της Αθήνας, όπως τα Εξάρχεια, ο λόφος Στρέφη και τα Πατήσια, ο κ. Καμίνης, αφού αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με τα οποία τα τελευταία δυο χρόνια έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, υπογράμμισε ότι «ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ». Σημείωσε ότι τα προβλήματα αστυνόμευσης μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχουν επιδεινωθεί. Ο κ. Καμίνης, αναφερόμενος στην εγκληματικότητα αλλά και σε γενικότερα ζητήματα ευταξίας της πόλης, όπως κατάληψη δημοσίου χώρου και παραεμπόριο, επισήμανε «με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τις αρμοδιότητες των πρώην δημοτικών αστυνομικών, οι έλεγχοι θα ενταθούν και ο δήμος όπου μπορεί θα παρεμβαίνει».

Σε ότι αφορά τα θέματα της ελεγχόμενης στάθμευσης και των δικαιωμάτων των πεζών, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας υπάρχει ένταση των φαινομένων παράνομης στάθμευσης, κατάληψης πεζοδρομίων και υπογράμμισε ότι με την λύση των θεμάτων της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας οι έλεγχοι θα ενταθούν και ο δήμος θα προχωρήσει αποφασιστικά» για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών και ιδιαιτέρως των ΑΜΕΑ αλλά και των ποδηλάτων. Ειδική αναφορά έκανε στις δράσεις του δήμου για την βιώσιμη κινητικότητα και τις πρωτοβουλίες  για τους ποδηλάτες με την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για το πρόγραμμα ενοικίασης ποδηλάτων στην Αθήνα.

Πολλά ερωτήματα αφορούσαν το θέμα της καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αθήνα. Ο δήμαρχος Αθηναίων, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες με την μείωση του προσωπικού του δήμου από 11.500 σε περίπου 7.000 υπαλλήλους, σημείωσε ότι «πόλη κρατιέται καθαρή με νύχια και με δόντια» και ήδη «ολοκληρώνεται η προμήθεια 8.000 νέων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, ενώ αναμένεται, έως το τέλος Μαρτίου, να τεθούν σε λειτουργία οι 20 μεγάλοι βυθιζόμενοι κάδοι που έχουν τοποθετηθεί σε όλη την πόλη. Ειδική αναφορά έκανε στην δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης στο Αιγάλεω και στην συνεργασία του δήμου Αθηναίων με άλλους δήμους και την Περιφέρεια για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων. Ωστόσο υπογράμμισε «την ανάγκη να αλλάξουν νοοτροπία και οι πολίτες και να συμβάλλουν με την στάση τους και συμπεριφορά τους στην καθαριότητα της πόλης», κάνοντας αναφορά στο πρόβλημα των περιττωμάτων των κατοικίδιων ζώων.

Ευχάριστη έκπληξη στην εκπομπή, αποτέλεσε η τηλεφωνική παρέμβαση μαθητή, ο οποίος προσκάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων σε εκδήλωση του 27ου Δημοτικού Σχολείου των Αθηναών, σε εκδήλωση με θέμα «Φροντίζω το Σχολείο, Φροντίζω την Γειτονιά», πρόσκληση που ο κ. Καμίνης έκανε με πολλή μεγάλη χαρά αποδεκτή.
  • Ακούστε εδώ το “Ραντεβού με τον δήμαρχο”

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/


Σχόλιο: Δεν «έφυγε» η Δημοτική Αστυνομία, Δήμαρχε, την έδιωξες, ας μην ξεχνιόμαστε. Τώρα ψάξε τη βοήθεια στην ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείσαι 15 μήνες τώρα, ή φρόντισε για την ανασύστασή της, να μείνει κάτι στην πόλη μετά τη λήξη της θητείας σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου