Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Εξωτ. Φρούρησης Κ.Κ. για αποσπάσεις εξωτερικών φρουρών από τον Κορυδαλλό (αφού ήρθαν το κορόιδα οι Δ.Α.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.» - «Αποσπάσεις ένοπλων εξωτερικών φρουρών Κορυδαλλού σε γραφεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συνεχίζεται η πάγια τακτική».
20/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γνωστή η πάγια, σθεναρή και αντίθετη στάση του Σωματείου μας απέναντι στο φαινόμενο των αποσπάσεων υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΚΥΥΔ) αλλά και προς άλλες υπηρεσίες. Πρόσφατα με έγγραφο μας, αρ.πρωτ. 13/29-8-2014, καταγγείλαμε την ύπαρξη 14 (από τους 26 συνολικά) αποσπασμένων υπαλλήλων του ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού.

Σε αυτούς έχει παρέλθει το ανώτατο επιτρεπόμενο χρονικό όριο της αποσπάσεώς τους χωρίς να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση όπως όφειλαν. Η αντίθεσή μας δεν έχει προσωπικά ελατήρια, αλλά πηγάζει από τη διαπίστωση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν οι υπάλληλοι στον Κορυδαλλό, το μεγαλύτερο Κατάστημα Κράτησης της χώρας με 2.500 περίπου κρατουμένους, με τα 33.000 περίπου κομμένα ρεπό των εξωτερικών φρουρών, τις μόνιμες υπερβάσεις θέσεων στο πρόγραμμα εργασίας, τις χιλιάδες απλήρωτες ώρες υπερωριακής και προς συμπλήρωσης εργασίας, τις επανειλημμένες ανακλήσεις κανονικών και άλλων αδειών, που επιβάλλονται από τη διοίκηση λόγω της μόνιμης κατάστασης των εκτάκτων συνθηκών ασφαλείας και την πολλαπλώς διαπιστωμένη έλλειψη προσωπικού φύλαξης για την κάλυψη των φυλακτικών αναγκών στα νοσοκομεία και τις σκοπιές.

Τελευταίως, η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο από τις επανειλημμένες απειλές τρομοκρατών εναντίων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Συνεπώς, καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία αποσπούνται δύο ακόμα υπάλληλοι εξωτερικοί φρουροί στην Κεντρική Υπηρεσία. Είναι απαράδεκτο να μεταφέρεται προσωπικό από μια υπηρεσία αιχμής της πρώτης γραμμής σε βοηθητικές υπηρεσίες γραφείου.

Με την απόφαση αυτή συνεχίζεται με συνέπεια η επονείδιστη τακτική των πελατειακών σχέσεων στις οποίες ήταν ενεπλεγμένες οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου μας του παλαιού δικομματικού, μνημονιακού διπόλου, δια των οποίων ικανοποιούνταν αιτήματα συνδικαλιστικών και άλλων πολιτικών στελεχών που υπηρετούσαν πιστά το εξουσιαστικό σύστημα εις βάρους του εργασιακού περιβάλλοντος στον Κορυδαλλό και του κοινωνικού συνόλου.

Εν κατακλείδι, ζητούμε από την παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον κύριο Πρωθυπουργό να παρέμβουν αποφασιστικά για την κατάργηση αυτής της κατάπτυστης πρακτικής, τη ματαίωση των αναφερομένων δύο αποσπάσεων και της επιστροφής των υπολοίπων αποσπασμένων τουλάχιστον αυτών που οι αποσπάσεις τους έχουν λήξη.

Για το ΔΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Παρατήρηση: Και τις αποσπάσεις αυτές διευκολύνει ακόμη περισσότερο η βίαιη μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στα Καταστήματα Κράτησης. Αν πάντως είναι απαραίτητες κάποιες από αυτές, θα μπορούσαν καταρχάς να επιλεγούν υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ & ΤΕ που υποβιβάστηκαν με την πράξη μετάταξης, και ακολούθως ήδη υπηρετούντες εξωτερικοί φρουροί που είναι κάτοχοι πτυχίων. Λέμε εμείς τώρα...

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΜΙΑ δεν είναι ''απαραίτητη'' . ΑΝΤΙΘΕΤΑ. είναι επιτακτική η ΑΜΕΣΗ επιστροφή των 14 από 26 που είναι συνολικά αποσπασμένοι και έχει λήξει εδώ και πολύ καιρό η απόσπαση τους και η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ των 2 επιπλέον αποσπάσεων επί Νέας Κυβέρνησης λόγω λειψανδρίας προσωπικού όπως διαφαίνεται και από τα νούμερα που παρατίθενται στο άρθρο (χαρακτηριστικό είναι ότι οι συνάδελφοι εργάζονται μέχρι και 2 μήνες χωρίς ρεπό και μάλιστα απλήρωτα) αλλά και γιατί δεν είναι ηθικό να γίνεται απόσπαση ατόμων από μια τόσο κρίσιμη Υπηρεσία και οι υπόλοιποι να σηκώνουν το δικό τους Γολγοθά καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο και μάλιστα με συνεχείς ανακλήσεις αδειών ακόμα και σε αδειούχους που λείπουν με άδεια στην επαρχία λόγω υπηρεσιακών αναγκών που άπτονται θεμάτων ασφαλείας του Καταστήματος Κράτησης και συνολικά του κοινωνικού συνόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή