Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας - Τι ισχύει για τη Δημοτική Αστυνόμευση

Κυκλοφόρησε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Α΄ 281/31.12.2014) το Π.Δ. 178/2014 «Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας» για το οποίο υπήρξε εκτενής ενημέρωση εδώ. Για τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνόμευσης ισχύουν αυτά που έχουν ήδη αναφερθεί. Επίσης επισημαίνουμε ότι το Τμήμα Προσωπικού Δημοτικής Αστυνόμευσης υπάγεται στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού, η εκπαίδευση-επιμόρφωση των δημοτικών αστυνομικών γίνεται από το Τμήμα Εκπαίδευσης Πολιτικού Προσωπικού, ενώ η μισθοδοσία και τα ασφαλιστικά θέματα διεκπεραιώνονται από το Τμήμα Αποδοχών και Ασφάλισης Πολιτικού Προσωπικού της Διεύθυνσης Οικονομικού.


Δείτε το προεδρικό διάταγμα: 


  • Εθνικό Τυπογραφείο



  • Σχόλιο: Όπως βλέπετε, στην πράξη δεν έχει αλλάξει τίποτα στη δημοτική αστυνόμευση από τη διαρροή του προσχεδίου 6 μήνες πριν, δείτε σχετική μας ανάρτηση εδώ.

    2 σχόλια:

    1. Μήπως υπάρχει καμία πληροφόρηση για το πότε θα πληρωθούν κανονικά ,όσοι από τη ΔΕ κατηγορία μετατάχθηκαν στην ΠΕ;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Είτε από την ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ, είτε -πιο σωστά και πιο πιθανά- από την ημέρα που θα υπογράψουν ανάληψη υπηρεσίας με βάδη το νέο Φ.Ε.Κ.. (η προϋπηρεσία ισχύει πάντως από την ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ). Αυτό δεν θα γίνει αμέσως βέβαια, θα πρέπει να εκδοθεί πρώτα απόφασης κατάταξης σε βαθμό και κλιμάκιο από το Τμήμα Προσωπικού, η οποία θα ανατρέχει στην πιο πάνω ημερομηνία (αν πχ. αυτό συμβεί σε δύο μήνες, θα λάβουν αναδρομικά τη διαφορά του ποσού).

      ΑπάντησηΔιαγραφή