Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΣτΕ : Συνταγματική η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας σύμφωνα με το dtypos - Απόρριψη και της προσφυγής κατά μοριοδότησης

Συνταγματική και αξιοκρατική η μοριοδότηση όσων διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ αλλά και η αναγνώριση του πτυχίου στην κινητικότητα πριν την 8ετια.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΣτΕ σχετικά με την συνταγματικότητα της κατάργησης των θέσεων κλάδου ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας.

Το ΣτΕ αποφαίνεται ότι είναι δυνατόν να απολύονται οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται και συνεπώς κρίθηκε συνταγματική η κατάργηση της υπηρεσίας. Ομοίως δεν αποδέχεται και απορρίπτει την προσφυγή των Δημοτικών Αστυνομικών κατά μοριοδότησης συγκεκριμένης σειράς που διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ και αναγνωρίζει την αξιοκρατικότητα της διαδικασίας σε σχέση με τις άλλες σειρές. Επιπλέον απέρριψε και την προσφυγή κατά της αναγνώρισης πτυχίων στην κινητικότητα πριν το πέρας των 8ετών.

Η απόφαση αναμένεται σύντομα να δημοσιευθεί πράγμα που θα μας επιτρέπει να αναλύσουμε περαιτέρω το σκεπτικό.

Σημειώνουμε ότι από τους 3044 Δημοτικούς Αστυνομικούς απορροφήθηκαν όλοι σε άλλες υπηρεσίες και περίπου 118 απολύονται οριστικά.

Πηγή: ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου