Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Εκδόθηκαν οι ΚΥΑ για την εκλογική αποζημίωση - Δικαιούχοι και οι δημοτικοί αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. - Τι ισχύει για ΟΤΑ, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις & Κ.Κ.

Κυκλοφόρησε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β' 126/21.1.2015) η κοινή υπουργική απόφαση για την εκλογική αποζημίωση που θα λάβει το προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη. Η εκλογική αποζημίωση ορίστηκε στα 123 € (μεικτά) και θα καταβληθεί την 14η Φεβρουαρίου 2015. Εκλογική αποζημίωση θα λάβουν μαζί με το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και οι δημοτικοί αστυνομικοί. Επίσης με άλλες αποφάσεις καθορίστηκε η εκλογική αποζημίωση για το προσωπικό των ΟΤΑ (130€), των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (400€), αλλά και των Καταστημάτων Κράτησης (180€) που θα απασχοληθεί για τις εκλογές.


Σύμφωνα με την απόφαση που αφορά στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης:
1. Εγκρίνουμε την καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για το χρονικό διάστημα από 31.12.2014 έως και 25.01.2015 για την παροχή έκτακτης εκλογικής εργασίας, στο πλαίσιο της προπαρασκευής και της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, σε εξήντα οκτώ χιλιάδες πεντακόσιους (68.500) υπαλλήλους συνολικά, που υπηρετούν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα:
α. Στους εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αστυφύλακες και Δόκιμους Υπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους προς αυτούς αντίστοιχους του Πυροσβεστικού Σώματος.
β. Στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη [Κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ καθώς και στο προσωπικό αυτού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων], καθώς και στους Δημοτικούς Αστυνομικούς, πλην εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα. (....)
2. Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες κατά την προεκλογική περίοδο, ήτοι από 31−12−2014 έως 25−01−2015 και ειδικότερα:
α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.
β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.
γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, καθώς και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ευρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.
δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση «οίκοι νοσηλείας» και νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

Για να δείτε αναλυτικά την απόφαση κατεβάστε το σχετικό ΦΕΚ:

Σύμφωνα με την απόφαση που αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης:
1. Εγκρίνουμε την καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης, για την προπαρασκευή κ.λπ. των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 σε οκτακόσιους ενενήντα πέντε (895) υπαλλήλους, συνολικά, που υπηρετούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλαδή: α) εκατόν εβδομήντα πέντε (175) υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας και β) επτακόσιους είκοσι (720) υπαλλήλους των καταστημάτων κράτησης της χώρας. Οι ανωτέρω υπάλληλοι θα απασχοληθούν πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας τους και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (Σάββατο, Κυριακές και αργίες), καθώς και κατά τις νυκτερινές ώρες, ανάλογα με την πορεία των εκλογικών εργασιών, με καταβολή ειδικής ημερήσιας εκλογικής αποζημίωσης. Ειδικότερα, οι υπάλληλοι που θα λάβουν την αποζημίωση, θα ορισθούν με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
2. Καθορίζουμε την ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα που θα συμπεριληφθεί στα συνεργεία της παραπάνω παραγράφου σε εκατόν ογδόντα ευρώ (180,00 €) συνολικά, για όλο το παραπάνω διάστημα παροχής της έκτακτης εκλογικής εργασίας.
Σε περίπτωση προσφοράς μειωμένου χρόνου εργασίας, θα καταβληθεί η αναλογική αποζημίωση.
Για να δείτε αναλυτικά την απόφαση κατεβάστε το σχετικό ΦΕΚ:


Επίσης, στο ΦΕΚ Β' 125/21.1.2015 καθορίστηκε και η εκλογική αποζημίωση για τους υπαλλήλους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στα 400€. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο ΦΕΚ καθορίστηκε και εκλογική αποζημίωση για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στα 123€, ενώ μέχρι πρότινος δεν λάμβαναν αποζημίωση. Τέλος, για τους υπαλλήλους ΟΤΑ η ειδική εκλογική αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό των 130 €. 

Δείτε τις ανωτέρω αποφάσεις:

    Δείτε ακόμη την απόφαση για τη συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων που θα απασχοληθούν για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ανά Περιφέρεια και Δήμο:

    3 σχόλια:

    1. Το επιδομα το δικαιουμαστε επειδη θα μας βαλουν να δουλεψουμε κ στις εκλογες η ετσι κ αλλιως;Η διαταγη του ΑΕΑ που απαγορευε την εργασια ΣΚ εχει αναιρεθει με την μονιμη πλεον τοποθετηση;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Η ειδική εκλογική αποζημίωση θα καταβληθεί «για την παροχή έκτακτης εκλογικής εργασίας, στο πλαίσιο της προπαρασκευής και της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών» κλπ.

      Το επίδομα σύμφωνα με την ΚΥΑ το δικαιούται οποιοσδήποτε υπάλληλος, άσχετα αν εργαστεί ή όχι (με εξαίρεση τις ειδικές περιπτώσεις που αναφέρονται και δεν το λαμβάνουν). Η εργασία όμως το συγκεκριμένο Σ/Κ δεν έχει να κάνει με την μόνιμη ή οριστική τοποθέτηση, αλλά με τη διενέργεια των εκλογών, συνεπώς είσαι στην κρίση της διεύθυνσής σου αν θα εργαστείς ή όχι, ή αν είσαι σε επιφυλακή ή όχι.

      ΑπάντησηΔιαγραφή