Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη (Ν.Δ.) στη Βουλή για την -αυθαίρετη- μοριοδότηση των αποφοίτων στρατιωτικών σχολών στην Ανακοίνωση 5/2013

Ένα ακόμη παράδοξο και αν μη τι άλλο "περίεργο" στην μοριοδότηση της κινητικότητας των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας...  - Μοριοδότηση κάτω από το τραπέζι, χωρίς καμία νομοθετική πρόβλεψη!


Μετά την δημόσια τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη περί λάθους απόφασης του Κ. Μητσοτάκη να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, του επιφύλαξε και νέο χτύπημα , αυτή τη φορά μέσω κατάθεσης ερώτησης στη Βουλή, στην οποία θίγει ζήτημα μοριοδότησης που δεν προβλέπεται από το νόμο.


Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής της ΝΔ , αφήνει να εννοηθεί ότι στη διαδικασία κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών, ορισμένοι υπάλληλοι , πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πήραν εξτρά μόρια για τον τρόπο εισαγωγής τους μέσω πανελληνίων, ενώ αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο. Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει ότι υπάρχει κενό νόμου για την μοριοδότηση μέσω πανελληνίων εξετάσεων στο δημόσιο και ότι δεν προβλέπεται πουθενά και σε καμία απόφαση του Υπουργείου μοριοδότηση για διορισμό μέσω πανελληνίων.


Επίσης αναφέρει ότι αυτή η απόφαση κοιτά προς τη μία μεριά, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι από τα πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , να μην αποχώρησαν οικειοθελώς από το στράτευμα για να διοριστούν στη Δημοτική Αστυνομία, αλλά αυτό να ήταν αποτέλεσμα πειθαρχικών κυρώσεων. Σημειώνει επίσης ότι ο διορισμός τους στη Δημοτική Αστυνομία προϋπόθετε την οικειοθελή παραίτησή τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ως εκ τούτου , δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνέχισαν να υπηρετούν στο δημόσιο και ότι μόνο η διαδικασία πρόσληψής τους στη Δημοτική Αστυνομία μπορεί να μοριοδοτηθεί, αν εμπίπτει σε κάποια από τις περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο.

Η ερώτηση αυτή έρχεται μετά από πλήθος καταγγελιών για φωτογραφικές μοριοδοτήσεις, μεταξύ άλλων και της απόφασης να μοριοδοτήσει με ως 25 μόρια ανθρώπους με προϋπηρεσία άνω των 15 ετών , λόγω της εμπειρίας τους στον έλεγχο της μόλυνσης των υδάτων!

Δείτε την Ερώτηση του Βουλευτή παρακάτω:
Πηγή: http://www.dimastin.gr/, http://dtypos.blogspot.gr/

Αντί σχολίου: Ευτυχώς που στα τριμελή εδικά υπηρεσιακά συμβούλια προΐσταται εκπρόσωπος «ανεξάρτητης» αρχής και δεν συνέβη κανένα ευτράπελο κατά την όλη διαδικασία... 

Με την ευκαιρία, δείτε και Αναφορά του ίδιου βουλευτή εγγράφου της Ο.Σ.Υ.Ε. σχετικά με την απορρόφηση των αδιάθετων δημοτικών αστυνομικών στα καταστήματα κράτησης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου