Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Υποχείριο του Μητσοτάκη το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. για τον επανέλεγχο των συμβάσεων: Ζητεί στοιχεία που έχουν νόμιμα διαγραφεί από το αρχείο των δήμων!

Στοιχεία που, βάσει νόμου, έχουν διαγραφεί από το αρχείο των δήμων, ζητά το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο της διαδικασίας επανελέγχου μετατροπής συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων σε αορίστου χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, σε έγγραφο που εστάλη από το ΣΕΕΔΔ στο δήμο Ρεθύμνης, ζητήθηκε έως και η εμφάνιση παρουσιολογίων και βιβλίων κίνησης δημοτικών οχημάτων που αναφέρονται σε ημερομηνίες του 2002, δηλαδή πριν από 12 έτη.

Πρόκειται για στοιχεία που, σύμφωνα με τον νόμο, έχουν εκκαθαριστεί από το αρχείο των ΟΤΑ από την έναρξη του 2006. Αναλυτικότερα, το άρθρο 4 του Π.Δ. 480/1985, ορίζει ότι οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν σχετικά έγγραφα «επί τριετία από του τέλους του έτους της έκδοσής τους». Σύμφωνα με εργαζόμενους και εκπροσώπους τους, το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία αποσκοπεί στη συμπλήρωσης της «δεξαμενής» των απολύσεων. Αυτοδιοικητικά στελέχη καυτηρίαζαν το αίτημα του ΣΕΕΔΔ για τη συγκεκριμένη προσκόμιση στοιχείων, λέγοντας ότι Επιθεωρητές – Ελεγκτές, ενδεχομένως να αγνοούν ή να έχουν λάβει εντολή να αγνοήσουν το νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη μελέτη του, ο εμπειρογνώμονας Δημόσιας Διοίκησης, Κώστας Παπαδημητρίου, σημείωνε ότι «στην περίπτωση της επίμαχης διάταξης (άρθρο 42 του Ν.4250/2014), είναι προφανές πως όχι μόνο δεν εξασφαλίζεται τίποτα από τα παραπάνω αλλά αντίθετα, δρομολογείται μια διοικητική διαδικασία επανελέγχου πράξεων ή παραλείψεων του μακρινού παρελθόντος (οκταετίας αλλά ίσως και εικοσαετίας…), από όργανα λίγο πολύ υπάκουα στην ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με δηλωμένη πρόθεση την ανεύρεση και την αυστηρή τιμωρία, επιλεκτικά προσδιορισμένων  παραβατών!»

Ακόμη, το ΣΕΕΔΔ ζητούσε, ανάμεσα σε άλλα, στοιχεία όπως: έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών για παρατάσεις συμβάσεων έργου, αποφάσεις Πρωτοδικείων για ασφαλιστικά μέτρα, εγκριτικές αποφάσεις ΟΤΑ και αποφάσεις ΑΣΕΠ.

1 σχόλιο:

  1. Αφού οσοι εργάζονται στο σεεδδ ειναι με απόφαση μητσοτακη και η απόσπαση εχει διάρκεια οσο θελει ο υπουργος. Κρίμα διοτι αυτο λέγεται ρουφιανιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή