Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ομοσπονδία Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΔΤ προς Κικίλια: «Σας ξελασπώνουμε στο στήσιμο της Δημ. Αστυνομίας» - «Λυπούμαστε ειλικρινά που σας φέρνουμε σε δύσκολη θέση...»

Επανέρχονται οι πολιτικοί υπάλληλοι με νέα επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, υπενθυμίζοντάς του με καυστικό τρόπο, ότι λησμόνησε να τους δεχτεί για να ακούσει τα προβλήματα ή τις επισημάνσεις τους πάνω στα ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών.Είχε προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη αίτημα για συνάντηση μαζί του για μισθολόγιο και ΤΕΑΠΑΣΑ, διαβάστε σχετικά εδώ.

 22-09-2014

" Κύριε Υπουργέ,

Είναι προφανές ότι ο πολύτιμος χρόνος για τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που αναδεικνύουν το κύρος των Υπηρεσιών και των Σωμάτων του φορέα που εποπτεύεται, δεν επαρκεί να συμπεριλάβετε σ΄ αυτόν μια συνάντηση με το πολιτικό προσωπικό και τους εκπροσώπους του.

Λυπούμαστε ειλικρινά που σας φέρνουμε σε δύσκολη θέση με τη νέα μας όχληση.  Αν θεωρείτε και κρίνετε αναγκαίο πως πρέπει να μην πραγματοποιηθεί η συνάντησή μας αυτή, μπορείτε να μας το γνωρίσετε.

Αν πάλι θεωρείτε ότι η παρέμβαση και η επιμονή μας δημιουργεί πρόβλημα στην ατζέντα των προτεραιοτήτων σας και καταστρέφει την εικόνα των σύγχρονων υπηρεσιών που συγκροτήσατε με την αναδιάρθρωση που προωθείται για υπογραφή στα συναρμόδια Υπουργεία, δεν μας πειράζει, αν την αρνηθείτε και την ακυρώσουμε για το μέλλον.

Οφείλετε όμως να μας το γνωρίσετε και να μην περιμένουμε άδικα, ούτε φυσικά να σας φέρνουμε σε δύσκολη θέση ν΄ ασχοληθείτε με τα μικρής σημασίας θέματα του πολιτικού προσωπικού.  Να σας θυμίσουμε εδώ ότι σας ξελασπώνουμε στην Πολιτική Προστασία, στο στήσιμο της Δημοτικής Αστυνομίας, το ΄Ασυλο, την Πρώτη Υποδοχή, την Επιτροπή Προσφυγών, την ΕΛ.ΑΣ.

Χρέος μας είναι όμως, να γνωρίσουμε την στάση και τις απόψεις σας σ΄αυτούς που εκπροσωπούμε και να τους εξηγήσουμε πλέον, όπως αντιλαμβανόμαστε τους λόγους για την μη Ανάκληση της απόφασης αποδοχής της υπ΄ αριθμ. 215/2014 Γνωμοδότησης του Δ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

α)  Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι η αποδοχή της γνωμοδότησης του Δ΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αφορά την χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ στους διοικητικά αποκατασταθέντες, έγινε αποδεκτή απ΄ τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τέσσερες μέρες πριν την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου τότε, νόμος 4281/2014 σήμερα.

β)  Αποτελεί πρωτοτυπία η αποδοχή της γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ., παρά το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε εκδώσει άλλη γνωμοδότηση το Ε΄ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους την υπ΄αριθμ. 110/2013, την οποία επίσης είχε κάνει αποδεκτή ο κ. Δένδιας τότε Υπουργός με διαφορετικά συμπεράσματα για τους ερωτώντες δικαιούχους ασφαλισμένους.

 γ)  Παρά το γεγονός ότι υπήρχε η δυνατότητα να παραπέμψει ο κ. Υπουργός το θέμα στην Ολομέλεια του Ν.Σ.Κ. για οριστική κρίση, προφανώς επέλεξε για άγνωστους σε μας λόγους να την κάνει αποδεκτή και να στείλει το λογαριασμό του 1.000.000 € περίπου στους τομείς του ΤΕΑΠΑΣΑ για εξόφληση των δικαιούχων, που φυσικά και δεν είχαν υποστεί καμμία περικοπή από κανένα μισθολόγιο και κανένα PSI.  Τα είχαν εισπράξει όλα και έμειναν κάτι ψιλά υπόλοιπο απ΄ το συμπληρωματικό εφάπαξ, για τα οποία είχαν καταβάλει και εισφορές φυσικά με σχέση ανταποδοτικότητας εισφορών/παροχών προκλητικά αρνητική σε βάρος του ΤΕΑΠΑΣΑ.

δ)  Η πρεμούρα για την ρύθμιση του συγκεκριμένου θέματος στηρίχθηκε σ΄ ένα έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη αρ. πρωτ. 182634/20574/2014/15.4.2014 και στο υπ΄αριθμ. Φ.80000/9055/355/13-5-2014 της Δ/νσης Πρόσθετης Ασφάλισης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και στο υποβληθέν από 14-5-2014 υπόμνημα των ενδιαφερομένων.

ε)  Πρέπει να επισημάνουμε εδώ, ότι με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 8057/1/9-στ΄/220502014 έγγραφο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Δ/νση Οργάνωσης Νομοθεσίας/Τμήματος 3ου εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 215/2014 Γνωμοδότηση του Δ΄ Τμήματος και με το υπ΄ αριθμ. Φ.80000/οικ.1587/53/29-01-2013 Δ/νσης Πρόσθετης Ασφάλισης της ΓΓΚΑ η υπ΄αριθμ. 110/2013 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Ν.Σ.Κ..

 Συμπερασματικά απ΄ τα ανωτέρω προκύπτει μια απίθανη ταχύτητα διεκπεραίωσης και ένας ασυνήθιστα καταγεγραμμένος ζήλος για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος και μάλιστα με απίστευτη αλληλεγγύη και ευαισθησία, που εμείς φυσικά ως πολιτικό προσωπικό δεν έχουμε καταγράψει στην τριακονταετία που αναγνωρίζουν το ρόλο μας.

Τελικά κάποιοι πορεύονται ακόμα και σήμερα αναμασώντας το σόφισμα : «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» για να καλύψουν την μακροχρόνια αδράνεια, ανεπάρκεια και την απουσία βούλησης για να ρυθμίσουν νομικά το ηθικό. Εκτός εάν «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της ανεργίας του 28%, στην Ελλάδα με το 30% των πολιτών κάτω του ορίου της φτώχειας και το 10% του πληθυσμού της στο βούρκο της εξαθλίωσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΤΑΣ                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ


Πηγή: http://www.bloko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου