Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Εντολή Σαμαρά: Τελειώστε με την κινητικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου! [ΤΟΥ 2013 ΒΡΕ, ΟΧΙ ΦΕΤΟΣ!!!]

Την επίσπευση των διαδικασιών για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μεταφερθούν κατά 90% στην ΕΛ.ΑΣ. Και κατά 10% για πρόνοιες στις υπηρεσίες των δήμων.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, άλλοι 600 τοποθετηθούν στη φύλαξη σωφρονιστικών καταστημάτων.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα υπάρξει νέο ραντεβού των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο.

Εξάλλου, στόχος είναι να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία (155) το βράδυ της Τετάρτης, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Τι είπαν Σαμαράς και Μιχελάκης για τις απολύσεις

Αναφερόμενος στις απολύσεις στο Δημόσιο, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα της Κυριακής", ανέφερε χαρακτηριστικά πως "σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει αποφασιστικά, καθώς... "δεν γίνεται αλλιώς". Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην "Realnews": "Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν". Και πρόσθεσε: "Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς".

Δηλώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες». Δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

Πηγή:  http://www.newsit.gr/
Πρώτη δημοσίευση: 13.07.2013

Σχόλιο: Δεν πρόκειται για ανέκδοτο, αλλά για πραγματικό περσινό ρεπορτάζ. Σεπτέμβριο μας είπε, έτος δεν μας είπε! Η αφερεγγυότητα του Πρωθυπουργού, η ανικανότητα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η αμετροέπεια μιας ολόκληρης κυβέρνησης που παρά το ψυχικό, οικονομικό και ηθικό κόστος που έχει προκαλέσει, μεγάλη μερίδα δημοτικών αστυνομικών εξακολουθεί να στηρίζει. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...

Ακολουθεί και ένα σύντομο άρθρο της aftodioikisi.gr από τον Δεκαπενταύγουστο σε σχέση με τις εντολές-ανέκδοτα του πρωθυπουργού. 


Η «εντολή Σαμαρά» έγινε ανέκδοτο και εντός ΝΔΗ στήλη είναι σίγουρη πως δεν είστε λίγοι όσοι έχετε αναφερθεί στην «εντολή Σαμαρά» ως ένα αστείο κλισέ που χρησιμοποιείτε κατά κόρον στον πολιτικό λόγο.

Φαίνεται όμως ότι η συγκεκριμένη φράση έχει πάρει διαστάσεις ανέκδοτου και εντός της κυβερνησης. Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, στον Bήμα FM, η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, (σε τηλεφωνική σύνδεση από τον τόπο παραθέρισής της), αναφέρθηκε στη γειτονική Τουρκία και στην πολιτική που ασκεί ο πρόεδρος, πλέον, της χώρας.

Ε, λοιπόν, σύμφωνα με την κ. Πιπιλή, η πολιτική ασκείται με «εντολές Ερντογάν»! Η παρομοίωση αυτή σκόρπισε γέλια στο ραδιοθάλαμο. Η συζήτηση όμως σοβάρεψε όταν η κ. Πιπιλή αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ και παραδέχθηκε το… χονδροειδές λάθος της κυβέρνησης.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/