Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Φωτόπουλος: «Στην αστυνομία υπάρχουν ανεγκέφαλοι και εγκληματικές προσωπικότητες» - Ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ - Άρθρο του Ν. Καραδήμας: «Η αστυνομία, ο αστυνομικός , ο μπάτσος ...»

Στην καταδίκη του αστυνομικού που χτύπησε με σιδηρογροθιά στο κεφάλι καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών, προχώρησε ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.


Ο Χρήστος Φωτόπουλος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη εκδημοκρατισμού της αστυνομίας και κατηγόρησε τηνπολιτική ηγεσία ότι δεν αντιμετώπισε τα φαινόμενα από τη αρχή, από τη στιγμή που άρχισαν να εμφανίζονται.

«Δυστυχώς, υπάρχουν και αυτοί οι ανεγκέφαλοι, εγκληματικές προσωπικότητες στο χώρο της αστυνομίας, οι οποίοι αμαυρώνουν και ακυρώνουν τις προσπάθειες της συντριπτική πλειοψηφίας των αστυνομικών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος εξέφρασε την διαφωνία του στον τρόπο που διεξάγονται οι ΕΔΕ, «δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με τις ΕΔΕ, δεν έχουν βγει τα πορίσματα στη δημοσιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «έχουμε μετατρέψει συνανθρώπους μας σε φυτά και δεν έχει γίνει έρευνα».



Πηγή:  http://www.bloko.gr/


Η αστυνομία, ο αστυνομικός , ο μπάτσος ...και τα λοιπά εξευτελιστικά σχόλια που ακούγονται, χρόνια για ένα σώμα!

Ακολουθεί η ανάρτηση του Νίκου Καραδήμα στο facebook για την πράξη του αστυνομικού της ΥΜΕΤ!

"Και ξαφνικά ένα χέρι εντελώς αδικαιολόγητα και βλακωδώς θα έλεγα, χτύπησε μια γυναικα διαμαρτυρόμενη!!! Η εικόνα που έβλεπα με ενοχλούσε. Δεκάδες ακόμα χέρια για αρκετή ώρα -ίσως και το δικό του- έστεκαν ακούνητα όταν δέχονταν την συνηθισμένη πίεση.Γιατί το έκανε την δεδομένη χρονική στιγμή;Το πιθανότερο να άκουσε και αυτός τα σχολιανά του, όπως και οι άλλοι.Γιατί όμως αυτός; Ίσως και εξ ευηθείας! Τήν ίδια αηδία ένοιωσα όταν καί όποιοι έκαναν τους συνήθεις συνειρμούς.

Η αστυνομία, ό αστυνομικός , ο μπάτσος ...και τα λοιπά εξευτελιστικά σχόλια που ακούγονται , χρόνια για ένα σώμα! Γιατί λοιπόν δεν είναι ένα μεμονομένο περιστατικό; Περιστατικά όπως η ζαρτινιέρα, τα πράσινα παπούτσια, ο όχι και τόσο δόκιμος όρος " διαδηλωσάκηδες" κ.λ.π. Είναι μεμονομένα γιατί διαδραματίστηκαν και εξελίχθηκαν μέσα σε δέκα χρόνια, όπως μεμονομένο περιστατικό είναι η χλεύη αστυνομικού απο πολιτικό που δεν υπάκουσε σε σήμα τροχονόμου.

Μεμονομένο περιστατικό είναι και δάσκαλος της Άρτας που έβαλε δυό μαθητές να μαλωσουν. Μεμονομένο περιστατικό είναι και η οδήγηση ι.χ.ε αυτοκινήτου με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας ,και άλλα εκατοντάδες περιστατικά μεγαλυτέρας βαρύτητας που δεν καταγράφονται και κυρίως δεν αναπαράγονται. Δικαιολογία σαφώς και δεν υπάρχει, ούτε απο τον ίδιον , ούτε και απ κανέναν μας."


Πηγή: http://www.policenet.gr/


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών στηρίζει τον «δίκαιο αγώνα» των καθαριστριών


Την αμέριστη συμπαράστασή της «στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών» εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Παράλληλα, καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη χρησιμοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για να καμφθεί αυτός ο αγώνας, που συμβολίζει πλέον το σθένος και την αποφασιστικότητα κάθε εργαζόμενου – θύματος της πολιτικής των μνημονίων και της τρόικας».

Η Ομοσπονδία προέβη στη συγκεκριμένη ανακοίνωση με αφορμή τις «αποκρουστικές εικόνες» που διαδραματίστηκαν χτες έξω από το κτήριο του ΥΠΟΙΚ, στην οδό Νίκης, όπου οι αρχές κατέστειλαν τη διαμαρτυρία των απολυμένων καθαριστριών με βίαιο τρόπο.

Μάλιστα, η ομοσπονδία ζητά την προώθηση «ουσιαστικών μέτρων εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού των αστυνομικών λειτουργιών», επειδή, όπως τονίζει, δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει αυτό το ζήτημα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει για ακόμα μια φορά (σχετική ανακοίνωση Αρ. Πρωτ.: 200/4/148 από 5/6/2014) την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη χρησιμοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας για να καμφθεί αυτός ο
αγώνας, που συμβολίζει πλέον το σθένος και την αποφασιστικότητα κάθε εργαζόμενου – θύματος της πολιτικής των Μνημονίων και της τρόικας.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, είχαμε βρεθεί κοντά τους έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους, αλλά και για να επισημάνουμε στους συναδέλφους μας των ειδικών δυνάμεων, ότι ναι μεν μπορεί να εκτελούν εντολές, πρέπει ωστόσο
να μην εκφεύγουν των νομίμων πλαισίων άσκησης της νόμιμης βίας και κυρίως να λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι έχουν απέναντί τους συμπολίτες μας που διεκδικούν δίκαια αιτήματα, το ίδιο όπως κι εμείς όταν συμμετέχουμε σε ένστολες κινητοποιήσεις μας. Επισημάναμε δε ότι κάθε υπέρβαση δεν αμαυρώνει απλώς την εικόνα της αστυνομίας, αλλά ακυρώνει ουσιαστικά το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας που ασκούν ευόρκως και υπό αντίξοες
συνθήκες τα καθήκοντά τους.

Οι σημερινές αποκρουστικές εικόνες που απεικονίζουν τέτοιες ακραίες ενέργειες, είναι εξίσου καταδικαστέες και ως εκ τούτου αναμένουμε από την Ηγεσία να πράξει τα δέοντα. Ωστόσο, οφείλει να μην περιοριστεί στην επίρριψη ευθυνών, αντιμετωπίζοντας το συμβάν ως μεμονωμένο κρούσμα.

Επιβάλλεται να λάβει υπόψη της το γενικότερο προβληματισμό μας και να προωθήσει ουσιαστικά μέτρα εκσυγχρονισμού και εκδημοκρατισμού των αστυνομικών λειτουργιών, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανακύπτει αυτό το ζήτημα. Έχει τεθεί πολλάκις εις το παρελθόν από το συνδικαλιστικό κίνημα και τον πολιτικό κόσμο, ενώ συγκεκριμένες δεσμεύσεις έχουν δοθεί τόσο
προς αυτούς όσο και προς τις Ενώσεις των Φωτορεπόρτερ και των Δημοσιογράφων, μετά από ανάλογες καταγγελίες.»

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

1 σχόλιο:

  1. μπράβο στο μελλοντικό συνάδελφο! Έτσι να χτυπάει και τη μάνα του! Με το γάντι με τα "κόκκαλα"!!! (και δεν παίζει δικαιολογία τύπου μου έβρισε μάνα,με κλώτσησε στα αρχ... κλπ γιατί είναι επαγγελματίας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή