Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αναβρασμός στις φυλακές - Στάσεις εργασίας από τους σωφρονιστικούς - Απεργία πείνας των κρατουμένων - Προέδρος ΟΣΥΕ: Φιάσκο η κινητικότητα των δ.α. - Τι λέει για τη μισθοδοσία (βίντεο)

Επαναλαμβανόμενες, τρίωρες στάσεις εργασίας μέχρι την 1η Ιουλίου, των σωφρονιστικών υπαλλήλων , οι οποίοι διαμαρτύρονται για την «τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές». Την ίδια ώρα, σε απεργία πείνας βρίσκονται από τη Δευτέρα 23 Ιούνη, πάνω από 4.000 κρατούμενοι, ζητώντας να αποσυρθεί αμέσως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα «μετατρέψει τις φυλακές σε Ελληνικά Γκουαντάναμο».

 

Και σήμερα στάση εργασίας πραγματοποιούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 8:00 – 11:00 και 16:00- 19:00, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία καταγγέλλει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές τόσο για τους ίδιους όσο και για τους κρατουμένους. Οι κινητοποιήσεις τους είναι επαναλαμβανόμενες και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη.
 
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή τους, "η αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων είναι σε πολλές φυλακές 1 προς 500 και παρ΄  όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνει « να μην  έχει αντιληφθεί την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φυλακές της χώρας», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Επίσης, τονίζουν πως η κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών για να μεταταχθούν σε φυλακές εξελίσσεται «σε απόλυτο φιάσκο», ενώ οι εξαγγελίες για απορρόφηση τουλάχιστον 1.000 εργαζομένων  για να καλυφθούν οι αντικειμενικές ανάγκες μετατράπηκε σε 500 για να γίνουν αργότερα 350. 

Κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν  επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων. Ωστόσο,  θα γίνονται κανονικά οι προφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους , δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών. 

Σε απεργία πείνας δεκάδες κρατούμενοι, εδώ και πέντε ημέρες. Η «Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων» κάνει λόγο για πάνω από 4.500 κρατούμενοι σε 15 φυλακές της χώρας που απέχουν από τα συσσίτια, διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και της συνθήκες κράτησης. Η Πρωτοβουλία καταγγέλει την αδιάφορη στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και καλεί σε συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των κρατουμένων. Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη εβδομάδα, έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι.
Ντ.Μ.

Πηγή: Ελευθεροτυπία 

Δηλώσει προέδρου Ο.Σ.Υ.Ε. Σπύρου Kαρακίτσου στο MEGA


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, κ. Σπύρος Καρακίτσος, κατήγγειλε το «φιάσκο» της κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών, αποκαλύπτοντας πως μόνο 350 άτομα έχουν μετακινηθεί προς τις φυλακές από τα 1.000 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

«Οι φυλακές και οι ανάγκες τους δεν αποτελούν κορυφαίο ζήτημα για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας», είπε ο κ. Καρακίτσος κάνοντας λόγο για οργανικά κενά που ξεπερνούν τις 1.000 θέσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων-κρατουμένων ανά βάρδια είναι 1 προς 500 ενώ επιβεβαίωσε πως οι κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.



Πηγή: http://www.real.gr/

Δείτε επίσης τις δηλώσεις του κ. Καρακίτσου στον ALPHΑ 9,65 Θεσσαλονίκης, όπου επιτέλους τίθεται για πρώτη φορά και το θέμα των αποδοχών:





Πηγή & ηχητικό απόσπασμα: http://www.alpha965.gr/?p=15752

2 σχόλια: