Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας Καμίνης - Δένδιας μεταξύ Δήμου & Ελληνικής Αστυνομίας - Στην ΕΛ.ΑΣ. τραπεζοκαθίσματα - ελεγχόμενη στάθμευση

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης προκειμένου να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. για τη λειτουργία της πόλης της Αθήνας.


Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας Καμίνης - Δένδιας
Το μνημόνιο προβλέπει την μεταβίβαση πολλών αρμοδιοτήτων της κατηργημένης Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, στο εξής η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει την αρμοδιότητα να διενεργεί ελέγχους για τα «τραπεζοκαθίσματα», το παράνομο εμπόριο και την ελεγχόμενη στάθμευση στα όρια του Δήμου.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: «Έχουμε καταρτίσει από τον Φεβρουάριο ένα εκτενές τεχνικό κείμενο και έχουμε συμφωνήσει πάνω σε αυτό- που περιγράφει πως ακριβώς θα γίνεται αυτή η συνεργασία. Δεν θέλαμε να προχωρήσουμε στην υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας προεκλογικά, αυτό βέβαια κόστισε στην πόλη. Κανονικά η διοίκηση δεν πρέπει να σταματάει στις εκλογές».

«Μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ουσιαστικά αποδιαρθρώθηκε το σύστημα ελέγχου στα θέματα του δημόσιου, με κυριότερα προβλήματα τα τραπεζοκαθίσματα και την ελεγχόμενη στάθμευση. Σύντομα μεικτά κλιμάκια από υπαλλήλους του δήμου και της ΕΛΑΣ θα διενεργούν τους ελέγχους αυτούς», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η υπηρεσία δημοτικής αστυνόμευσης σε συνεργασία με τον δήμο θα ασχολείται με ελέγχους σε οίκους ανοχής και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παράνομη στάθμευση, παρεμπόριο, ηχορύπανση, για θέματα Οικοδομικού Κανονισμού, κλπ.




Υπηρεσία δημοτικής αστυνόμευσης, ο διάδοχος της δημοτικής αστυνομίας


Θα την στελεχώσουν 400 από τους δημοτικούς αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα - Για «καθίζηση» όσον αφορά το παράνομο παρκάρισμα έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης

Μνημόνιο συνεργασίας για την καλύτερη συνεργασία δήμου και υπουργείου Δημόσιας Τάξης ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για την υπηρεσία δημοτικής αστυνόμευσης, που θα διαδεχθεί τη δημοτική αστυνομία, υπέγραψαν την Πέμπτη Γιώργος Καμίνης και Νίκος Δένδιας.

Το μνημόνιο προβλέπει διαρκή επικοινωνία μεταξύ δήμου και αστυνομίας, κοινό προγραμματισμό στόχων και δράσεων, εντατικούς ελέγχους με μικτά συνεργεία, κυρίως για το παραεμπόριο, αλλά και σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ο δήμος Αθηναίων παραχωρεί στην Αστυνομία κτίρια, οχήματα και εξοπλισμό για τις ανάγκες της νέας ειδικής υπηρεσίας. Αυτή αναμένεται να στελεχωθεί από 400 δημοτικούς αστυνομικούς που μετατάχθηκαν στην ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της κινητικότητας.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας τον τελευταίο χρόνο, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι υπάρχει εικόνα σαφούς βελτίωσης, όσον αφορά την εγκληματικότητα, αλλά στα θέματα ευταξίας, όπως για παράδειγμα το παράνομο παρκάρισμα, «υπάρχει υποχώρηση, έως καθίζηση». «Η εικόνα για ένα χρόνο μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι απογοητευτική και απορώ πώς βγήκα πάλι δήμαρχος με αυτή την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.


Η υπηρεσία δημοτικής αστυνόμευσης σε συνεργασία με τον δήμο θα ασχολείται με ελέγχους σε οίκους ανοχής και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παράνομη στάθμευση, παρεμπόριο, ηχορύπανση, για θέματα Οικοδομικού Κανονισμού, κλπ.

Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με τον κ. Καμίνη για μια λογική διαχείριση των μικρών διαδηλώσεων, για να μην κλείνει το κέντρο, καθώς και για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας προσθέτοντας πώς η κατάσταση στο κέντρο δεν είναι όπως πριν το 2012.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Δείτε επίσης το ρεπορτάζ του MEGA όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα ηχόμετρα της Δημοτικής Αστυνομίας θα διατεθούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Σχόλιο: Μαντέψτε ποιος θα ασκεί τις αρμοδιότητες αυτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου