Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Επιταχύνεται το πρόγραμμα κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών - Αναμένεται άμεσα η έκδοση των ΦΕΚ - Ταχύρρυθμα σεμινάρια 20 ημερών στα Α.Τ.

Προμηνύεται κινητικότητα δεύτερης ευκαιρίας για τους αδιάθετους 


Ανεβάζει στροφές το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το ΑΣΕΠ για την ολοκλήρωση επανατοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών. Το πρόγραμμα μετάταξης τους ήταν πραγματικά περίπλοκο και "βαρύ" όπως χαρακτηρίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω του ότι προέβλεπε την μετάταξή τους σε 5 Υπουργεία και ένα σύνθετο σύστημα μοριοδότησης και ελέγχου των δικαιολογητικών τους.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταταχθεί 611 Δημοτικοί Αστυνομικοί στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας και ανέλαβαν υπηρεσία ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι και φρουροί. Τίποτα όμως δεν θεωρείται δεδομένο γιατί ακόμα και στο Υπ. Δικαιοσύνης αναμένονται αλλαγές όσον αφορά τους πίνακες κατάταξης και διάθεσης. Ανησυχία για αυτές τις μεταβολές επικρατεί στους Δημοτικούς Αστυνομικούς, καθώς μιλούν για προχειρότητα και βιασύνη από τη μεριά του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εφόσον δεν έχουν εξεταστεί όλες οι ενστάσεις και είναι πιθανό να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Πρώτα η έκδοση των ΦΕΚ , ύστερα οι όποιες αλλαγές από τις ενστάσεις

Αποφασισμένο να τοποθετήσει γρήγορα τους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στα υπόλοιπα Υπουργεία, φαίνεται το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης , αφού κύκλοι του διαμηνύουν ότι εντός των ημερών θα αρχίσει η έκδοση των ΦΕΚ με βάση τους τελικούς πίνακες οι οποίοι όμως είναι σίγουρο ότι θα διαφοροποιηθούν, αφού μόλις ξεκίνησε ο έλεγχος των περίπου 950 αιτήσεων θεραπείας, αριθμός που ίσως μεγαλώσει περαιτέρω, καθώς δόθηκε και νέα προθεσμία ενός μηνός για κατάθεση αιτήσεων θεραπείας επί των επικαιροποιημένων πινάκων. Από το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης αφήνεται πάντως να εννοηθεί πως αναμένεται άμεσα η έκδοση των ΦΕΚ και εν συνεχεία αν υπάρξουν αλλαγές στους οριστικούς πίνακες από την έκδοση  των οριστικών πινάκων , αυτές θα επιφέρουν και τις αντίστοιχες αλλαγές στα ΦΕΚ και στην τοποθέτηση των υπαλλήλων οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί να αλλάξουν όχι μόνο το είδος αλλά και τόπο εργασίας. Πάντως ο έλεγχος των αιτήσεων θεραπείας θα επιταχυνθεί επίσης με σκοπό να γίνουν οι όποιες αλλαγές στο αρχικό στάδιο της μετάταξης των υπαλλήλων.

Σαρωτικές αλλαγές στους πίνακες που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ


Μεγάλες και σαρωτικές αλλαγές επήλθαν στους πίνακες που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ την περασμένη Δευτέρα, κυρίως από την αφαίρεση μορίων που είχαν προσμετρηθεί λανθασμένα από τις Δ/νσεις Προσωπικού των ΟΤΑ. Επίσης αφαιρέθηκαν από τους πίνακες και υπάλληλοι των οποίων οι διορισμοί ανακλήθηκαν λόγω του ότι κατά την πρόσληψή τους χρησιμοποίησαν πλαστά ή μη προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Περαιτέρω αλλαγές αναμένονται στους πίνακες μετά την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας αλλά και εξαιτίας των ελέγχων που πρόκειται να συνεχιστούν και αφορούν δηλώσεις με ψευδή στοιχεία στους τρόπους εισαγωγής, τριτεκνίας αλλά και όσον αφορά τις αξιολογήσεις με βαθμό πάνω από 9, καθώς όσες δεν πέρασαν από την ειδική επιτροπή αναμένεται να μην προσμετρηθούν τελικά και θα μετατραπούν σε 8 ή 8, 9.

Ανοίγει η σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής για 250 Εξωτερικούς Φρουρούς Φυλακών


Στην Κομοτηνή, στη σχολή εκπαίδευσης Αστυφυλάκων που παραχωρήθηκε από το Υπ. Δημοσίας Τάξης στο Υπ. Δικαιοσύνης,  αναμένεται να εκπαιδευθούν οι 250 περίπου υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας που μετατάχθηκαν στην Εξωτερική Φρουρά Φυλακών και πλέον θα οπλοφορούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ορισθεί οι εκπαιδευτές τους ενώ αναμένεται από μέρα σε μέρα να ειδοποιηθούν να παρουσιαστούν και οι αστυνομικοί των οποίων οι οργανικές θέσεις τους βρίσκονται στη συγκεκριμένη σχολή. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα διαρκέσει 30 ημερολογιακές ημέρες και οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί θα εκπαιδευτούν ταχύρρυθμα σε ότι αφορά την χρήση όπλων , σε θέματα αυτοάμυνας αλλά και ειδικότερα σε ότι αφορά τον κώδικα των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Πιθανές ημερομηνίες για την έναρξη της εκπαίδευσης είναι η 10η Ιουνίου. Ενδεχομένως να υπάρξει και δεύτερο κύμα εκπαίδευσης αν τυχόν επέλθουν αλλαγές μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Εκπαίδευση στα κατά τόπους τμήματα για όσους μετατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ


Με ταχύρρυθμα σεμινάρια 20 ημερών το πολύ και στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να εντάξει το προσωπικό της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ, το Υπ. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ακόμα δεν είναι αποσαφηνισμένο το αν τελικώς θα οπλοφορούν όπως και το υπόλοιπο ένστολο προσωπικό, ωστόσο το ΠΔ που θα προσδιορίζει τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, φαίνεται ότι είναι θέμα ημερών να υπογραφεί και να δημοσιευθεί.

Κινητικότητα Δεύτερης Ευκαιρίας για τους αδιάθετους με 2 πιθανά σενάρια


Δεύτερη ευκαιρία πρόκειται να δώσει το ΥΔιΜΗΔ σε όσους παραμένουν αδιάθετοι στους οριστικούς πίνακες. Αυτή τη στιγμή εμφανίζονται ως αδιάθετοι 226 Δημοτικοί Αστυνομικοί, ενώ πληροφορίες από το Υπουργείο αφήνουν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει σίγουρα κινητικότητα δεύτερης ευκαιρίας, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί πως αυτή θα πραγματοποιηθεί. Το πρώτο σενάριο μιλά για κινητικότητα που θα αφορά μόνο τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής θέσης από τις ήδη προτεινόμενες οι οποίες όμως έχουν μείνει κενές. Οι συγκεκριμένες θέσεις, με βάση τα σημερινά δεδομένα , αφορά κυρίως θέσεις τελωνειακών και εφοριακών και θέσεις σωφρονιστικών στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας. Ωστόσο άλλοι κύκλοι του Υπουργείου διαρρέουν πως θα υπάρξει κινητικότητα δεύτερης ευκαιρίας για τους αδιάθετους υπαλλήλους, ωστόσο αυτό το πρόγραμμα θα αφορά όλους τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από όλους τους κλάδους και παρέμειναν αδιάθετοι (σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, δημοτικούς αστυνομικούς). Ο αριθμός όμως των προτεινόμενων θέσεων θα είναι και πάλι μικρότερος του αριθμού των αδιάθετων οδηγώντας αναγκαστικά κάποιους σε οριστική και αμετάκλητη έξοδο από το Δημόσιο.

 
"Δεν αναμένονται άλλες αλλαγές. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σωστά, αξιοκρατικά και σύντομα"

Πάντως το ΥΔιΜΗΔ , παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί, θεωρεί το πρόγραμμα κινητικότητας επιτυχημένο, ενώ δηλώνεται ξεκάθαρα πως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικότατα και δεν προβλέπεται να ανακοπεί ή να σταματήσει για κανένα λόγο. Μάλιστα, όπως προαναφέραμε, εικάζεται ότι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν για να υπάρξει άμεση τοποθέτηση και ανάληψη νέων καθηκόντων από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Πηγή:  http://dtypos.blogspot.gr/

Σχόλιο: Με απλά λόγια, αν επαληθευτεί το ρεπορτάζ, η παρωδία συνεχίζεται! Το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα! Προσέξτε ότι κάποιοι θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία και στη συνέχεια, μετά την εξέταση των ενστάσεων, θα μεταταχθούν αλλού, με πλήρη γνώση και συναίνεση της κυβέρνησης!
Προσέξτε άλλο ένα κουλό: Όσοι αξιολογήθηκαν με βαθμό άνω του 9 και δεν πέρασαν από την ειδική επιτροπή αναμένεται να μην προσμετρηθούν τελικά και θα μετατραπούν σε 8 ή 8, 9! Δηλαδή αξιολογήσεις που κανονικά θα έπρεπε να αγνοηθούν και να μην έχουν καν  καταχωρηθεί στις αιτήσεις, απλά θα βαθμολογηθούν λιγότερο (εκτός αν κάτι άλλο ήθελε να πει το ρεπορτάζ). 
Εκτός, αν όλη η διαδικασία «βιάζεται» ώστε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επιδείξει εν όψει ανασχηματισμού κάποιο «έργο» στην κινητικότητα γιατί μέχρι στιγμής το μόνο που έχει επιδείξει από την αρχή της θητείας του είναι οι διαθεσιμότητες... Α, συγνώμη! Και η καθολική κινητικότητα στους 50 οδηγούς και τεχνικούς του Υπουργείου του, πολλούς από τους οποίους μετά την τοποθέτησή τους στους νέους φορείς, τους επέστρεψε με νόμο στο Υπουργείο του!

Παρατήρηση: Κάποιες πρώτες πληροφορίες που συλλέξαμε δείχνουν ότι κάποια σημεία στο ρεπορτάζ δεν ευσταθούν, γι' αυτό σας καλούμε να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου