Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Νέα «βόμβα» του Πρωτοδικείου Αθήνας στη διαθεσιμότητα – Δικαίωσε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

Νέα «βόμβα» στα θεμέλια της διαθεσιμότητας βάζει το Πρωτοδικείο Αθηνών. Μετά τις τελευταίες αποφάσεις του για υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού της γενικής γραμματείας Εμπορίου και του ΟΑΕΕ αλλά και τους σχολικούς φύλακες, έκανε δεκτή την προσφυγή των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας των οποίων λήγει αύριο Παρασκευή.

Πρόκειται για 397 από τις συνολικά 465 «διαθέσιμες» καθαρίστριες που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θεωρώντας παράνομη και αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη διαδικασία καθώς ισούται με απόλυση εργαζόμενου στο στενό δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των καθαριστριών, Γιάννη Καρούζο, το δικαστήριο διατάσσει την επαναπρόσληψη των συγκεκριμένων εργαζομένων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το δικαστήριο διατάσσει να γίνει προσωρινά εκτελεστή ή όχι η απόφασή του.

Ο δικηγόρος των καθαριστριών, Γιάννης Καρούζος, χαρακτηρίζει «απόφαση- σταθμό» την κρίση του δικαστηρίου, καθώς «τίθεται εκποδών ο θεσμός της διαθεσιμότητας και αποδεικνύεται απολύτως αντισυνταγματικός».

Η απόφαση, όμως, έχει και πολιτικό βάρος καθώς, παραμονές εκλογών, αμφισβητεί μία από τις βασικές μνημονιακές επιταγές που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τη διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου