Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Επιστολή Π.Ο.Υ.Ε.Φ. στον Υπ. Δικαιοσύνης για τη μετάταξη & εκπαίδευση των πρώην δημ. αστυνομικών - Ενημερωτικό σημείωμα για τη μισθοδοσία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ 
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
Κορυδαλλός 30/5/2014
Αρ. Πρωτ:602 _

Θέμα: Μετάταξη κι εκπαίδευση π. Δημοτικών Αστυνομικών.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό ότι εσείς πρώτος είσαστε εκείνος, ο οποίος με τις ενέργειές σας προχωρήσατε στην απορρόφηση των π. Δημοτικών Αστυνομικών στις Υπηρεσίες των Καταστημάτων Κράτησης, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο με έμψυχο δυναμικό το σύνολο της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, ενώ παράλληλα εξασφαλίσατε το εργασιακό μέλλον σε ένα μεγάλο μέρος των π. Δημοτικών Αστυνομικών.

Μετά την κίνηση αυτή, που όντως αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα στην επίλυση της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας μας, διαπιστώνουμε με έκπληξη, ότι υπάρχει μία γενικότερη δυστοκία στο θέμα της ένταξής των π. Δημοτικών Αστυνομικών στην Εξωτερική Φρουρά, καθώς και στο θέμα της εκπαίδευσής τους.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ με την ΥΑ 35575/16−4−2014 τοποθετήθηκαν οι π. Δημοτικοί Αστυνομικοί οριστικά, και κλήθηκαν να παρουσιαστούν στις Υπηρεσίες τους μέχρι 05/05/2014 και να κάνουν αποδοχή της τοποθέτησής τους, με σκοπό την άμεση ένταξή τους στην Υπηρεσία, πάραυτα :

α) δεν εκδόθηκε καμία οδηγία ή διαταγή για το πώς θα χρησιμοποιηθούν από τις Υπηρεσίες τους καθώς δεν έχουν περάσει τη βασική εκπαίδευση ώστε να αναλάβουν πλήρως τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια γενικότερη σύγχυση αφού η κάθε Υπηρεσία λειτουργούσε ως προς το θέμα αυτό διαφορετικά

β) δεν υπήρξε ο απαραίτητος συντονισμός, ώστε να λειτουργήσει άμεσα η Σχολή Εξωτερικών Φρουρών και έτσι καθυστερεί η εκπαίδευσή τους στο αντικείμενο της εργασίας τους

γ) εκδόθηκαν νέοι πίνακες τοποθέτησης των π. Δημοτικών Αστυνομικών, που διαφοροποιούνται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από τους αρχικούς και σύμφωνα με τους οποίους π. Δημοτικοί Αστυνομικοί που είχαν αποδεχτεί τη θέση στις Εξωτερικές Φρουρές των Καταστημάτων Κράτησης και είχαν ενταχθεί στην Υπηρεσία, ξαφνικά να βρίσκονται είτε σε άλλες Υπηρεσίες, είτε σε άλλους φορείς. Επειδή αυτό πέρα από τις νομικές προεκτάσεις του θέματος, αποτελεί κατάφορη αδικία εις βάρος των π. Δημοτικών Αστυνομικών που ενταχθήκαν στις τάξεις της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, θεωρούμε ότι θα ήταν ηθικά και νομικά ορθό, να δοθεί το δικαίωμα, σε όσους από αυτούς, που έχουν κάνει αποδοχή της τοποθέτησής τους και ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να αλλάξουν θέση, ή υπηρεσία, ή φορέα, να παραμείνουν εκεί όπου αρχικά είχαν τοποθετηθεί.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή σας έχουν γίνει γνωστές οι επιτακτικές ανάγκες, ΑΜΕΣΗΣ στελέχωσης της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης και επειδή θεωρούμε δεδομένη την ευαισθησία σας ως προς το θέμα των π. Δημοτικών Αστυνομικών, αναμένουμε να πράξετε όλα εκείνα που απαιτούνται, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα, με τον ορθότερο, δικαιότερο και αρτιότερο τρόπο, οι όποιες δυσλειτουργίες που αφορούν την ένταξη στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης και την εκπαίδευση των π. Δημοτικών Αστυνομικών, με σκοπό την το συντομότερο ανάληψη των καθηκόντων τους.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ 
ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.)
 Κορυδαλλός 31/5/2014
Αρ. Πρωτ: 603_


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε όλα τα μέλη σας καθώς και όλους τους νέους συνάδελφους που προέρχονται από την κινητικότητα της π. Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρετούν στο Κατάστημά σας, ότι :
  1. Το ΥΔΔΑΔ ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και σε επίπεδο Γεν. Γραμματέων, συζητήθηκε το θέμα της ομαλής μετάταξης, εκπαίδευσης και ένταξης των π. Δημοτικών Αστυνομικών στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης. Κατόπιν αυτού αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ανακοινωθούν επίσημα οι προθέσεις των συναρμόδιων υπουργείων για την οριστική τοποθέτηση και την εκπαίδευση των νέο-εντασσόμενων υπαλλήλων στην Εξωτερική Φρουρά.
  2. Για να μισθοδοτηθούν οι συνάδελφοι π. Δημοτικοί Αστυνομικοί κανονικά και χωρίς καθυστέρηση, θα πρέπει να έχει γίνει διακοπή της μισθοδοσίας τους από τους Δήμους στους οποίους υπηρετούσαν. Ενημερωθήκαμε από το γραφείο μισθοδοσίας του ΥΔΔΑΔ, ότι πολλοί Δήμοι δεν έχουν αποστείλει βεβαιώσεις διακοπής μισθοδοσίας και υπάρχει κίνδυνος εξ’ αιτίας αυτού, πολλοί συνάδελφοι να μην λάβουν κανονικά το μισθό τους. Για να μη συμβεί αυτό, καλό θα ήταν να φροντίσουν οι ίδιοι να πάρουν τέτοιες βεβαιώσεις και να τις προσκομίσουν άμεσα στις Υπηρεσίες τους και από εκεί στο γραφείο μισθοδοσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πηγή: http://www.poyef.gr/

1 σχόλιο: