Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΠΟΕ- ΟΤΑ: Τα 223 ευρώ δεν είναι εκλογικό επίδομα- Είναι χαρτζιλίκι που εξευτελίζει τους δημοτικούς υπαλλήλους

Την έντονη αντίδραση της ΠΟΕ- ΟΤΑ προκάλεσε η ΚΥΑ με την οποία καθορίζεται στα 223,00 ευρώ το εκλογικό επίδομα των δημοτικών υπαλλήλων που θα απασχοληθούν στις εκλογές, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «νέο εξευτελισμό των δημοτικών υπαλλήλων που σηκώνουν όλο το βάρος των εργασιών για την προετοιμασία και διεξαγωγή και των εκλογών», ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τους υπαλλήλους σαν πληβείους και τους δίνει αντί για αποζημίωση ένα «χαρτζιλίκι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι η εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση χωρίζει τους εργαζόμενους που απασχολούνται στην εκλογική διαδικασία σε πατρίκιους και πληβείους. Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσει το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δίνει χαρτζιλίκι ως αμοιβή εκλογικής αποζημίωσης. Ο κυβερνητικός εμπαιγμός δεν έχει όρια, αλλά δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητος.
Η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με αυτή του Υπουργείου Οικονομικών, και πιο συγκεκριμένα οι κ.κ. Γιάννης Μιχελάκης και Χρήστος Σταικούρας μεθόδευσαν να δημοσιευθεί το Φ.Ε.Κ. με την κοινή Υπουργική Απόφαση καθορισμού του ύψους της εκλογικής αποζημίωσης δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Σκοπός τους ήταν να έχει γίνει η προετοιμασία υποσχόμενοι γενικώς και αορίστως ότι θα δοθεί αποζημίωση σε όσους συμμετάσχουν στη διαδικασία των εκλογών.
Ποιο είναι το ποσό αυτό για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος προετοιμασίας και διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης; 223,00 ευρώ μεικτά. Είναι το μικρότερο ποσό απ’ όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα εργαστούν για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές. 
          Η κυβέρνηση των μνημονίων έκρινε πώς κάποιοι πρέπει να αμειφθούν με 3.350 ευρώ, ορισμένοι άλλοι με 2.850, κάποιοι ακόμη με 2.500 ευρώ και ότι περισσέψει από τα 15.500.000 ευρώ που συνολικά θα δαπανηθούν, να δοθούν στους εργαζόμενους των Δήμων που μέρες τώρα έχουν επιβαρυνθεί με εργασία η οποία αφορά στις εκλογές.
          Πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τους οποίους η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει. Κάτι που φαίνεται και από την πολιτική των απολύσεων που υλοποίησε και προωθεί η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας.
          Ο εξευτελισμός, ο εμπαιγμός, η υποκρισία και η κοροϊδία έχουν τα όρια τους. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση. Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2014 στις 9.30 το πρωί, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση της όσον αφορά στην εμπλοκή των υπαλλήλων των Δήμων στο δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και των Ευρωεκλογών. Συγχρόνως ζητά άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου