Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Χάος με τις ρυθμίσεις του ψηφισθέντος σχεδίου νόμου του ΥΔιΜΗΔ - Το κείμενο με τις διορθώσεις από τα πρακτικά της συνεδρίασης

Ενώ εκκρεμεί η καθαρογραφή του πρόσφατα ψηφισθέντος σχεδίου νόμου του ΥΔιΜΗΔ «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», σας παραθέτουμε το κείμενο με τις χειρόγραφες διορθώσεις από τα πρακτικά της Βουλής. Θα δείτε ότι σε σχέση με τη διαθεσιμότητα υπάρχει ένα χάος διατάξεων σε διαφορετικά άρθρα, κακοδιατυπωμένα, με πρόχειρες διορθώσεις.

Μπορείτε να δείτε τα άρθρα 40 και 41 (41 και 42 με την εκτυπωμένη παλαιά αρίθμηση), για τα οποία σας έχουμε ήδη ενημερώσει, και τα οποία αν και έχουν γίνει διορθώσεις παραμένουν κακοδιατυπωμένα. Το άρθρο 40 αφορά στη μη απόλυση υπαλλήλου εφόσον εντός του οκταμήνου διαθεσιμότητας έχει υποβάλλει αίτηση σε Ανακοίνωση, και θα συμπεριληφθεί στους τελικούς πίνακες, ή αν εντός του οκταμήνου έχουν ήδη εκδοθεί τελικοί πίνακες, και μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ μεταφοράς θέσης. Στην αρχική διατύπωση αντί για «ή» διαζευκτικό υπήρχε συζευκτικό «και», δηλαδή απαιτούσε να τηρούνται και οι δυο προϋποθέσεις, δημιουργώντας σύγχυση. Άλλαξε και η διατύπωση για την καταβολή των αποδοχών, περιλαμβάνοντας πλέον και τις δύο περιπτώσεις (όχι ότι πάλι δεν υπάρχουν θέματα με τη διατύπωση). Προστέθηκε στο ίδιο άρθρο και η τροπολογία που αφορά στην αναστολή απαγόρευσης των υπηρεσιακών μεταβολών για τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους ειδικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Αλλαγές υπάρχουν και στο άρθρο 90 του ν. 4172/2013 για τη διαθεσιμότητα, όπου ορίζεται χρονικό διάστημα ενός μηνός για την υποβολή αιτήσεων θεραπείας κατά των τελικών πινάκων και μεταβατικές διατάξεις για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις.

Επίσης αλλαγές υπάρχουν στο άρθρο 44 του ν. 4238/2014, που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφορούσε στην δυνατότητα υποβολής ένστασης επί των προσωρινών πινάκων (θυμηθείτε εδώ). Στο άρθρο 51, παρ. 6 του σχεδίου νόμου ορίζεται ότι διορθώσεις από τις Διευθύνσεις Διοικητικού και υποβληθείσες αιτήσεις θεραπείας μετά την αποστολή του πίνακα συνδρομής κριτηρίων στο ΑΣΕΠ, εξετάζονται από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα προέλευσης.

Αλλάζουν επίσης οι πολύ πρόσφατες ρυθμίσεις για την ενδοδημοτική κινητικότητα, δείτε σχετικά την παρ. 8 του άρθρου 51 του νομοσχεδίου.

Ακόμη, στο άρθρο 52 του νομοσχεδίου επιτρέπεται η δημοσίευση στην  Εφημερίδα της Κυβέρνησης πράξεων μετάταξης/μεταφοράς θέσης μέχρι ένα μήνα πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, εφόσον είχαν εγκριθεί από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 ως τις 31.12.2013. (Δεν αφορά υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, αλλά τις συνήθεις μετατάξεις).

Να επισημάνουμε τέλος ότι η εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα για τις υπαλλήλους σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή λοχείας αφορά μόνο στους φορείς που καταργούνται (άρθρο 19 του νομοσχεδίου), σας είχαμε ήδη ενημερώσει σχετικά εδώ.

Δείτε το ψηφισθέν νομοσχέδιο με τις χειρόγραφες διορθώσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου