Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αίτημα Γ. Σγουρού για Περιφερειακή Αστυνομία μέσω της κινητικότητας - Ρ. Δούρου: Συνεργασία Περιφέρειας-Αστυνομίας - Ν.Κακλαμάνης: «Χρήματα από τις κλήσεις να επιστρέφουν στην ΕΛ.ΑΣ»

Το αίτημα για περιφερειακή αστυνομία επανέλαβε ο Γ. Σγουρός


Το αίτημα που είχε διατυπώσει ήδη ως Νομάρχης Αθηνών, για τη δημιουργία Περιφερειακής Αστυνομίας, η οποία θα στελεχωθεί από υπαλλήλους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Κινητικότητας., επανέφερε σήμερα ο Γιάννης Σγουρός.

Μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής ο κ. Σγουρός επανέλαβε για άλλη μια φορά το αίτημα του επισημαίνοντας μεταξύ άλλων

«Αν είχαμε Περιφερειακή Αστυνομία, θα μπορούσαμε να ασκήσουμε έστω ένα στοιχειώδη έλεγχο και να αποτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές» ενώ δίνοντας ένα πρακτικό παράδειγμα για το πώς πρόσθεσε «Στην Περιφέρεια, επιχειρούμε να καθαρίσουμε τα ρέματα, να μην παρεμποδίζεται η ροή του νερού σε μεγάλες βροχές, να μην προκαλούνται πλημμύρες, να μην απειλούνται ανθρώπινες ζωές, να μην καταστρέφονται περιουσίες. Πώς κλείνουν τα ρέματα; Κυρίως από τα μπάζα, που ρίχνουν στις κοίτες των ρεμάτων ασυνείδητοι συμπολίτες μας».

Επίσης, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή εμπειρία σημείωσε: «Οι Αστυνομικοί μας θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερο αποτελεσματικοί, αν είχαν εδώ και χρόνια απαλλαγεί από αρμοδιότητες, που θα μπορούσε κάλλιστα να ασκήσει η Αυτοδιοίκηση. Όπως γίνεται άλλωστε σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη χώρα μας όμως ακολουθούμε την αντίθετη πορεία. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης αποδυναμώνεται αντί να ενισχύεται. Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι κραυγαλέο παράδειγμα αυτής της πρακτικής».

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Ρ. Δούρου: Συνεργασία Περιφέρειας-Αστυνομίας για την ασφάλεια των κατοίκων της Αττικής



Την ανάγκη συνεργασίας Περιφέρειας και Αστυνομίας με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, της επιχειρηματικότητας και της ασφάλειας των πολιτών, υπογράμισε μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο «Αστυνομία – Τοπική Αυτοδιοίκηση: κοινός παρανομαστής ο πολίτης» και ευρωπαϊκά πρότυπα, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η Ρένα Δούρου.

Οι προτάσεις που έκανε η υποψήφια Περιφερειάρχης, αφορούσαν τα παρακάτω θέματα:
  • Την ανάγκη συνεργασίας Περιφέρειας, δήμων, Αστυνομίας και εμπλεκόμενων υπουργείων έτσι ώστε η οδική ασφάλεια και η οδηγική συμπεριφορά να έχουν γίνει «κοινό κτήμα» των νέων μας πριν ακόμη τελειώσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους
  • Την αυστηροποίηση του πλαισίου που δίνονται οι άδειες οδήγησης
  • Τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην πόλη ,
  • Την επιστροφή του αστυνομικού της γειτονιάς
  • Τέλος, σε ό,τι αφορά τη μάστιγα των ναρκωτικών, η Ρένα Δούρου επεσήμανε τη σημασία της γνώσης που πρέπει να αποκτήσουν οι πολίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η καλύτερη μεθαδόνη είναι η πρόληψη».
Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/


Ν.Κακλαμάνης: «Χρήματα από τις κλήσεις τις ΕΛ.ΑΣ. να επιστρέφουν στην αστυνομία»


Πρόταση, ώστε να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βοηθήσει έμπρακτα την Ελληνική Αστυνομία, κατέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας σήμερα στην ημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την ενσωμάτωσή της στην ΕΛ.ΑΣ., όλα τα πρόστιμα που εισπράττονται από τις κλήσεις είτε αφορούν παραβάσεις ΚΟΚ είτε παραβάσεις αντικοινωνικού χαρακτήρα (πχ στάθμευση σε θέσεις για ΑμεΑ), περιέρχονται στα ταμεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πρόταση συνίσταται στο εξής:
Από αυτό το ποσό το 10% να επιστρέφεται στην ΕΛ.ΑΣ. Το 50% εξ’ αυτού να αποδίδεται στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Αστυνομικών (Εξοχές) και το άλλο 50% να διατίθεται για την ανανέωση του ελαφρού αμυντικού εξοπλισμού (πχ αλεξίσφαιρα γιλέκα).

«Με αυτό τον τρόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει την έμπρακτη αναγνώρισή της στις υπηρεσίες, που προσφέρονται από τους άντρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ., για την ασφάλεια και την ευταξία της πόλεως των Αθηνών και όχι μόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Κακλαμάνης.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου