Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Μητσοτάκη από εκπαιδευτικούς - Απωθήθηκαν με ξύλο και χημικά συγκεντρωθέντες της ΑΔΕΔΥ - Στις 23:00 έληξε η κατάληψη

- Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους στην Σπύρου Μερκούρη
- Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα κατέλαβαν συμβολικά το γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Ανέβηκαν και στην ταράτσα του κτιρίου στην οδό Πρατίνου στο Παγκράτι
- Ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δέσμευση πως δε θα απολυθεί κανείς
- Λήξτε την κατάληψη και θα συζητήσουμε, τους διαμηνύει ο υπουργός
- Η πορεία της ΑΔΕΔΥ εφτασε στο σημείο για να... ενωθεί με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ





Πολιορκείται εδώ και αρκετές ώρες το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι. Εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εισέβαλαν και κατέλαβαν συμβολικά το πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη. Λίγο μετά τις 15.00 πορεία της ΑΔΕΔΥ έφτασε κάτω από το γραφείο σε ένδειξη συμπαράστασης. Με το που έφτασαν δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν ρίψη χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.



 - Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα κατέλαβαν συμβολικά το γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Ανέβηκαν και στην ταράτσα του κτιρίου στην οδό Πρατίνου στο Παγκράτι
- Ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δέσμευση πως δε θα απολυθεί κανείς
- Η πορεία της ΑΔΕΔΥ κατευθύνεται στο σημείο για να... ενωθεί με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ

Εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εισέβαλαν και κατέλαβαν συμβολικά το πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Παγκράτι.



Περίπου 30-40 καθηγητές που βρίσκονται υπό απόλυση, μπήκαν στο γραφείο και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό.

Κάποιοι μάλιστα ανέβηκαν και στην ταράτσα, όπου άνοιξαν πανό.




Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε μαζί τους και ζήτησε πενταμελής επιτροπή να τον επισκεφτεί στο υπουργείο. Η απάντηση των εργαζομένων όμως ήταν αρνητική και όπως διεμήνυσαν για να υπάρξει ραντεβού, θέλουν τη δέσμευση του υπουργού πως κανείς απ’ όσους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, δεν πρόκειται να απολυθεί.
Λίγο μετά τις 14:00, μια διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε στο κτίριο όπου βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του υπουργού και μάλιστα ανέβηκε και στην ταράτσα όπου παρέμεναν οι εργαζόμενοι.

Αργότερα, έφτασε στο σημείο και δεύτερη διμοιρία.


«Απαιτούμε να μη γίνει καμία απόλυση» είπε ο Σταύρος Τζορτζώτης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.






ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ


Πηγή: http://www.newsit.gr/

Καταγγελίες ΟΛΜΕ για Αρβανιτόπουλο – Μητσοτάκη


Στέλνοντας το μήνυμα «Μην καρτεράτε να λυγίσουμε» προς τους δύο υπουργούς Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) καταδικάζει την αναλγησία, όχι μόνο των δύο υπουργών, αλλά και «συνολικά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, οι οποίοι οδηγούν στην απόλυση – σφαγή εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στις 22 Μάρτη».

«Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας που αθετεί την υπόσχεσή του ότι δεν θα απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Καταγγέλλουμε και τους δύο Υπουργούς οι οποίοι κρύβονται αυτές τις ημέρες από την ΟΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι ακόμα και τις συναντήσεις που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνουν», τονίζει η ΟΛΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Τους προειδοποιούμε ότι το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ως τετελεσμένα τις απάνθρωπες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στη δημόσια εκπαίδευση, τις πρώτες απολύσεις στο δημόσιο τομέα μόνιμων υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια.
  • Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την ακύρωση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων μας, ιδίως των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας στην εργασία και στη ζωή.
  • Δεν θα αποδεχθούμε τις απολύσεις
  • Τα ονόματα όσων υπογράψουν τις απολύσεις θα γραφτούν στα βιβλία της Ιστορίας με τα πιο μελανά χρώματα ως οι σφαγείς των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων της χώρας μας», συμπληρώνει η Ομοσπονδία, καταλήγοντας ότι οι καθηγητές θα συνεχίσουν τον αγώνα. «Η βάρβαρη πολιτική σας θα ανατραπεί», επισημαίνουν.
Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/


Μετά από μηνύσεις και υποσχέσεις, έφυγαν οι καθηγητές από το γραφείο του Κυριάκου


Περίπου στις 11 το βράδυ της Πέμπτης, αποχώρησαν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης από το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν στον χώρο είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι.

Οι υπάλληλοι, που μετρούν αντίστροφα τις ώρες πριν την απόλυσή τους (το Σαββατοκύριακο λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας) έφυγαν από το γραφείο εφόσον ο αξιωματικός της αστυνομίας τους ενημέρωσε ότι έχει υποβληθεί μήνυση από το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού. Οι εκπαιδευτικοί αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους. Αποχώρησαν ειρηνικά. Στο πεζοδρόμιο τούς περίμενε πλήθος συναδέλφων τους και εργαζομένων σε υπόλοιπους κλάδους του δημοσίου που έχουν πληγεί από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Πραγματοποίησαν σύντομη πορεία σε κεντρικό δρόμο του Παγκρατίου.

Οι καθηγητές έλαβαν την υπόσχεση για συνάντηση σήμερα το πρωί, ενδεχομένως νωρίς, θα συναντηθεί αντιπροσωπεία τους με τον κ. Μητσοτάκη. Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν στις 3 Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι ζητούν να εκδοθεί προκήρυξη για την επανατοποθέτηση των 212 «διαθέσιμων» συναδέλφων τους, οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα», σε οργανικές θέσεις των ΣΕΚ-ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας. Όπως τονίζουν, ανάλογες θέσεις υπάρχουν, ωστόσο παραμένουν κενές.

Ο υπουργός, ο οποίος δεν εμφανίστηκε χθες να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους, αρκέστηκε να σχολιάσει τα γεγονότα μέσω… twitter: «Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αλλάζουν – ΚΜ». Σχόλιο ενδεικτικό του κλίματος που αναμένεται να επικρατήσει κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών, εφόσον πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η ΟΛΜΕ συνεχίζει και σήμερα τις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 και νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 15.00.

Πηγή:  http://www.aftodioikisi.gr/

1 σχόλιο:

  1. Κουράγιο και δύναμη να ξέρετε οτι πλέον πολλα άτομα στην αστυνομια σας στηρίζουν έμμεσα διότι ειμαστε και εμείς παθοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή