Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Καταγγελία Σ.Δ.Α.Α. για τη δημοσίευση των «τελικών» πινάκων κατάταξης των δημοτικών αστυνομικών στα καταστήματα κράτησης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
ΤΗΛ: 210-5210659

                Αθήνα, 28-03-2014


ΑΝΑΦΟΡΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης,

Η αδικαιολόγητη βιασύνη σας να εκδώσετε οριστικούς πίνακες διαθέσιμων Δημοτικών Αστυνομικών που μετακινούνται σε θέσεις του Υπουργείου σας, χωρίς την έκδοση αντίστοιχων πινάκων από άλλους φορείς υποδοχής, έχει Δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που πρόκειται να λύσει.


Τούτο διότι, η κατανομή των υπό Διαθεσιμότητα Δημοτικών Αστυνομικών στους φορείς υποδοχής είναι συνολική, δηλαδή αφορά και αλληλο-επηρεάζει όλους τους φορείς υποδοχής σε όλη την χώρα. Δηλαδή κάποιος πρώην Δημοτικός Αστυνομικός θα καταλάβει λανθασμένα ή παράνομα θέση εξωτερικού φρουρού ή Σωφρονιστικού  στις φυλακές Κορυδαλλού  για παράδειγμα και θα την αποστερήσει από άλλον συνάδελφο του, που την δικαιούται νόμιμα. Αυτό θα επιφέρει «ντόμινο» αλλαγών, ανάλογα  με τις δηλώσεις προτιμήσεων, που είναι κοινές για όλους σε όλη την Ελλάδα.

Στους συγκεκριμένους οριστικούς πίνακες του Υπουργείου σας έχουν εμφιλοχωρήσει προφανή λάθη (π.χ. συνάδελφοι με πλαστά ή ελλιπή δικαιολογητικά, με λανθασμένη μοριοδότηση, ή που έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί).

Θεωρείται δεδομένο, ότι ύστερα από την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας από τα Τριμελή Συμβούλια των φορέων υποδοχής που εκκρεμούν, αλλά και τον συνολικό αυτεπάγγελτο έλεγχο, ο οριστικός πίνακας διαθεσιμότητας μοιραία θα τροποποιηθεί. Η τροποποίηση αυτή όμως θα είναι συνολική (ανάλογα με τις αιτήσεις προτίμησης & την συνολική μοριοδότηση για όλην την Χώρα), γεγονός που θα επιφέρει μεγάλες ανατροπές και αναστάτωση.

Μην προχωρείτε σε σπασμωδικές κινήσεις. Είναι προτιμότερη η συνολική αντιμετώπιση των αιτήσεων θεραπείας από όλους τους φορείς ταυτόχρονα, παρά η δικαιολογημένη Αναστάτωση και Αμφισβήτηση που έχει ήδη επέλθει στους συναδέλφους.
Το Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου