Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σχολικοί φύλακες με μπάρμπα στην Κορώνη! - Στο κυνήγι του ρουσφετιού και της παρατυπίας - Φαρσοκωμωδία και η δική τους μοριοδότηση

«Υπάρχουν στους πίνακες τρίτεκνοι χωρίς παιδιά αλλά και κάποιοι με 5 και 10 παιδιά. Πώς γίνεται αυτό;»



Πολύτεκνοι - μαϊμούδες, επιδημία διαζυγίων στον Πειραιά, πριμοδοτήσεις για τέκνα ετών... 50 και μονογονεϊκές οικογένειες υπερηλίκων! Επειτα από οχτώ μήνες «ομηρίας» όπως χαρακτηρίζουν την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους, οι σχολικοί φύλακες βρίσκονται αντιμέτωποι με τους «πίνακες κατάταξης του παραλόγου». Στο κυνήγι μορίων, κάποιοι βρήκαν ανοιχτό τον δρόμο του ρουσφετιού και της παρατυπίας...


Σχολικοί φύλακες έξω από το κτήριο του Α.Σ.Ε.Π.
«Εχουμε νόμους; Εχουμε κράτος; Τους δικούς τους θα βολέψουν; Περάσαμε ένα εφιαλτικό 8μηνο με διαδηλώσεις, φάγαμε ξύλο, μας πνίξανε στα δακρυγόνα. Μας συμπεριφέρθηκαν σαν να είμαστε τρομοκράτες. Την ίδια ώρα κάποιοι, υψηλά ιστάμενοι, μαγείρευαν τη σούπα για να επωφεληθούν οι δικοί τους», καταγγέλλουν οι σχολικοί φύλακες. Παρασκευή πρωί, είναι συγκεντρωμένοι στο ΑΣΕΠ, για να καταθέσουν τρίτη φορά τις ενστάσεις τους κατά των τελικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης των σχολικών φυλάκων. «Δεν μαζευτήκαμε εδώ, όλοι οι απολυμένοι. Κάποιοι από μας έχουν ήδη τοποθετηθεί. Ηρθαμε για την αδικία. Αξιοκρατία ζητάμε». Ο Ικαρος συμπεριλαμβάνεται στους 526 που τοποθετούνται ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. «Προορίζομαι για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς. Ετσι έμαθα από τον πρώτο και τον τέταρτο πίνακα κατάταξης. Στον δεύτερο και στον τρίτο, βέβαια, δεν είδα το όνομά μου. Δημοσίευσαν τέσσερις διαφορετικούς πίνακες με ονόματα, σε δύο ημέρες!» λέει ο ίδιος.

«Μας ξεχωρίζουν»


Τρίτη φορά κατέθεσαν ενστάσεις κατά της κατάταξης των σχολικών φυλάκων 

Τρίτη φορά κατέθεσαν ενστάσεις κατά της κατάταξης των σχολικών φυλάκων «Αρκετοί συνυποψήφιοι έχουν μοριοδοτηθεί με 15 μόρια λόγω μονογονεϊκής οικογένειας, χωρίς να δηλώνουν παιδιά ή προστατευόμενα μέλη», τονίζουν συνάδελφοί του και καταγγέλλουν ονομαστικά τις περιπτώσεις. «Υπάρχουν στους πίνακες τρίτεκνοι χωρίς παιδιά αλλά και κάποιοι με 5 και 10 παιδιά. Πώς γίνεται αυτό; Θα έπρεπε να έχουν εξαιρεθεί αφού είναι πολύτεκνοι!» λέει η Αναστασία, που εργαζόταν σε Λύκειο στο Χαϊδάρι και πλέον είναι άνεργη. «Αυτή είναι η Ελλάδα της γελοιότητας: 67χρονος σχολικός φύλακας τοποθετείται στο Μεταξά γιατί τον θεωρούν πατέρα μονογονεϊκής οικογένειας. Ο γιος του είναι 53 ετών! Εγώ έγινα μάνα την τέταρτη φορά. Το παιδί μου στους προηγούμενους πίνακες δεν υπήρχε. Αρα δεν είναι αδιάβλητο το ΑΣΕΠ. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν τους πέρασαν το ένα παιδί και άλλοι που τους πέρασαν πέντε παιδιά». 

«Εγώ έχω γυναίκα άνεργη και δύο παιδιά που σπουδάζουν στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ημουν ο μόνος εργαζόμενος. Με διώχνει αν και δεν εργάζεται κανείς στην οικογένειά μου», λέει ένας συνάδελφός της. «Το υπουργείο δεν λαμβάνει υπόψη την ανεργία συζύγου αλλά την ανεργία παιδιών που μάλιστα μπορεί να είναι παντρεμένα ή να κάνουν χωριστά φορολογική δήλωση! Κι αφήνει εμάς, δύο άνεργους με δύο ανήλικα και μπαίνει η άλλη με άνεργο παιδί 28 ετών». Η Λαμπρινή Σερέτη κατέθεσε την κάρτα ανεργίας του άντρα της και το πιστοποιητικό για το ανήλικο τέκνο. Δεν με πήραν. Υπάρχει συνάδελφος που έχει τρία παιδιά, τα δύο είναι στην Αυστραλία, ο ένας γιος είναι εδώ και τον πήραν. Κι ας είναι τα παιδιά του παντρεμένα». 

Ο Πάρης Κολόζης, πρώην φύλακας στο 30ό Λύκειο Νέου Ηρακλείου, δεν συμπεριλαμβάνεται στους τυχερούς 526 και μένει άνεργος παρ' όλο που είναι πατέρας νεογέννητου και σύζυγος άνεργης. «Στις πρώτες λίστες ήμουν μέσα, στις δεύτερες με έβγαλαν. Υπάρχει άτομο με 77 μόρια, ανύπαντρος, χωρίς παιδιά. Μας τρώει όλους. Κι έχει μόνο ένα πτυχίο. Πώς γίνεται;» 

(Από δεξιά) Δέσποινα, Σταύρος, Πέτρος, Ικαρος.  Ο τελευταίος, αν και τοποθετήθηκε σε νοσοκομείο, ήρθε να κάνει ένσταση απαιτώντας αξιοκρατία
(Από δεξιά) Δέσποινα, Σταύρος, Πέτρος, Ικαρος.
Ο τελευταίος, αν και τοποθετήθηκε σε νοσοκομείο, ήρθε να κάνει ένσταση απαιτώντας αξιοκρατία «Ο νόμος λέει ότι το παιδί πρέπει να είναι ανήλικο, φαντάρος, φοιτητής ή άνεργος μέχρι 25 ετών. Εδώ έχουν μπει άτομα που έχουν δική τους δουλειά, για παράδειγμα είναι αστυνομικοί, ή έχουν παιδί παντρεμένο. Οι μονογονεϊκές οικογένειες είχαν εξαιρεθεί από τον Ιούλιο. Εμφανίστηκαν μετά κάποιοι, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση διαζυγίου και πήραν 15 μόρια. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να είσαι χωρισμένος και να έχεις τη δικαστική επιμέλεια. Αυτοί με μια αίτηση, καθάρισαν!», ισχυρίζεται ο Σταύρος που εργαζόταν σε Λύκειο της Ηλιούπολης.

Τα παιδιά του Πειραιά
Η Νάντια εργαζόταν σε Λύκειο του Δήμου Αθηναίων και είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και σύζυγος ενός άνεργου. «Προέρχομαι από τρίτεκνη οικογένεια. Αν η ηλικιωμένη μητέρα μου ήταν στη θέση μου, θα έμενε εκείνη κι όχι εγώ!» λέει η ίδια. «Ολος ο Πειραιάς είναι δυνατόν να έχει μονογονεϊκές οικογένειες; Από ποιο πολιτικό γραφείο περάσανε; Ολοι οι τρίτεκνοι του Πειραιά μπορεί να είναι χωρισμένοι; Τι έχει να πει γι' αυτό η κ. Χριστοφιλοπούλου;» ρωτάει η Νάντια. Είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και σύζυγος ανέργου. «Καταλύονται οι νόμοι», συνεχίζει η ίδια. «Επεσε επιδημία διαζυγίων μόλις ανακοινώθηκε ότι μοριοδοτούνται οι μονογονεϊκές οικογένειες. Κάνουν μια αίτηση, για τα μάτια του κόσμου» λέει. 

Η Δέσποινα Αράπογλου, παρά το γεγονός ότι είναι χωρισμένη από το 1994, δεν παίρνει διατροφή και έχει έναν γιο που σπουδάζει, μένει εκτός. «Δεν είσαι μονογονεϊκή οικογένεια, μου λένε. Εχεις μόνο την επιμέλεια, όχι την αποκλειστική μέριμνα. Να σ'τα βάλω, μου λέει, τα μόρια; Λέω, αφού δεν τα δικαιούμαι. Και δεν μου τα έβαλε. Οι υπόλοιποι έκαναν αυτό που δεν έκανα εγώ. Εβαλαν μόρια στην έντυπη δήλωσή τους, η οποία πήγε στο ΑΣΕΠ ηλεκτρονικά. Τα δικαιολογητικά έγγραφα, όμως, είναι ακόμα στους δήμους. Δεν ελέγχθηκαν ποτέ».

Κάποιοι εμφανίζονται με αυξημένη διοικητική εμπειρία. «Πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση υπηρεσιακού συμβουλίου. Οσοι έχουν αυξημένη αξιολόγηση πρέπει να ελεγχθούν. Σε πολλούς δήμους πήραν 9άρια και 10άρια, χωρίς να περάσουν υπηρεσιακά συμβούλια. Αν έχεις κάνει κάποια παρατυπία, ο νόμος λέει ότι ακυρώνεσαι» αναφέρει ο Σταύρος.

«Γιατί άλλοι έχουν 14 χρόνια προϋπηρεσία; Αφού όλοι μπήκαμε με το ίδιο προεδρικό διάταγμα. Οι φύλακες όλοι έχουμε 12 χρόνια προϋπηρεσία. Δεν μπορεί ο άλλος να παρουσιάζεται ότι δουλεύει ως φύλακας 18 χρόνια!» λέει ο Νίκος.

Στον απόηχο της αδικίας, έρχεται η ανακοίνωση από τον Δήμο Ψυχικού που δημοσιεύεται στη Διαύγεια. Ο δήμαρχος διακηρύσσει διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για φύλαξη κτηρίων για τα οικονομικά έτη 2014-2015, προϋπολογισμού 504.000 ευρώ. «Εμάς μας πετάνε στην ανεργία και ξεκινούν συνεργασίες με ιδιώτες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου