Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Εκδόθηκαν οι πίνακες για σχολικούς φύλακες - Νέες προχειρότητες με εκπαιδευτικούς: Τροποποίηση Ανακοίνωσης χωρίς ανανέωση της προθεσμίας ώστε να προλάβουν το οκτάμηνο!

Αργά χθες το βράδυ κυκλοφόρησε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τροποποίηση της Ανακοίνωσης 10/2013 που αφορά στη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Και ενώ θα περίμενε κανείς να τρέξει εκ νέου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, όπως συνέβη π.χ. και με την Ανακοίνωση 5/2013 για τους δημοτικούς αστυνομικούς, υπάρχει ρητή πρόβλεψη για παράταση μέχρι την Παρασκευή 21 Μαρτίου! Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί έχουν μόλις 3 ημέρες στη διάθεσή τους για να υποβάλλουν ή να διορθώσουν τις αιτήσεις τους!

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει αποτύχει να διεκπεραιώσει την κινητικότητα μέσα στο οκτάμηνο, αλλά αντί να το παραδεχθεί και να παρατείνει το διάστημα της διαθεσιμότητας, με ημίμετρα και διατάξεις του «ποδαριού» προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα. Ο μόνος λόγος που η προθεσμία είναι μόλις τρεις ημέρες έγκειται στο ότι 22 Μαρτίου απολύονται οι υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί! Θυμίζουμε ότι με πρόσφατη διάταξη, προστατεύονται από την απόλυση όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση. Ο σχετικός νόμος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη σε Φ.Ε.Κ. και πρέπει να δημοσιευθεί μέχρι την Παρασκευή, με την αγωνία των εκπαιδευτικών στο κατακόρυφο...

Δείτε το σχετικό Φ.Ε.Κ. (ΦΕΚ B' 662/2014):

Παράλληλα, το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε σήμερα τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων των Δήμων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, ενώ χθες προχώρησε στην έκδοση προσωρινών πινάκων κατάταξης και διάθεσης προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ανακοίνωση 8/2013).

Αθήνα, 19 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 9/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Β΄ 243)

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας των υπαλλήλων των Δήμων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων (υπ’ αριθ. 9/2014 Ανακοίνωση), οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 80 του Ν. 4172/2013 (Α’ 167), το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι κατ΄ εφαρμογή της υπ’ αριθ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/9−8−2013 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄ 1992), όπως ισχύει, κατήρτισε: α) πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, β) πίνακα διάθεσης και γ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.

Η καταχώρηση αυτών που παραμένουν σε διαθεσιμότητα γίνεται με τον Α.Δ.Τ. ή Α.Μ.Κ.Α. των υπαλλήλων, κατ’ εφαρμογή της 62/2004 Απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης βασίζονται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων.

Για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα διατεθεί μέσω της κινητικότητας σε διάφορους φορείς και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι πίνακες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και, όπως προβλέπεται, διαβιβάζονται για τις περαιτέρω ενέργειες στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας για την έκδοση των τελικών πινάκων.
ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

 Αθήνα, 18 Μαρτίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 8/2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (Β΄ 3318)

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (υπ’ αριθ. 8/2013 Ανακοίνωση), το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι κατ΄ εφαρμογή της υπ’ αριθ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/9−8−2013 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β΄ 1992), όπως ισχύει, κατήρτισε: α) πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, β) πίνακα διάθεσης, γ) πίνακα εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση για θέσεις περισσοτέρων κατηγοριών, δ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους και ε) πίνακα απορριπτέων λόγω έλλειψης τυπικού προσόντος, οι οποίοι επίσης παραμένουν σε διαθεσιμότητα.
Η καταχώρηση αυτών που παραμένουν σε διαθεσιμότητα και αυτών που περιλαμβάνονται στον πίνακα απορριπτέων γίνεται με τον Α.Δ.Τ. ή Α.Μ.Κ.Α. των υπαλλήλων, κατ’ εφαρμογή της 62/2004 Απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Τονίζεται ότι, η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης βασίζονται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων.
Για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα διατεθεί μέσω της κινητικότητας σε διάφορους φορείς και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι πίνακες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. και, όπως προβλέπεται, διαβιβάζονται για τις περαιτέρω ενέργειες στα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια για την έκδοση των τελικών πινάκων.
ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου