Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δηλώσεις υπέρ των απολυμένων από «Ανοιχτή Πόλη» & «Λαϊκή Συσπείρωση» - Κατάληψη στο Δημαρχείο της Αθήνας από εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα

Στο πλευρό των εργαζομένων που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη δουλειά, τάσσονται οι δύο δημοτικές παρατάξεις με ανακοινώσεις τους.

φωτο: Στέλιος Στεφάνου 

Δήλωση συμπαράστασης του Γ. Σακελλαρίδη προς τους εργαζόμενους στη συμβολική διαμαρτυρία στο δημαρχείο Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης βρέθηκε στη σημερινή συμβολική διαμαρτυρία, που πραγματοποίησαν οι απολυμένες καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και άλλοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου στο Δημαρχείο του Δήμου Αθηναίων.

Ο Γ. Σακελλαρίδης απεύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό στους εργαζομένους: «Δεν είμαστε μαζί σας επειδή είναι προεκλογική περίοδος. Δεν έχουμε έρθει εδώ ούτε για να σας ζητήσουμε να μας ψηφίσετε, ούτε για να σας πούμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Κι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος εμείς θα ήμασταν και πάλι εδώ, για να συμπαρασταθούμε σε έναν αγώνα, ο οποίος είναι δίκαιος. 

Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, ο αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για σταθερή δουλειά, για καλό μισθό, είναι ένας αγώνας, ο οποίος δε χωράει σε μια προεκλογική ατζέντα. Είναι ένας αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί στην καθημερινότητά μας.
Εμείς ήρθαμε εδώ για να σας ακούσουμε και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας σ’ αυτό το δίκαιο αγώνα. Για να ενώσουμε μαζί σας τις φωνές μας, ώστε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος, γιατί αυτό σημαίνει ανεργία. Και ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανεργία γιατί το βλέπουμε έξω. 

Θέλουμε να ζητήσουμε και από τον κύριο Καμίνη και από τους υπόλοιπους υποψηφίους να πουν ανοιχτά με ποια πλευρά βρίσκονται. Βρίσκονται με την πλευρά των ανθρώπων, οι οποίοι διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή μέσα από μια αξιοπρεπή εργασία, ή βρίσκονται από την πλευρά αυτών, οι οποίοι με την πολιτική τους θέλουν να αυξήσουν την ανεργία και να κάνουν τη ζωή των εργαζομένων λάστιχο. Καλή δύναμη στον αγώνα σας. Θα είμαστε μαζί σας». 

Επίσης, στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι δημοτικές σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης Ελένη Πορτάλιου και Λήδα Καζαντζάκη, καθώς και άλλα στελέχη της παράταξης.

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ: "Η δημοτική αρχή να εφαρμόσει άμεσα τη δικαστική απόφαση και να επαναπροσλάβει τους απολυμένους του Δήμου. Συμπαράσταση στους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει συμβολικά το Δημαρχείο της Αθήνας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο της Αθήνας και υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συμπαραστέκονται στον αγώνα των απολυμένων του Δήμου που με δικαστική απόφαση δικαιώθηκαν και πρέπει να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει άμεσα τη δικαστική απόφαση και να επαναπροσλάβει τους απολυμένους. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή ενάντια στις διαθεσιμότητες, στηρίζοντας το δικαίωμα τους στην εργασία. 

Απαιτούμε την επιστροφή στις θέσεις τους όλων των σχολικών φυλάκων, των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας, των εκπαιδευτικών, των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και γενικά όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Με βάση αυτή μας τη θέση επισκεφτήκαμε σήμερα τους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα και έχουν καταλάβει συμβολικά το κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας με αίτημα την διασφάλιση του δικαιώματός τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά".

Πηγή: Ελευθεροτυπία


Κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας από εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα

Σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ έχουν αναρτήσει πανό


«Στους φοροφυγάδες δώρα, στις καθαρίστριες απολύσεις»
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Τρίτης νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται αντιμέτωπες με την απόλυση.

Οι καθαρίστριες έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του ΚΕΠΥΟ στην Καλλιθέα. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και υπάλληλοι του ΚΕΠΥΟ σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Συμβολική κατάληψη στην Κοτζιά

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, πραγματοποιούν σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα.

Βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην οποία έχουν αναρτήσει πανό, ενώ πανό κρέμονται και από τα παράθυρα του δημαρχείου.

«Στους φοροφυγάδες δώρα, στις καθαρίστριες απολύσεις» είναι ένα από τα συνθήματα που αναγράφεται στα πανό.

Ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικές σκοπιμότητες και προεκλογικές εξαπολύει ο Δήμος ΑΘηναίων με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης.

«Σε μία πρωτοφανή κίνηση, για προεκλογική περίοδο, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπικουρούμενη από βουλευτές και ηγετικά στελέχη του κόμματος, προχώρησε σε κατάληψη του χώρου του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο της Αθήνας, με πρόσχημα τα δίκαια αιτήματα των σχολικών φυλάκων.

»Όλοι γνωρίζουν ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν καταγγείλει κατ' επανάληψη την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των θέσεων των σχολικών φυλάκων, στους οποίους μάλιστα έχουν παρασταθεί δικαστικά, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους.

»Καλούμε τα υπεύθυνα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από τέτοιου είδους ενέργειες, που δυναμιτίζουν το κλίμα. Η επιδίωξη προεκλογικών εντυπώσεων βλάπτει τους αγώνες των εργαζομένων και υποβαθμίζει την πολιτική αντιπαράθεση».

Συμπαράσταση από το ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους που έχουν καταλάβει συμβολικά το Δημαρχείο και καλούν τη δημοτική αρχή «να εφαρμόσει άμεσα τη δικαστική απόφαση και να επαναπροσλάβει τους απολυμένους του δήμου».

Τονίζουν επίσης ότι «το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση νόμου στη Βουλή ενάντια στις διαθεσιμότητες, στηρίζοντας το δικαίωμά τους στην εργασία» και καταλήγουν: «Με βάση αυτή μας τη θέση επισκεφτήκαμε σήμερα τους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα και έχουν καταλάβει συμβολικά το κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας με αίτημα τη διασφάλιση του δικαιώματός τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».


Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη και μεθαύριο, Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, καθώς στις 22 Μαρτίου ολοκληρώνεται το καθεστώς διαθεσιμότητας για κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και θα απολυθούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις χιλιάδες νέοι υπάλληλοι θα βρεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ άλλοι θα απολυθούν.

Συγκεκριμένα, προωθούνται 4.000 απολύσεις του 2013 για τις οποίες η κυβέρνηση είχε λάβει παράταση από την τρόικα, ενώ για το 2014 προβλέπονται 11.000 απολύσεις, πολλοί από τους οποίους θα είναι όσοι δεν θα μετακινηθούν σε άλλους φορείς -μέρος σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών- καθώς και σε όσοι κριθούν μετεξεταστέοι στη φάση της αξιολόγησης που προωθείται σε όλο το φάσμα του Δημοσίου.

Επιπλέον 12.500 υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για το 2014.

Πηγή:  ΤΟ ΒΗΜΑ