Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ανάκληση διορισμού για 4 ακόμη δημοτικούς αστυνομικούς στη Ρόδο

Oύτε αρχή ούτε τέλος έχουν οι περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών που τίθενται υπό τον έλεγχο της Εισαγγελικής Αρχής με επιβαρυντικά πορίσματα ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

 Σε νέο έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε συγκεκριμένα ότι ακόμη 4 δημοτικοί αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών για να πετύχουν την πρόσληψή τους στα πλαίσια διαγωνισμών που τελούσαν υπό την εποπτεία επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Επισημαίνεται ότι, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, που υπεβλήθη στον πρώην Γενικό Γραμματέα Νοτίου Αιγαίου, περί εμπλοκής της τότε Προϊσταμένης του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ν.Π.Δ.Δ. σε υπόθεση παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών για τον πρώην Δήμο Αταβύρου, με το αρ. εμπ. πρωτ. 159/27-9-2010 έγγραφο του πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανατέθηκε στον Προϊστάμενο της Δ/νσης Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Εν πάση περιπτώσει από την έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο διορισμός μιας δημοτικής αστυνομικού στον πρώην Δήμο Αταβύρου, το έτος 2009, είναι μη σύννομος, διότι υπέβαλε (με την αίτηση-υπεύθυνη δήλωσή της για συμμετοχή στο σχετικό διαγωνισμό) ως συνημμένο δικαιολογητικό απόδειξης της γνώσης ξένης γλώσσας, πιστοποιητικό Ιταλικής γλώσσας, που έχει εκδοθεί από Σχολικό Ινστιτούτο της Κατάνια (Istituto Scolastico, «Cesare Pavese»), μη προβλεπόμενο όμως από την οικεία προκήρυξη. 

Υπέβαλε ακόμη στις 5-10-2008 δήλωση ότι ήταν κάτοχος άδειας οδήγησης μηχανής, ενώ εξετάστηκε στην πορεία (πρακτική εξέταση) για την απόκτηση της εν λόγω άδειας και θεωρήθηκε επιτυχούσα, στις 7-10-2008. 

Στη δεύτερη περίπτωση το κλιμάκιο των επιθεωρητών προέβη σε έλεγχο των δικαιολογητικών ενός δημοτικού αστυνομικού που προσελήφθη το 2004 στον πρώην Δήμο Ροδίων. Σε έλεγχο εγκυρότητας πιστοποιητικού γλωσσομάθειας προέκυψε ότι δεν έχει εκδοθεί από το κολέγιο Rets Technical Training Center πιστοποιητικό στο όνομά του αλλά στα αρχεία του κολεγίου υπάρχει σπουδαστής με το όνομα συγγενικού του προσώπου. 

Προέκυψε ότι πιστοποιητικό του Rets Technical Training Center της πόλης Βαλτιμόρη του Μέρυλαντ ΗΠΑ, που υπεβλήθη από τον ελεγχόμενο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως απόφοιτος σχολής με ειδικότητα Ψύξη, Κλιματολογικός Ελεγχος και Καθαρός Αέρας για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων ΔΕ Δημοτικών Αστυνομικών έτους 2004 και συμπεριελήφθη στους επιτυχόντες του διαγωνισμού, είναι πλαστό. 

Στην τρίτη περίπτωση βρέθηκε στο φάκελο δημοτικού αστυνομικού μεταξύ άλλων δικαιολογητικών, ως αποδεικτικό γνώσης χειρισμού Η/Υ επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της από 5-3-2001 βεβαίωσης του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών “COMPUTER AND ARTS STUDIES” παρακολούθησης σεμιναρίου «Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» του κλάδου πληροφορικής, από 15 Νοεμβρίου 2000 έως 28 Φεβρουαρίου 2001, στα γνωστικά αντικείμενα: Λειτ. Σύστημα Windows-ME 30 ώρες, Microsoft Word 2000, 30 ώρες, Microsoft Excel 2000 30 ώρες, Βασικές Υπηρεσίες Διαδικτύου 15 ώρες. 

Στο τηρούμενο από την Δ.Ε. Αφάντου (πρώην Δήμος Αφάντου) προσωπικό μητρώο (ατομικό φάκελο) του βρέθηκε επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού ECDL Core Certificate και ημερομηνία έκδοσης 11/3/2007, ήτοι μετά την ημερομηνία (12-9-2006) λήξης υποβολής των σχετικών αιτήσεων συμμετοχής στον οικείο διαγωνισμό. 

Η υποβληθείσα από τον δημοτικό αστυνομικό βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου «Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών», βάσει της οποίας συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό, δεν εκδόθηκε από αρμόδιο φορέα πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), όπως αναφερόταν στην προκήρυξη. 

Επισημαίνεται ότι ο ανωτέρω δημοτικός αστυνομικός δήλωσε στην σχετική αίτηση συμμετοχής του στο διαγωνισμό ότι κατείχε όλα τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση που επέλεξε, όπως αυτά αναφέρονταν στην προκήρυξη και αναγράφονταν στην αίτησή του και συνεπώς εγνώριζε ότι το ανωτέρω δικαιολογητικό γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν συνιστούσε το προβλεπόμενο από την οικεία προκήρυξη δικαιολογητικό-αποδεικτικό γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Στην τέταρτη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι ο διορισμός μιας δημοτικής αστυνομικού στο Δήμο Πεταλούδων το έτος 2008, ως δημοτικής αστυνομικού, είναι μη σύννομος, επειδή υπέβαλε (με την αίτηση-υπεύθυνη δήλωσή της για συμμετοχή στο σχετικό διαγωνισμό) ως συνημμένα δικαιολογητικά απόδειξης της γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, μη προβλεπόμενων από την οικεία προκήρυξη, με συνέπεια τη μη νόμιμη συμμετοχή της στον εν λόγω διαγωνισμό και την κατάταξή της στους επιτυχόντες.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Σημείωση: Πιθανόν να μην πρόκειται για νέες περιπτώσεις, αλλά για κάποιες που είχαν γίνει γνωστές στο παρελθόν για τις οποίες τώρα ολοκληρώνεται η διαδικασία της ανάκλησης διορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου