Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

16.000 διαθεσιμότητες και 5.000 απολύσεις ζήτησε η Τρόικα για το 2015 – θα επανέλθει μετά τις εκλογές

Μπορεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να έχουν ανακουφιστεί επειδή έφυγε από πάνω τους το άγχος για ρητή δέσμευση με συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους σχετικά με την παράταση του προγράμματος διαθεσιμότητας και απολύσεων, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι το αίτημα θα επανέλθει τον Ιούνιο, όταν επιστρέψουν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τελευταίο γύρο διαπραγμάτευσης οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ κατέθεσαν συγκεκριμένο αίτημα για 16.000 διαθεσιμότητες και 5.000 απολύσεις το 2015, το οποίο απέρριψε η ελληνική πλευρά προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν περνούν από την παρούσα Βουλή. Ετσι, έγινε δεκτό να μην καταγραφούν αριθμοί στο πολυνομοσχέδιο στο οποίο θα αποτυπωθεί η συμφωνία με την Τρόικα, χωρίς να αποκλείεται κάποια γενικά αναφορά που θα «φωτογραφίζει» προθέσεις και σχεδιασμούς. «Απολύσεις θα γίνονται αλλά δεν θα δηλώνονται προκαταβολικά» φέρονται να είπαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προσβλέποντας στη δεξαμενή των πλαστών πιστοποιητικών και των συμβάσεων που έχουν παρανόμως μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης και η Ευ. Χριστοφιλοπούλου, όταν πιέστηκαν πολύ από την πλευρά της Τρόικας, έθεσαν και θέμα παραίτησής τους, διεκτραγωδώντας την κατάσταση. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το καλοκαίρι… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου