Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Εξετάσεις στα «τυφλά» - Αλλαλούμ για τη διαδικασία ένταξης στην ΕΛ.ΑΣ. των δημοτικών αστυνομικών - «Σχίσμα» μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια


«Σχίσμα» μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια κι απίστευτο αλαλούμ πρόκειται να επικρατήσει στη διαδικασία των εξετάσεων ένταξης των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., που θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου μέχρι και Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου. 

 Από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι εξετάσεις των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. (φωτ. ΑΠΕ)  

Από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι εξετάσεις των υπό διαθεσιμότητα δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. (φωτ. ΑΠΕ) Θύματα άλλη μία φορά οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι με το «πιστόλι» της απόλυσης στον κρόταφο -αφού σε λίγους μήνες (τον ερχόμενο Μάιο) λήγει η διαθεσιμότητά τους και κινδυνεύουν να απολυθούν αυτοδίκαια- μαζί με όλα τα άλλα καλούνται να συμμετάσχουν «τυφλά» στις εξετάσεις, χωρίς ακόμα να γνωρίζουν τη μέχρι τώρα βαθμολογία τους και πληρώνοντας από την τσέπη τους εισιτήρια και διαμονή, αφού οι διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν μόνον στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Θέμα πρώτον, λοιπόν, αυτών των εξετάσεων η εκ διαμέτρου αντίθεση μεταξύ υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στο αν πρέπει να υποβληθούν σε ψυχοτεχνικά τεστ όλοι ανεξαιρέτως. Ο κ. Μητσοτάκης με εγκύκλιό του είχε απαλλάξει όσους είχαν διοριστεί πρόσφατα και είχαν κριθεί από επιτροπές για ψυχοτεχνικές δοκιμασίες από τη διαδικασία με τη λογική ότι είχαν εξεταστεί και είχαν κριθεί ικανοί ήδη σε σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα.

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας με ανακοίνωσή του επικαλείται Κοινή Υπουργική Απόφαση (6000/2/234-γ 15-10-2013) και ορίζει ότι στις εξετάσεις (υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες) θα συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτό θα γίνει «ακόμα και εάν είχαν υποβληθεί σε αυτές κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους στη Δημοτική Αστυνομία», αδειάζοντας έτσι μεγαλοπρεπώς τον κ. Μητσοτάκη.

Ψυχοτεχνικά τεστ...
Έτσι, οι δημοτικοί αστυνομικοί αν και από μεθαύριο καλούνται να συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής τους, προκειμένου να ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ., δεν γνωρίζουν ακόμα αν θα εξετασθούν ή όχι σε ψυχοτεχνικά τεστ. Βέβαια, δεν είναι το μόνο που δεν γνωρίζουν. Ταυτόχρονα, δεν έχουν υπόψη τους τη βαθμολογική τους κατάταξη ανά κατηγορία προσωπικού και ανά φορέα, γεγονός που όπως επισημαίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την απόφαση ενός υποψηφίου να συμμετέχει ή να απέχει. Για το λόγο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί τη δημοσιοποίηση των πινάκων βαθμολογίας, με χθεσινή επιστολή της στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Οι υπό διαθεσιμότητα δημοτικοί αστυνομικοί καλούνται να υποβληθούν στις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις χωρίς να γνωρίζουν τη βαθμολογική τους κατάταξη, αντίθετα με ό,τι αναγράφεται στην εγκύκλιο. Η γνώση της σειράς κατάταξης είναι, όμως, κεφαλαιώδους σημασίας για την απόφαση ενός υποψηφίου να συμμετέχει ή να απέχει κατ' επιλογήν του. Επειδή οι εξετάσεις διεξάγονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και διαρκούν 3 ημέρες, η συμμετοχή σε αυτές συνεπάγεται έξοδα για μεγάλο ποσοστό των υποψηφίων, και ιδιαίτερα όσων προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές (εισιτήρια, έξοδα διαμονής διατροφής κ.λπ.). Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ζητείται από τους υποψηφίους να μπουν σε έξοδα, προσκομίζοντας σωρεία ιατρικών εξετάσεων ενώπιον τον Επιτροπών, αντί οι εξετάσεις να διεξαχθούν δωρεάν κατά την εξέτασή τους από την Υγειονομική Επιτροπή». 

Πηγή: Ελευθεροτυπία

2 σχόλια:

  1. Στην εξωτερική φρουρά φυλακών θελει όπλο....τι θα γίνει με τους άντρες που ήταν άοπλοι στο στρατό λόγω προβλημάτων υγείας? υπαρχει κάποια ρύθμιση για τις γυναίκες που θα διοριστουν σε ανδρικες φυλακες? μπορούν να καλύψουν διοικητικές θεσεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν τα (Ι) δηλαδή οι κατηγορίες σωματικής ικανότητας επανεξετάζονται. Μπορεί να έχει αλλάξει το (Ι) του κάποιος μετά από τόσα χρόνια και για αυτό θα περάσουν ολοι Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης. Με τίποτα δεν είσαι ευχαριστημένη; Κάποιος μπορεί να είχε κάποιο πρόβλημα πριν 10 χρόνια και τωρα να το έχει ξεπεράσει. Να έκανε εγχείρηση,να εφτιαξε το θέμα του και να ξεκινάει από Λιτόχωρο ,να ανεβαίνει στον Μύτικα και να βγαίνει Ελασσόνα! Είναι ακατάλληλος αυτός;;;; Παέι τωρα! Έκλεισε το θέμα με την ΚΥΑ! Θα αποφανθεί η Επιτροπή για την καταλληλότητα! Γιατί να καλύψουν οι γυναίκες διοικητικές θέσεις; Που είναι η Ισότητα; Με τα ίδια κριτήρια μπαίνουμε, την ΙΔΙΑ δουλειά θα κάνουμε. Ξέχνα τα κόλπα αλα Δημοτική. Ιδια λεφτα=ιδια δουλειά. τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή