Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Διευκρινίσεις για την κατηγορία "Γραπτός Διαγωνισμός προ ΑΣΕΠ" για τη Δημοτική Αστυνομία απέστειλε το ΥΔΜΗΔ

Έγγραφο του ΥΔΜΗΔ "καλεί" ΥΠΕΣ και Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες


Ένα νέο έγγραφο κοινοποίησε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Υπουργείο Εσωτερικών και στα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής των Δημοτικών Αστυνομικών που βρίσκονται σε κινητικότητα. Αιτία για ακόμη μία φορά η μοριοδότηση των υπαλλήλων του κλάδου που βρίσκονται σε κινητικότητα.

Όπως είναι γνωστό , οι υπάλληλοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας μοριοδοτούνται βάσει υπουργικής απόφασης του Κυρ. Μητσοτάκης ανάλογα με τα ουσιαστικά τους προσόντα, τις ξένες γλώσσες, την προϋπηρεσία , τις εκθέσεις αξιολόγησης αλλά κυρίως τον τρόπο εισαγωγής τους στη Δημόσια Διοίκηση.

Ύστερα από πληθώρα καταγγελιών για παρατυπίες στη μοριοδότηση των Δημοτικών Αστυνομικών που προσλήφθηκαν πριν το 1994 (όσον αφορά τον τρόπο εισαγωγής τους στη Δημόσια Διοίκηση) , το Υπουργείο προέβη στην κοινοποίηση του εν λόγω εγγράφου με σκοπό να αποσαφηνίσει ποιοι από τους υπαλλήλους θα μοριοδοτηθούν για την εισαγωγή τους με διαδικασία γραπτού διαγωνισμού προ ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κάποιες από τις Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού των Δήμων, οι οποίες ήταν και υπεύθυνες για την αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κινητικότητας, μοριοδότησαν υπαλλήλους που είχαν προσληφθεί πριν το 1994 εντάσσοντάς τους εσφαλμένα και παράτυπα στην κατηγορία "Γραπτός διαγωνισμός προ ΑΣΕΠ", ενώ στην πραγματικότητα ο τρόπος πρόσληψής τους δεν είχε ουδεμία σχέση με γραπτό διαγωνισμό και αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας.

Με αυτό λοιπόν το έγγραφο, το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο και καθιστά σαφές πως για να θεωρηθεί πως κάποιος υπάλληλος εισήχθη στη Δημόσια Διοίκηση με γραπτό διαγωνισμό προ ΑΣΕΠ , αυτό αφορά ενιαίο γραπτό διαγωνισμό και μόνο και όχι τυχόν άλλες διαδικασίες που αναφέρονται σε προεδρικά διατάγματα , καθώς αυτές δεν μοριοδοτούνται.

Η διαδικασία της μετάταξης των Δημοτικών Αστυνομικών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ σύντομα αναμένονται οι προσωρινοί και τελικοί πίνακες, βάσει των οποίων θα γίνουν τυχόν ενστάσεις  και εν συνεχεία αναμένεται να μετακινηθούν στις νέες τους θέσεις σε περίπου ενάμιση μήνα από τώρα.

Δείτε το έγγραφο του ΥΔΜΗΔ (κάντε κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση):





Πηγή: http://dtypos.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ "ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ" ΤΑ ΜΟΡΙΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΠΡΟ ΑΣΕΠ + ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΟΥΠΕΡ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ" ΤΟΥΣ (ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ) ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ "ΠΑΙΞΟΥΝ" ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ 'Η ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΕΓΩ ΕΒΓΑΛΑ,ΤΟ ΑΣΕΠ ΕΚΡΙΝΕ ΒΑΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΛΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ,ΑΡΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2004-2009 (ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ 04-05 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ 7 ΜΟΡΙΑ= 1 ΠΡΟΦΙΣΙΕΝΣΙ ΚΑΙ 1 ΛΟΟΥΕΡ) ΜΕ ΤΑ 20 ΑΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑΡΗΔΕΣ,ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΕ/ΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ 8ΕΤΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ "ΠΑΛΑΙΟΥΡΙΚΑ" 20 ΑΡΙΑ, + ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ,ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ...!
    ΦΟΥΛ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξερεις τι μένει φίλε μου!!!!..... Η εποχή των "Δεινοσαύρων" επανέρχεται ως απόδειξη ότι η ζωή είναι μία αέναος διαδοχή των ιστορικών γεγονότων... Η χώρα μάλλον δεν είναι ακόμη έτοιμή για να δώσει τη σκυτάλη στην Εξέλιξη και τη ριζοσπαστικότητα των Νέων... Αυτοί που τον Ιούλη μυξόκλαιγαν στον ώμο μας και τους λέγαμε "Αδέρφια θα αγωνιστούμε και για εσάς!" τώρα αφού σηκώιθηκαν από τον άξονα έβαλαν εμάς τώρα...... Γιατί η Ιστορία επαναλαμβάνεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή