Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο τύπου Σ.Δ.Α.Α. για αποστολή εγγράφου που διαμαρτύρεται για την υποβολή στα ψυχοτεχνικά τεστ μετά τη διευκρίνηση ΥΔιΜΗΔ για απαλλαγή

                  ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ                                   06/02/2014
               ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 14
             ΤΗΛ: 210-5210659

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 03/02/2014 παρόλο που η εγκύκλιος του ΥΔΙΜΗΔ προβλέπει ότι όσοι Δημοτικοί Αστυνομικοί είχαν υποβληθεί σε ψυχοτενική δοκιμασία και κρίθηκαν από την Αρμόδια Επιτροπή ως ικανοί δεν υποχρεούνται να υποβληθούν εκ νέου σε αυτή την δοκιμασία. Με έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι η εγκύκλιος του Υπ.ΠΡΟ.ΠΟ παραπέμπει όλους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς μηδενός εξαιρουμένου σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις. Άμεσα ο Σύλλογος αντέδρασε και απέστειλε το παρακάτω κείμενο στους κάτωθι φορείς.

ΠΡΟΣ
  1. Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού.
  2. Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, Κάδος Οργάνωσης Ανθρωπίνου Δυναμικού, Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού.
  3. ΑΣΕΠ.
  4. Ελληνικό Κοινοβούλιο.
…………………………………..
Α. Σύμφωνα με τις από 6.12.2013 Διευκρινήσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την Κινητικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας ορίζεται:
«…
Διευκρίνιση 2
Ψυχοτεχνικές Δοκιμασίες
Για τους διορισμένους πριν την εφαρμογή του άρθρου 8 του ΠΔ 135/2006, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ψυχοτεχνική διαδικασία και είχαν κριθεί από τις αρμόδιες Επιτροπές (π.χ. Επιτροπή του άρθρου 5 του π.δ. 592/1984, άρθρου 9 του π.δ. 23/2002) ως «ικανοί» δεν υποχρεούνται να επανυποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία. Στην περίπτωση αυτή είτε στο φάκελο του υπό μεταφορά υπαλλήλου υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση είτε ο υποψήφιος το δηλώνει υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986.
»
Β. Με έκπληξη ενημερωθήκαμε με το από 30-1-2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΑΣΕΠ με θέμα : « Αποστολή στοιχείων στο πλαίσιο της υπ΄αριθ. 5/2013 ανακοίνωσης για την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών» ότι:
«…
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ΄αριθ. 6000/2/234-΄γ Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους ανωτέρω διαβιβασθέντες Πίνακες θα κληθούν με μέριμνα της Δ/νσης Αστυνομικού Προσωπικού/ΑΕΑ να προσέλθουν, εντός προθεσμίας που θα ορισθεί, προκειμένου να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα από τις αντίστοιχες Επιτροπές του άρθρου 5 του π.δ/τος 4/1995 (ΦΕΚ 1/Α'/10-1-1995). 
…»
Επειδή με την ανωτέρω τις από 6.12.2013 Διευκρινήσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την Κινητικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίες είναι χρονικά ύστερες από την υπ΄αριθ. 6000/2/234-΄γ/15.10.2013 ΚΥΑ, διευκρινίστηκε ότι δεν υποχρεούνται να επανυποβληθούν σε διαδικασία εξέτασης στα ψυχικά και διανοητικά προσόντα οι υπάλληλοι οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ψυχοτεχνική διαδικασία και είχαν κριθεί από τις αρμόδιες Επιτροπές (π.χ. Επιτροπή του άρθρου 5 του π.δ. 592/1984, άρθρου 9 του π.δ. 23/2002) ως «ικανοί».
Επειδή με το από 30-1-2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ του ΑΣΕΠ φαίνεται να ανατρέπονται οι διευκρινήσεις που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί της υπ΄αριθ. 6000/2/234-΄γ/15.10.2013 ΚΥΑ και υπάρχει έντονη φημολογία ότι και οι ήδη υποβληθέντες σε ψυχοτεχνική διαδικασία και κριθέντες από τις αρμόδιες Επιτροπές θα κληθούν εκ νέου να εξετασθούν στα ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα.
Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση μεταξύ των δημοτικών αστυνομικών, μελών του Σωματείου μας σχετικά με τις εφαρμοστέες διατάξεις.
Επειδή τονίζουμε ότι εν προκειμένω οι εφαρμοστές διατάξεις αφορούν την κινητικότητα- μετάταξη των Δημοτικών Αστυνομικών και όχι νέα πρόσληψη, ώστε να χρειάζεται οι υπάλληλοι να υποβληθούν σε νέα ψυχοτεχνική διαδικασία και να κριθούν εκ νέου από τις αρμόδιες Επιτροπές, από τις οποίες κρίθηκαν προ ολίγων ετών.
Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ
ΖΗΤΟΥΜΕ
Να γίνει δεκτή η παρούσα.
Να διευκρινισθεί ότι ισχύει η από 6.12.2013 Διευκρίνηση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την Κινητικότητα της Δημοτικής Αστυνομίας με την οποία ορίσθηκε ότι «Για τους διορισμένους πριν την εφαρμογή του άρθρου 8 του ΠΔ 135/2006, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ψυχοτεχνική διαδικασία και είχαν κριθεί από τις αρμόδιες Επιτροπές (π.χ. Επιτροπή του άρθρου 5 του π.δ. 592/1984, άρθρου 9 του π.δ. 23/2002) ως «ικανοί» δεν υποχρεούνται να επανυποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία. Στην περίπτωση αυτή είτε στο φάκελο του υπό μεταφορά υπαλλήλου υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση είτε ο υποψήφιος το δηλώνει υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986.»
Αθήνα 6-2-2014
Για το Σωματείο
Ο Πρόεδρος                                   Ο Aν. Γραμματέας


Σχόλιο: Η διάτρητη εγκύκλιος του Μητσοτάκη μια ρύθμιση είχε (με την πρόσθετη διευκρίνηση βέβαια) που ευνοούσε το σύνολο σχεδόν των υποψηφίων, και αυτή δεν εφαρμόζεται. Το Σ.Δ.Α.Α. κάνει μια ύστατη προσπάθεια να τη σώσει, σε ένα κείμενο που δυστυχώς έχει κάποια λάθη. Η ανάρτηση της πρόσκλησης για τα ψυχοτεχνικά πριν λίγο και στην ιστοσελίδα του ΥΔιΜΗΔ δεν προδιαθέτει πάντως για κάποια αλλαγή.

17 σχόλια:

  1. εγώ έκανα δεα στο στρατό και επίσης στις πανελλαδικές είχα δώσει ψυχοτεχνικά για σσας (3η δέσμη-έμπαινες με 20 στρογγυλό). ΚΑΙεγω θα επρεπε να απαλλαγώ γιατί τα πέρασα 3 φορές. Η όλοι εξετάσεις ή κανένας παιδιά, αμα θέλετε να λέγεστε αξιοκρατικοί (όσο γίνεται γιατί παραθυράκια βρίσκονται εύκολα)....Και στην τελική, μέχρι σήμερα πολλοί μπορεί να το έχουν χάσει ή να έχουν προβλήματα υγείας ή με ουσίες κλπκλπ ή να είχαν περάσει βισματικά τις προηγούμενες.... όλοι για εξετάσεις! τι να πούμε και εμείς που θα αφήσουμε οικογένειες στην επαρχία και να χαλάσουμε τόσα χρήματα γιΑ ΣΊΤΙΣΗ-ΣΤΈΓΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ για να περάσουμε τις εξετάσεις:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΊΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΔΑΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ.ΙΣΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ (ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑΜΑΤΑΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παράνομα παίρνεις τα μορια του στρατού εσύ, κανονικά δεν πρεπει. Χάρη σας κάνουν. Η θητεία ειναι υποχρέωση όχι συναλλαγή...

      Διαγραφή
    2. Συναδέλφισσα, σου έχουν εξηγήσει τα παιδιά ότι τα μόρια δεν τα παίρνουν όλοι όσοι έχουν πάει στρατό, αλλά μόνο όσοι έχουν υπηρετήσει ως ΔΕΑ ή ειδικές δυνάμεις. Δεκτό μόνο το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν έχουν πάει στρατό και εκ των πραγμάτων δεν έχουν τη δυνατότητα της πρόσθετης αυτής μοριοδότησης.
      Τώρα αν είναι σωστά τα κριτήρια που θέσπισε η ΕΛ.ΑΣ., αυτό είναι άλλο θέμα.
      Ας μην επαναλαμβανόμαστε.

      Διαγραφή
  3. Επισημαίνεται ότι η ως άνω διαδικασία είναι υποχρεωτική ΜΟΝΟ για τους υποψηφίους οι οποίοι κατά το διορισμό τους στη Δημοτική Αστυνομία δεν είχαν υποβληθεί σε αντίστοιχη με την ανωτέρω εξέταση σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος κατά το διορισμό του στη Δημοτική Αστυνομία είχε κριθεί ικανός στις ανωτέρω προβλεπόμενες ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις το δηλώνει υποβάλλοντας σχετική Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986. Στη συνέχεια, η Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού του φορέα Υποδοχής επαληθεύει την ορθότητα και την ακρίβεια των στοιχείων βάσει του προσωπικού μητρώου του υπαλλήλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισότητα παντού δυστυχώς δεν παίζει γιατί έτσι βόλεψε κάποιους!Τι θέλω να πω...
    Όταν κάναμε τα χαρτιά μας για την Δημοτική είχε πέρα από τις δοκιμασίες που ήδη ξαναυποβαλλομαστε και ΑΘΛΗΜΑΤΑ. Που είναι τα ΑΘΛΗΜΑΤΑ τώρα; Αλλά συγχωρέστε με ,είναι καλύτερα να μπει κάποια χοντρή στην ΕΛΑΣ με πολλά μόρια που δεν αγαπά γρι την αστυνομία παρά ένα παλικάρι με όρεξη για δουλειά και φυσική κατάσταση. Όσο για τα μόρια είδ. Δυνάμεων κ δοκιμων προβλέπονται στις προκηρύξεις της ΕΛΑΣ. Επίσης που είναι τα μόρια τέκνων πολυτέκνων και αθλητών οέο; Άσε μη το ψάχνεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΚΥΑ έχει βγει, αποφασίστηκε αθλήματα να μην υπάρχουν, το θέμα έχει κλείσει. Δεν έχει να κάνει με καμία ισότητα αν θα δίνονταν αγωνίσματα ή όχι. Κάποιος μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη αν έχει γνώση του σκεπτικού της ΚΥΑ για την κάθε παράμετρό της. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ΚΥΑ είναι αυτή που είναι. Αύριο προσβάλλεται στο ΣτΕ, αν έχουν βάση κάποιες αιτιάσεις αντισυνταγματικότητας θα αποφασιστεί εκεί.

      Διαγραφή
  5. Πως σεν έκανε κάτι το ΣΔΑΑ, προσέφυγε μέσω δικηγόρου για των νομιμότητα των 20 μορίων. Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν το κάνει επειδή θέλει να καβατζωθούν κάποιοι αλλά επειδή το Υπουργείο τηρεί οποτε γουστάρει τις εγκυκλίους που εκδίδει και αλλού (οπως τώρα) δεν τις ακολουθεί..για αυτό και ο λόγος. ενημερωτικά : Μόνο ένα μέλος του ΔΣ του ΣΔΑΑ είναι από τη σειρά του 2010 και κανένα από την 2009 οπότε και συμφεροντολογικά να το έβλεπαν θα θέλανε να περάσουνε ΟΛΟΙ και όχι μόνο οι πριν του 2008...... Είναι καθαρά θέμα ορθής τηρησης της εγκυκλίου.. Επίσης όσο αφορά τα μεταφορικά των συναδελφων από την επαρχία δυστυχώς η Αθήνα έχει και τα καλά της οχι μονο τα ασχημα..άλλωστε εμείς οι Αθηναίοι τα εχουμε πληρωσει αυτά και με το παραπάνω, 25% παραπάνω κοστος διαβίωσης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδη με βαση τα παραπάνω εάν είσαι " παλληκαρι με φυσική κατάσταση και όρεξη για δουλεια" έχεις δικαίωμα στην εργασία, ενώ εάν είσαι "χοντρή με πολλα μορια=πτυχία" που συνεπάγεται πολλές γνώσεις, κοπο και διάβασμα πρεπει να σε ρίξουν στον καιαδα της ανεργίας, της απαξίωσης και της μιζέριας; Μάλλον κάποιοι συναδερφοι κοιτούν το δέντρο και δεν βλέπουν το δάσος. Στην περίπτωση μας δεν δίνουμε εξετασεις για να μπούμε απο την αρχη στην αστυνομία. Εάν ήταν έτσι τοτε ναι θα έπρεπε όλοι να είμαστε αδύνατοι, με άρτια φυσική κατάσταση και να έχουμε παει στις ειδικές δυνάμεις. Να μην ξεχνάνε κάποιοι που ευνοούνται απο αυτη τη μοριοδότηση και κανουν άστοχες βαρυγδουπες δηλωσεις, ότι εμείς είμασταν δημοτικοί υπάλληλοι που μας έδιωξαν άδικα απο τη δουλεια μας και τώρα παλεύουμε να επιβιώσουμε. Και θα ειναι καλο να μην καταφερονται απαξιωτικά εναντίον άλλων συναδέλφων επειδη πήραν για παραδειγμα καταχρηστικα 4 μόρια απο το δίπλωμα μηχανής, ενώ το proficiency που διαβάζεις ολα τα μαθητικά χρονια για να το πάρεις δινει μόνο 3! Και στην τελικη ειναι αδικο για τις γυναικες να παίρνουν 10 μόρια κάποιοι άντρες απο τις ειδικές δυνάμεις, διότι είμαστε σε φάση κινητικότητας και οχι νέας πρόσληψης και ούτε μας δόθηκε ποτε η ευκαιρία να πάμε στο στρατο και απορρίψαμε τις ειδικές δυναμεις. Πρόκειται για άνιση μεταχείριση, ειδικά οταν κάποιες γυναικες έχουν μπει με ποσόστωση 15%! Με αυτη την ευφανταστη μοριοδότηση δυστυχώς οι τελευταίοι, και σε ουσιαστικά τυπικα προσόντα και σε προϋπηρεσία, έγιναν πρώτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνάδελφε vama σχετικά με τα αθλήματα θεωρώ ότι είναι άδικο μετά απο τόσο καιρό να τα επαναλάβει κανείς...Σκέψου πόσο δύσκολο είναι για έναν 40άρη να τα καταφέρει ή κάποια γυναίκα μετά απο γέννες κτλ. Φαντάζομαι να με καταλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού δεν δίνουμε εξετάσεις από την αρχή γιατί ξανά πτυχία, ξένες γλώσσες, διπλώματα, ψυχοτεχνικα, υγειονομικα κλπ;Άλλοι είναι αυτοί που κοιτούν το δέντρο και χάνουν το δάσος. Σε λίγο θα πείτε ότι αγαπάτε την αστυνομία και θα την προτιμούσατε ακόμη και αν σας πρόσφεραν θέση στην εφορία! ...αλλά είπαμε στην ανάγκη τα πάντα θα γίνουμε και..ΝΑΙ αν είσαι παλικάρι ή κοπελαρα έχεις δικαίωμα να εργαστείς ως αστυνομικός ενώ μπογος με πτυχία και μάστερ που βαριέσαι να κουνηθείς ΟΧΙ.Δυστυχώς είστε πολύ λίγες που αξίζετε σε ενστολο επάγγελμα και το λένε όλοι οι σχετικοί (ΕΑ, ΛΣ, ΠΣ, ΕΔ). Επίσης πότε δεν καταλάβατε ότι δεν είμασταν δημοτικοί υπάλληλοι αλλά δημοτικοί αστυνομικοί! Συγχαρητήρια που χάρη στην προηγούμενη ιδεολογία σας καταφέρατε ότι ζούμε τώρα, ποιος ξέρει, μπορεί στην τελική να κάνατε και καλό!
    Naomi σε καταλαβαίνω και με το παραπάνω όμως φυσική κατάσταση δεν έχουν μόνο οι έφηβοι και αθλητές.Ο καθένας θα ερμηνεύει ως δίκαιο και άδικο ότι τον εξυπηρετεί, το θέμα είναι η γενική καταλληλοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο καθένας υπό υποκειμενικό πρίσμα μπορεί να έχει τη γνώμη του. Και αν αρχίσεις τα «γιατί», θα υπάρξουν χιλιάδες εύστοχα και εύλογα γιατί να πάνε οι δημοτικοί αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ. και να μην γίνει νέα προκήρυξη, ή να μην προσληφθούν οι ήδη επιτυχόντες στις Πανελλήνιες, ή, ή , ή.
    Πτυχία και διπλώματα είναι απαραίτητα, κάπως πρέπει να καθορισθεί μια σειρά προτεραιότητας. Τα υγειονομικά και ψυχοτεχνικά ενδεχομένως να περιττεύουν, η ΕΛ.ΑΣ. καθόρισε ότι πρέπει να γίνουν.
    Ειλικρινά όμως δεν σε καταλαβαίνω: Σε λίγο θα πείτε ότι αγαπάτε την αστυνομία και θα την προτιμούσατε ακόμη και αν σας πρόσφεραν θέση στην εφορία!. Ναι πολλοί αγαπάνε την ΕΛ.ΑΣ. και θα τη προτιμήσουνε, δεν την έχεις αποκλειστικότητα την αγάπη! Και πολλοί δεν θέλουν, αλλά δεν τους δόθηκε ουσιαστική επιλογή να διαλέξουν πού θα πάνε και ο καθένας θα κάνει ότι κρίνει καλύτερο από τον εαυτό του. Θες να αποφασίσεις και για άλλους;
    Επίσης πότε δεν καταλάβατε ότι δεν είμασταν δημοτικοί υπάλληλοι αλλά δημοτικοί αστυνομικοί! . Ο καθένας όμως μπορεί να έχει τη γνώμη του και το ίδιο αφοριστικά μπορεί να σου πει κάποιος ότι εσύ ποτέ δεν κατάλαβες ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί ήταν δημοτικοί υπάλληλοι. Όσο για αυτούς που νομίζουν ότι ήταν αστυνομικοί, σύντομα θα μάθουν την αντίληψη που είχαν οι πραγματικοί αστυνομικοί για αυτούς. Πολύ σύντομα.

    Δικαίωμά σου να μην γουστάρεις μπόγους με πτυχία και μάστερ, και να προτιμάς ενδεχομένως «φιτ» με IQ ραδικιού. Αν είναι περιττοί ή όχι στην ΕΛ.ΑΣ.ή αν θα μπορέσει να τους αξιοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ. αυτό ήδη κρίθηκε. Η ΚΥΑ είναι σε ισχύ, και είναι δικαίωμά σου να διαφωνείς, ή και να προσφύγεις εναντίον της. Έχουμε μάλιστα ακούσει από πολλούς ότι έπρεπε να υπάρχει όριο ηλικία τα 30, γιατί ο καθένας μιλάει υπό το πρίσμα που τον ικανοποιεί. Λοιπόν, δεν είναι τα 30, είναι τα 50, και κακώς είναι. Αλήθεια, δεν υπάρχουν στην ΕΛ.ΑΣ. μπόγοι, και μάλιστα χωρίς χωρίς πτυχία και μάστερ; Τώρα που θα πας εκεί, μπορείς κάλλιστα με το συνδικαλιστικό σου όργανο να ζητήσεις να αποτάσσονται όσοι είναι μπόγοι, ή όσοι πλησιάζουν τα 50, ή ότι άλλο εσύ νομίζεις ότι θα βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. να λειτουργήσει καλύτερα. Βρες άτομα που είχαν παρόμοια αντίληψη, συνασπιστείτε, και φτιάξτε την ΕΛ.ΑΣ. στα δικά σας μέτρα. Δικαίωμα σου είναι, δεν θα φέρω αντίρρηση.
    Συγχαρητήρια που χάρη στην προηγούμενη ιδεολογία σας καταφέρατε ότι ζούμε τώρα. Αναφέρεσαι στην Ε.Κ.Ε.Δ.Α. φαντάζομαι. Τι πάει να πει «προηγούμενη» ιδεολογία; Η ιδεολογία είναι η ίδια. Εκτός αν έχεις συνιθίσει να αλλάζεις ιδεολογίες.
    Και θα σου επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι είσαι ελεύθερη να πιστεύεις ότι αυτό που ζούμε τώρα οφείλεται στην Ε.Κ.Ε.Δ.Α.(!), μία παράταξη με 3 έδρες σε ένα σωματείο (πού προφανώς επιβαλλόταν στους άλλου 8, για να ισχύει αυτό που λες), μια παράταξη που προφανώς τα έχει πλακάκια με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και συμμετέχει στο νομοθετικό της έργο από το 2007 μέχρι και σήμερα και αυτή έχει πάρει τις αποφάσεις πού αφορούσαν στη Δημοτική Αστυνομία! Μπορεί κάποιος άλλος να πιστεύει ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως διάβασα σε σχόλια στο dimastin). Δικαίωμά του είναι.
    Από κει και πέρα, η παράταξη η δική μας παραμένει σε λειτουργία, παρά τα προβλήματα που επέφερε η κατάργηση, και η ιστοσελίδα παραμένει σε λειτουργία για την ενημέρωση του συνόλου των πρώην δημοτικών αστυνομικών, υπό το δικό μας πρίσμα. Και στο πλαίσιο αυτό, δεν θα γίνονται δεκτά σχόλια και παρεμβάσεις που υπονομεύουν την προσπάθεια που κάνουμε. Διαφωνούν κάποιοι μαζί μας; Λογικό είναι και έχουν κάθε δικαίωμα. Ας μας προσπεράσουν, ας μην ασχολούνται μαζί μας. Αν ενοχλεί κάποιους η παρουσία μας, δικό τους πρόβλημα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς η/ο Vama δεν διατύπωσε ορθά τις σκέψεις του και για αυτό παρεξηγήθηκε. Λοιπόν φίλε Γιάννη, ο καθένας στον τομέα του και ο Λουμίδης στους....φραπέδες!!! Η ΚΥΑ και η εγκύκλιος είναι σεβαστή πλέον και ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αναφέρουμε κάποιες σκέψεις που επεκτέινονται της διαδικασίας σε καθαρά θεωρητικό και φιλοσοφικό επίπεδο: Για μία θέση Εφοριακού εννοείται θα προτιμούνταν και θα μπορούσε να ανταπεξέλθει ένας απόφοιτος οικονομικών και μαθηματικών σπουδών και όχι ενας γυμναστής...θα ήταν άδικο... όπως για μία θέση Ιατρού θα προτιμούνταν ένας απόφοιτος ιατρικών σχολών και όχι ένας θεολόγος και πάει λέγοντας... και αν οι πρώτοι εστα παραδείγματα αυτά ειδικευμένοι που αγαπούν την δουλειά τους έβλεπαν "άσχετους" να καταλαμβάνουν τις θέσεις που ΗΘΙΚΑ τους αξίζουν τι γνώμη λες να είχαν και πως θα αντιδρούσαν;;;... Ετσι και για τα αστυνομικού τύπου επαγγέλματα σίγουρα και αποδεδειγμένα τη δουλεία μπορεί να την βγάλει καλύτερα ο μάχιμος, ο αθλητικός, ο πιο γυμνασμένος, ο πιο "καυλ.......νος", με την καλύτερη σωματική διάπλαση, με διπλώματα οχημάτων που θα έχουν άμεση επιχειρησιακή εφαρογή κ.λ.π. Είναι παραδεκτό αυτό από πολλούς..δε λέω ο άλλος από το να χάσει τη δουλειά του α προτιμήσει και αυτό που μισούσε αλλά συζήτηση τελος πάτων κάνουμε...όσο για το IQ ραδικιού νομίζω ότι από τις τελευταίες σειρές ο τελευταίος ΔΕ έχει κάποια τυπικά προσόντα που δεν νομίζω να τον καθιστούν τούβλο...εκεί στο τμήμα σου Γιάννη που ήσουν πολλά χρόνια αν δε κάνω λάθος , ΔΕ χαμηλών τυπικών προσόντων δεν ήταν στις πρώτες θέσεις στην απόδοση;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Ο καθένας υπό υποκειμενικό πρίσμα μπορεί να έχει τη γνώμη του.: Εδώ συμφωνούμε.

      Τα υγειονομικά και ψυχοτεχνικά ενδεχομένως να περιττεύουν.: Δεν συμφωνώ. Κάποιοι μπορεί να έχουν μεταβολή στα παραπάνω έτσι ώστε να εμποδίζουν την εργασία τους στην ΕΛ.ΑΣ ή αλλού.

      Ναι πολλοί αγαπάνε την ΕΛ.ΑΣ. και θα τη προτιμήσουνε, δεν την έχεις αποκλειστικότητα την αγάπη!: Είπα ποτέ ότι έχω αποκλειστικότητα την αγάπη για την ΕΛ.ΑΣ; Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι έχουν αποκλειστικότητα τα καλά και συμφέροντα (π.χ. μπαίνω ΕΛ.ΑΣ γιατί είναι κοντά στο σπίτι μου και ας μη μου αρέσει καν η «μπατσαρία»).

      Θες να αποφασίσεις και για άλλους;: Ο καθένας αποφασίζει αποκλειστικά για τον εαυτό του. Κάνουμε κουβέντα και παραθέτουμε τις απόψεις μας αλλιώς δεν έχει νόημα ο σχολιασμός. Δεν μιλώ επώνυμα και καλό είναι να απαντάς πιο ευγενικά! Μπορείς να διαγράψεις τα σχόλια του εαυτού σου ή μόνο των άλλων που δεν σου αρέσουν;

      το ίδιο αφοριστικά μπορεί να σου πει κάποιος ότι εσύ ποτέ δεν κατάλαβες ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί ήταν δημοτικοί υπάλληλοι: Σε διαβεβαιώ μια χαρά γνώριζα ότι είμαι δημοτικός υπάλληλος όπως γνωρίζει ο πυροσβέστης ότι είναι δημόσιος. Το θέμα είναι ότι ο πυροσβέστης γνωρίζει ότι θα πάει να σβήσει την φωτιά ο δημ. αστυνομικός γνώριζε ότι είναι αστυνομικός του δήμου και πρέπει να παρέχει αστυνόμευση πάνω στα πλαίσια αρμοδιότητας του;

      σύντομα θα μάθουν την αντίληψη που είχαν οι πραγματικοί αστυνομικοί για αυτούς. Πολύ σύντομα.: Θα συμφωνήσω και θα πω όμως ότι είναι και κάπως αμοιβαίο. Πόσες φορές άκουσα συναδέλφους (δημ. Αστυν.) να λένε για «μπάτσους» όταν οι ίδιοι τους είναι! Ο σωστός συνάδελφος θα φανεί στην πορεία και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα όσο κάνουμε την δουλειά μας καλά.
      Δικαίωμά σου να μην γουστάρεις μπόγους με πτυχία και μάστερ, και να προτιμάς ενδεχομένως «φιτ» με IQ ραδικιού.: Μάλιστα, δηλαδή όσοι είναι φιτ, έχουν ενδεχομένως ΙQ ραδικιού και όσοι πτυχία μπόγοι. Αυτό κατάλαβες ότι εννοούσα; Το ρεζουμέ ποιο είναι;
      Αναφέρεσαι στην Ε.Κ.Ε.Δ.Α. φαντάζομαι: Φαντάζεσαι πολύ. Αναφέρομαι σε συναδέλφους που ίσως λόγω του τρόπου που εργάζονταν και σκεφτόντουσαν οδήγησαν τον θεσμό στην κατάργηση. Αν τώρα κάποιοι έχουν την μύγα…
      Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι σε έναν μεγάλο βαθμό βγάλαμε τα μάτια από μόνοι μας. Δεν ξέρω αν ευθύνονται σωματεία, παρατάξεις, κόμματα, η τρόικα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο όμως ο θεσμός ήθελε αναβάθμιση και η αναβάθμιση πλέον είναι αυτή (ΕΛ.ΑΣ, Κ.Κ, Αλλοδαποί κλπ.).Τώρα το ποιος φταίει ας μας το πει και εμάς να το ξέρουμε.
      Όπως προ είπα ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του και αντιρρήσεις του και θα επιμείνω στο ότι ο τρόπος επανατοποθέτησης μας έχει αδικίες. Αδικίες είχε και πριν (π.χ. πλαστά, δεν είχα το ύψος αλλά πέρασα με μέσο, δεν έβγαλα τον χρόνο στο τρέξιμο αλλά με βοήθησε ο εξεταστής) και ίσως πάντα να υπάρχουν αλλά να μην κλαιν οι χήρες να κλαιν και οι παντρεμένες έτσι;
      Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον καθένα και ό,τι κληθούμε να κάνουμε να είναι ξεκάθαρο
      και να το αγαπήσουμε .

      Διαγραφή
  10. Όλη η εγκύκλιος μητσοτακη ειναι λάθος. Και ιδού.....
    ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟ ΣτΕ... Θα βρουν δουλειά και οι άνω των 50 με επιστροφή στους δήμους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα γίνεις πιο σαφής; Τι εννοείς με την άνωθεν φράση σου: "ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ". γνωρίζεις κάτι ΕΚΕΔΑ ή είναι "πυροτέχνημα" της κοπέλας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή