Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

«Η παράνοια συνεχίζεται…» - Άρθρο του Αναπληρωτή Προέδρου του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Γιάννη Γαϊτανάκη

Στην περίφημη πλέον εγκύκλιο ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ.32170/29 Νοεμβρίου 2013 «Οδηγίες για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» υπάρχει στην σελ. 9-10 η οδηγία ότι : Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης, που καταρτίζεται από το ΑΣΕΠ, για τις θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία καλούνται με μέριμνα της Δ/νσης Αστυνομικού Προσωπικού/ΑΕΑ να προσέλθουν μέσα σε ορισμένες προθεσμίες, προκειμένου να υποβληθούν σε ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις κλπ. Επίσης δίνεται και η επισήμανση ότι :

«…….. η ως άνω διαδικασία είναι υποχρεωτική ΜΟΝΟ για τουςυποψηφίους οι οποίοι κατά το διορισμό τους στη Δημοτική Αστυνομία δεν είχανυποβληθεί σε αντίστοιχη με την ανωτέρω εξέταση σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων. Στην περίπτωση που ο υποψήφιος κατά το διορισμό του στη Δημοτική Αστυνομία είχε κριθεί ικανός στις ανωτέρω προβλεπόμενες ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις το δηλώνει υποβάλλονταςσχετική Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986. Στη συνέχεια, η ΔιεύθυνσηΔιοικητικού/Προσωπικού του φορέα Υποδοχής επαληθεύει την ορθότητα και την ακρίβεια των στοιχείων βάσει του προσωπικού μητρώου του υπαλλήλου.»

Η ΕΛ.ΑΣ όμως ακολουθώντας την κείμενη νομοθεσία -που στην περίπτωση είναι η ΚΥΑ Αριθμ. 6000/2/234−γ΄/17-10-2013 «Προσόντα, προϋποθέσεις και διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης δημοτικών Αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία» και ενεργώντας σύμφωνα με το άρθρο 3 αυτής που αναφέρει ότι : «……Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης, που καταρτίζεται από το ΑΣΕΠ, καλούνται με μέριμνα της Δ/νσης Αστυνομικού Προσωπικού/ΑΕΑ να προσέλθουν μέσα σε ορισμένες προθεσμίες, προκειμένου να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα από τις αντίστοιχες Επιτροπές του άρθρου 5 του π.δ/τος 4/1995 (Α΄ 1). Οι εξετάσεις διεξάγονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη» κάλεσε για τις προβλεπόμενες δοκιμασίες το σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση ,σύμφωνα με την λίστα που του αποσταλεί από το Α.Σ.Ε.Π.

Συνεπώς τα θέματα που προκύπτουν είναι τα εξής :
  1. Πώς είναι δυνατόν η εγκύκλιος ΔΙΠΙΔ/Β.2/Δ/83/οικ.32170/29 Νοεμβρίου 2013 «Οδηγίες για την κινητικότητα των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» να έχει την δυνατότητα να «διατάσει» ενέργειες που εναντιώνονται στην κείμενη νομοθεσία όπως π.χ. το θέμα με την παράλειψη της οκταετίας για την μετάταξη σε ανώτερο κλάδο και αυτές να εκτελούνται και την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ (ορθώς) να την γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της και να μην εκτελεί;
  2. Γιατί το ΑΣΕΠ έστειλε το σύνολο των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά και όχι «τον πίνακα βαθμολογικής κατάταξης» όπως προβλέπεται;
  3. Γιατί να υποστούν την παραπάνω διαδικασία και οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που την έχουν ξαναπεράσει κατά τον διορισμό τους από την στιγμή που όπως είδαμε δεν αλλάζει τίποτα και στο υπηρεσιακό μας καθεστώς?
Βασικά πιστεύω ότι η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ μας δίνει την δυνατότητα να προσθέσουμε ακόμα ένα ακόμα νομικό επιχείρημα στον δικαστικό μας αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Γαϊτανάκης Γιάννης
Αναπληρωτής Πρόεδρος Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών

2 σχόλια:

  1. τα νόμιμα, τα νόμιμα....(δηλαδή τα αυτονόητα-μόνο στην Ελλάδα ο υπουργός παρανομεί και μετά εμείς πρέπει να πάμε στα δικαστήρια για να βρούμε το δίκιο μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα γίνονται για τα χρήματα..θέλουν να μας εξοντώνουν οικονομικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή