Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση Ν. Κακλαμάνη-Δένδια με υποδείξεις για το μέλλον των δημ. αστυνομικών από τον υποψήφιο που ψήφισε την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων μετά την αποτυχία του το 2010, Νικήτας Κακλαμάνης, αυτός που συναίνεσε με την ψήφο του στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, συναντιέται με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια και κάνει παρεμβάσεις για το μέλλον μας. Το μέλλον όμως το καθόρισε ο ίδιος στη Βουλή. Ο καθένας μπορεί να αιτείται ότι θέλει, αλλά όταν ζητάει τη δημιουργία ενός ειδικού (μάλλον εννοεί «σούπερ ουάου») σώματος 1600 ατόμων εντός της ΕΛ.ΑΣ. που θα αναλάβει 29 αρμοδιότητες και θα υποκαταστήσει το έργο 3560 δημοτικών αστυνομικών, μάλλον κινείται εκτός πραγματικότητας. Όμως ο ισχυρισμός του ότι ο κ. Δένδιας αποδέχθηκε κατ' αρχήν τις προτάσεις του, δείχνει ότι το βαρέλι στο οποίο έχουμε βουτήξει δεν έχει πιάσει πάτο ακόμη...

Με τον Νίκο Δένδια, συναντήθηκε σήμερα,  στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης.

Στη συνάντηση, ο κ. Κακλαμάνης έθεσε επί τάπητος τα μείζονα θέματα της ασφάλειας στην Αθήνα, της παράνομης μετανάστευσης αλλά και του παρεμπορίου.

Ο Ν. Κακλαμάνης τόνισε, ότι: 
- Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν πρόκειται να λυθεί, αν δεν καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ.
- Για την καταπολέμηση του παρεμπορίου (π.χ. λαθραία τσιγάρα) απαιτείται στενή συνεργασία μεταξύ δήμου και Αστυνομίας. 
- Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, σε ότι αφορά τη «μικρή και μεσαία εγκληματικότητα», έχει βελτιωθεί αλλά το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στις γειτονιές.  
- Η δημοτική αστυνομία, που «έφυγε» από τους δήμους και εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. να μετατραπεί σε  ειδικό σώμα στα «σπλάχνα» της Αστυνομίας και να αναλάβει όλα τα καθήκοντα, που είχε στους δήμους (ελεγχόμενη στάθμευση, τραπεζοκαθίσματα, ηχορύπανση, κλπ).

"Από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης των Αθηναίων είναι η κοινωνική της συνοχή, η ασφάλεια των Αθηναίων και των επισκεπτών της και βεβαίως, το μέγα θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας ξεκίνησα τις επίσημες επαφές με την κυβέρνηση, με τον συνάδελφο μου, Νίκο Δένδια, υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Ενημερώθηκα για τα θέματα ασφάλειας αλλά και για τα αποτελέσματα σχετικά με την παράνομη μετανάστευση. Οφείλω να πω, ότι, στα θέματα «μικρής και μεσαίας» εγκληματικότητας, η Αθήνα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, είναι μία ασφαλής πόλη" τόνισε ο κ. Κακλαμάνης μετά το τέλος της συνάντησης. 

Βεβαίως, επισήμανε ο κ. Κακλαμάνης, "υπάρχουν προβλήματα αλλά ο κ. Δένδιας μου ανέλυσε το σχέδιο της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση τους. Από τη πλευρά μου, του ανέφερα  ότι όταν έρθει η ώρα θα του καταθέσω και τις δικές μας προτάσεις. Ειδικά για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, τόνισα ότι δεν πρόκειται να λυθεί, αν δεν καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ. Κι αυτό παρά την προσπάθεια τόσο ίδιου, του Νίκου Δένδια, όσο και του σώματος των ενστόλων της Ελληνικής Αστυνομίας. Και κυρίως, θα πρέπει αυτοί που φεύγουν από την Ελλάδα, να είναι περισσότεροι απ’ όσους εισέρχονται".

"Γνωρίζω ότι η όψη στο κέντρο της Αθήνας έχει βελτιωθεί αλλά το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στις γειτονιές της πόλης. Αυτή θα είναι η βασική μας προτεραιότητα ως παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας», εφ’ όσον οι Αθηναίοι μας εμπιστευτούν ξανά ως δημοτική αρχή. Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης γνωρίζω, ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου αλλά αντίθετα η αρμοδιότητα του είναι ελάχιστη. Υποσχέθηκα στον υπουργό, ότι θα έχει τη συνδρομή μας για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύο μεγάλα προβλήματα. Τέλος, του πρότεινα και κατ’ αρχήν έγινε αποδεκτό: Η δημοτική αστυνομία, που έφυγε από τους δήμους και εντάχθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. να αποτελέσει ένα ειδικό σώμα στα «σπλάχνα» της Αστυνομίας και να της ανατεθεί η εκτέλεση όλων των καθηκόντων, που είχε στους δήμους. Δηλαδή της ελεγχόμενης στάθμευσης, των τραπεζοκαθισμάτων, που χειροτέρεψε επί δημαρχίας του κ. Καμίνη και της ηχορύπανσης της πόλης", συμπλήρωσε.

Ο κ. Κακλαμάνης αύριο στις 11 το πρωί θα επισκεφθεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α.), ενώ  στη 1 το μεσημέρι το «Ωνάσειο Ίδρυμα», προκειμένου να ενημερωθεί για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου.

Πηγή:  enikos.gr
Το είδαμε: dimastin.blogspot.gr

Σχόλιο: Τα κομματικά στελέχη του Συλλόγου που πρόσκεινται στο κόμμα της Ν.Δ. -και ουδέποτε έκαψαν τις κομματικές τους ταυτότητες- θα πάρουν άραγε θέση, ή θα αφήσουν τους υποψηφίους δημάρχους που πρόσκεινται στο κόμμα τους στο απυρόβλητο;
Απορία: Και γιατί να αναλάβει το νέο αυτό σώμα και την Ελεγχόμενη Στάθμευση; Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους αυτοί που την ανέλαβαν, σύμφωνα με το νόμο περί κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας; Ή μήπως υπάρχει κάποιο θέμα νομιμότητας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου