Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κινδυνεύουν να απορριφθούν οι έγκυες λόγω... ακτινογραφίας - Επιστολή Παγκρήτιου ΣΔΑ στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Νίκος Βαβουράκης σύμφωνα με τον οποίο  εγκυμονούσες που ανήκαν στην Δημοτική αστυνομία καλούνται να υποβληθούν σε ακτινογραφία περνώντας από Επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ,. και διαφορετικά κινδυνεύουν να απορριφθούν! Όπως αναφέρει:

"Από 10 Φλεβάρη μέχρι και τις 23 Φλεβάρη 2600 πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί περνάμε από ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις σε Επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε περίπου 1500 από εμάς να μετακινηθούμε στην Ελληνική Αστυνομία.

Μία από τις τυπικές εξετάσεις που απαιτούνται είναι η ακτινογραφία θώρακος.

Αρκετές δεκάδες γυναίκες συνάδελφοι είναι σε κατάσταση είτε αρχικής είτε προχωρημένης εγκυμοσύνης ωστόσο, και ως γνωστών απαγορεύεται ρητά έγκυες να δέχονται ακτινοβολία γιατί θα κινδύνευε το έμβρυο.

"Αρνούνται να τις καταγράψουν ως ικανές"

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΩΣ «ΙΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.» ΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΛΟΓΩ ΜΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΩΡΑΚΟΣ!!!!!

Οι Επιτροπές αναμένουν, λένε, σχετική οδηγία από το υπουργείο του κ. Δένδια, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Επιπλέον, λένε στις εγκύους συναδέλφους πως μπορούν να πάρουν αναβολή της εξέτασης και να ξαναπεράσουν από τις Επιτροπές μετά τη γέννα, προσκομίζοντας και την ακτινογραφία θώρακος. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι εφικτό για τις πρώην Δημοτικές Αστυνομικίνες. Η διαδικασία κινητικότητας συμβαίνει τώρα. Μετά τις 23 Φλεβάρη οι Επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ. θα στείλουν στον ΑΣΕΠ τις λίστες «ΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.» και ο ΑΣΕΠ θα βγάλει τα αποτελέσματα για τις μετακινήσεις.

ΑΝ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ «ΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.» ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΪΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!!!!!!

Ζητάμε το αυτονόητο από τον κ. Δένδια:

Πρέπει να στείλει ΑΜΕΣΑ οδηγία στις Επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ. να εξαιρεθούν οι εγκυμονούσες πρώην Δημοτικές Αστυνομικίνες από την υποχρέωση να προσκομίσουν άμεσα την ακτινογραφία θώρακος, ώστε αν κατά τα λοιπά κριθούν «ΙΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.» να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία μετακίνησής τους".


Σχόλιο: Μετά από σημερινή επικοινωνία μας με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μάθαμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη ενημερώσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (αλλά και το ΑΣΕΠ) για το θέμα αυτό, το οποίο και θα πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια μέχρι σήμερα. Το θέμα δεν μπορεί να επιλυθεί με εσωτερική οδηγία, όπως είχε ακουστεί αρχικά, γιατί προσκρούει στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας.

4 σχόλια:

  1. Σε ποιες διατάξεις προσκρούει δηλαδή;;; Είναι διαδικασία για τη μετακίνηση στην ΕΛ.ΑΣ., που γίνεται από Επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ., και διεξάγεται σύμφωνα με διαταγή και κανόνες οριζόμενους από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.!!!! Τι δουλειά έχουν οι διατάξεις διαθεσιμότητας και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι ο ΑΣΕΠ;;;; Ο Μητσοτάκης τους είπε για τα ψυχοτεχνικά και τα ούρα; Ο ΑΣΕΠ τους είπε για το σάκχαρο και το καρδιογράφημα; Όχι βέβαια!!! Είναι ξεκάθαρα θέμα της Αστυνομίας και αυτοί πρέπει να το λύσουν ΧΤΕΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρακτική της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι σήμερα είναι η προσκόμιση της ακτινογραφίας με το πέρας της εγκυμοσύνης και η καταχώρηση ως «ικανής» τότε. Όμως αυτό δεν μπορούν να το εφαρμόσουν στο υπό μετακίνηση προσωπικό. Υπάρχει καταρχήν η καταληκτική ημερομηνία της 22ης Μαΐου, μετά την οποία επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυση του υπαλλήλου, ενώ επειδή οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και δεν μετακινείται το σύνολο του προσωπικού, τίθεται θέμα πώς θα γίνει η διάθεση ανά φορέα (η θέση παραμένει αδιάθετη μέχρι να κριθεί οριστικά ικανή ή μη η έγκυος; Δεν περιλαμβάνονται οι έγκυες στους πίνακες διάθεσης της ΕΛ.ΑΣ; Σε αυτή την περίπτωση, αν κριθούν εκ των υστέρων ικανές, γίνεται ανασύνταξη των πινάκων; Είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν).

    Έπρεπε να είχε ληφθεί μέριμνα στην ΚΥΑ για τις εγκύους, κάτι που δεν έγινε. (Όπως δεν έγινε και στη διαθεσιμότητα, καθότι λόγω της συνταγματικής μονιμότητας δεν προέκυπτε θέμα απόλυσης).
    Είναι προφανές ότι στην ΕΛ.ΑΣ. είναι απρόθυμοι να εκδώσουν διαταγή ή οδηγίες που δεν έρχονται σε συμφωνία με την ΚΥΑ. Από την επικοινωνία μαζί τους προκύπτει ότι υπάρχει διάθεση να λυθεί το πρόβλημα, αλλά για το πώς θα γίνει αυτό, το παραπέμπουν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιμένω πως είναι ξεκάθαρα θέμα της ΕΛ.ΑΣ. και κατευθύνσεων του Αρχηγείου προς τις Επιτροπές (όπως έχουν ήδη κάνει με την "ανοχή" για τα όρια ύψους και βάρους, τα τατουάζ, την απουσία αθλητικών δοκιμασιών κλπ).
    Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα υπαγορεύσει στην ΕΛ.ΑΣ. τα υγειονομικά κριτήρια ένταξης στην ΕΛ.ΑΣ.; Απορώ με τα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης που τα λένε αυτά!!!
    Ακόμα όμως κι αν είναι έτσι, πόσος χρόνος χρειάζεται για την έκδοση μιας διευκρινιστικής από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το (πραγματικά αυτή τη φορά) "αυτονόητο"; 40 μέρες μετά το πέρας της διαδικασίας όπως με τα δεύτερα πτυχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σίγουρα υπάρχει ανοχή συνάδελφε,αλλά διάβασε και τα κριτήρια μετάταξής μας στην ΚΥΑ του υπουργείου για το τί ισχύει και τί όχι. (ύψομέτρηση,τατού ,αθλητικές δοκιμασίες δεν προβλέπονται, βάρος προβλέπεται.Διαβάστε επιτέλους το ΠΔ 133/2002 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΜΑΣ.Καλώς ή κακώς αυτά ισχύουν...Αν θέλαμε τα ακριβή όρια της αστυνομίας έπρεπε να έχουμε όλοι ηλικία έως 28,βάρος έωσ συν 20%,ύψος 1,70 άπαντες και το χιλιάρι στα 4.30 άπαντες...Τα τατού δεν υπάρχουν πλέον στον πίνακα νοσημάτων (πδ 133/2002). Επίσης κάποτε στο στρατό κόβανε και τους κουνιστούληδες, πλέον τα τελευταία χρόνια πάνε και αυτοί χωρίς πρόβλημα.Δείτε λοιπόν τί ισχύει τώρα!

      Διαγραφή