Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ρύθμισεις για μη απόλυση & καταβολή αποδοχών στους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους μετά το 8μηνο - Δυνατότητα εξαίρεσης της διαθεσιμότητας πριν την έκδοση οριστικών πινάκων

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις». Στο άρθρο 41 ορίζεται ότι εφόσον έχουν εκδοθεί προσωρινοί πίνακες διάθεσης και ο υπό διαθεσιμότητα υπάλληλος περιλαμβάνεται σε αυτούς, η διαθεσιμότητα επεκτείνεται και μετά το πέρας του οκταμήνου και μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων διάθεσης. Σε αυτή την περίπτωση εξακολουθεί να λαμβάνει τις αποδοχές της διαθεσιμότητας και μετά το πέρας του οκταμήνου. Επίσης στο άρθρο 42 εξαιρείται της διαθεσιμότητας και όποιος υπήχθη στις προβλεπόμενες εξαιρέσεις μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα και πριν την έκδοση των οριστικών πινάκων.

Άρθρο 41
Διαθεσιμότητα έως την έκδοση οριστικών πινάκων διάθεσης

1.    Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 101 του ν. 3528/2007, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 3 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.»

2.    Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 105 του ν. 3584/2007, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 4 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.»

3.    Μετά το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης 2 της υποπαραγράφου Ζ2 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 5 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Η καταβολή των αποδοχών συνεχίζεται και μετά το πέρας του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος των οκτώ (8) μηνών, εφόσον εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.»


Άρθρο 42
 Επιγενόμες εξαιρέσεις διαθεσιμότητας

Υπάλληλος ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, δυνάμει των διατάξεων των άρθρων 80, 81, 82, και 93 και των κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 90 κοινών υπουργικών αποφάσεων του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ ΑΊ67), εξαιρείται του μέτρου και μετατάσσεται ή μεταφέρεται αυτοδικαίως σε κενές ή συνιστώμενες με την απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του αρμόδιου κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης προσωποπαγείς θέσεις, κλάδου ή ειδικότητας αντίστοιχες ή παρεμφερείς με το βασικό τίτλο σπουδών που κατέχουν ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας στο φορέα προέλευσης ή σε τυχόν διάδοχο φορέα, εφόσον κατά την διάρκεια της διαθεσιμότητάς του και μέχρι την έκδοση των πινάκων διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής υπήχθη σε μία από τις κάτωθι κατηγορίες:

α. υπάλληλος σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α' 229), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 3454/2006 (Α' 75), εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν. 1910/1944, συνοικούν με αυτόν και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει,
β. υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος ή τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε. και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ, και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%,
γ. υπάλληλος ο οποίος αιτία θανάτου συζύγου ασκεί κατά αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτόν και ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον ΚΦΕ, όπως ισχύει και έχει ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ.
Σε περίπτωση μετάταξης ή μεταφοράς σε κενή θέση εκδίδεται σχετική διαπιστωτική πράξη του αρμόδιου οργάνου διοίκησης.

Δείτε το κατατεθέν σχέδιο νόμου:

Σχόλιο: Σε αυτό το σχέδιο νόμου θα μπορούσε μπορεί κάλλιστα να ρυθμιστεί και με τη «βούλα» το θέμα της απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών λόγω εκλογών για τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους.

5 σχόλια:

  1. Tους προσωρινούς πίνακες από πού τους συμπεραίνετε βρε παιδιά;
    Εγώ διαβάζοντας αυτό :
    "το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς."
    συμπεραίνω ότι εφόσον το ΑΣΕΠ βγάλει τους οριστικούς πίνακες διάθεσης στους τέσσερις φορείς που είναι να απορροφηθούμε και εφ'όσον είναι το όνομά μας μέσα,τότε επεκτείνεται η διαθεσιμότητα και η μισθοδοσία.
    Αν κάνω λάθος και έχετε πληροφόρηση διορθώστε με. Καλό είναι να γίνει μία διευκρίνηση στο σχέδιο νόμου μέχρι να ψηφιστεί οριστικά, κάθώς έχει μεγάλη διαφορά σε χρόνο έκδοσης ο προσωρινός με τον τελικό-οριστικό πίνακα διάθεσης, πράγμα που αν παρανοηθεί από εμάς μπορεί να μας στείλει άκλαυτους ΟΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύλογη η παρατήρηση. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι εφόσον ο νόμος αναφέρει «πίνακες διάθεσης» γενικά, χωρίς να εξειδικεύει αν πρόκειται για προσωρινούς ή οριστικούς, αφορά και στους προσωρινούς πίνακες. Δεν έχουμε όμως κάποια επιπλέον πληροφόρηση. Όμως ο τίτλος του άρθρου "Διαθεσιμότητα έως την έκδοση οριστικών πινάκων διάθεσης" ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται για τους προσωρινούς πίνακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόταση λίγο κουφή αλλά μπορεί να έχει αποτέλεσμα
    Θα απολυθούν εκτός από τους εκπαιδευτικούς 15.000 ΔΥ. Το κόστος μισθοδοσίας αυτών είναι περίπου 20.000.000 το μήνα. Αν γίνει μια συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ και συμφωνηθεί ώστε το κόστος αυτό μοιραστεί σε όλο το δημόσιο τομέα είναι περίπου 15 – 20€ για κάθε υπάλληλο. Εδώ για να μην βάλουν το 25€ για τα νοσοκομεία έβαλαν φόρο στα τσιγάρα 10 λεπτά. Όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης αλλά και σωστής πρότασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως παιδιά εννοούν πως AN οι οριστικοί πίνακες βγούν π.χ. 20/5 ΤΟΤΕ παρατείνεται η διαθεσιμότητά μας μέχρι π.χ. τον διορισμό μας ιούλιο-αύγουστο,ενώ αν βγούν προσωρινοί πίνακες απρίλιο και δεν βγούν ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ εώς 23/5 έχουμε πρόβλημα;
    Yπάρχει δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με το υπουργείο και να ζητήσουμε να διευκρινιστεί αυτό γραπτώς μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου,για να είμαστε και εμείς πιό σίγουροι και να μην εικάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δική μας αντίληψη είναι ότι παρατείνεται η διαθεσιμότητα και πέραν του οκτάμηνου και μέχρι την έκδοση οριστικών πινάκων διάθεσης, άσχετα πότε αυτή θα πραγματοποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή