Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ρόδος: Άλλοι 5 «μαϊμού» δημοτικοί αστυνομικοί - Μεγάλο κόλπο με τις παράνομες προσλήψεις - Υπάρχουν πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες

Ποιοι έστησαν το κόλπο με τα πλαστά δικαιολογητικά για τις προσλήψεις δημοτικών αστυνόμων;


Αλλες πέντε περιπτώσεις δημοτικών αστυνόμων που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, ανακαλύφθηκαν από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Συνολικά έφθασαν τους είκοσι, γεγονός που προκαλεί ευνόητα ερωτηματικά για το ποιοι έστησαν το κόλπο αυτό. Θα λογοδοτήσουν άραγε στη δικαιοσύνη;


«Κέντρο διαφθοράς» θεωρείται, πλέον, η Ρόδος από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά και τη γνωστοποίηση ότι ακόμα πέντε δημοτικοί αστυνόμοι απολύονται, ανεβάζοντάς τον συνολικό αριθμό τους στους περίπου είκοσι, δηλαδή ένα ποσοστό τεράστιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες. στάλθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά. η εντολή να προβεί στην απόλυση πέντε ακόμη δημοτικών αστυνόμων. Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος έχει. ήδη, υπογράψει την απόλυση για άλλους δεκατέσσερις μέχρι στιγμής!

Αυτό σημαίνει ότι 20 περίπου στους 106 που ήταν συνολικά οι δημοτικοί αστυνόμοι στο νησί, ανεβάζουν το ποσοστό εκείνων που βρέθηκαν να μην είναι εντάξει με τα δικαιολογητικά τους, σε ένα πολύ μεγάλο ύψος. δυσανάλογο με ό. τι έχει δει το φως της δημοσιότητας για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία των δημοτικών αστυνόμων της Ρόδου δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και ότι δεν ήταν ευσυνείδητοι στην εργασία τους, ωστόσο ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι το ποσοστό όσων βρέθηκαν είτε με πλαστά δικαιολογητικά είτε με δικαιολογητικά που δεν προβλέπονται, είναι πολύ μεγάλο για τα τοπικά μας δεδομένα.

Μάλιστα, στην τελευταία κατηγορία φαίνεται να εμπίπτουν και οι τελευταίοι πέντε δημοτικοί αστυνόμοι που οδεύουν προς απόλυση. Δηλαδή, για παράδειγμα, ανάμεσα στα δικαιολογητικά που έφεραν και έγιναν δεκτά από την Επιτροπή αξιολόγησης, άλλος είχε καταθέσει πιστοποιητικό γνώσης της Ιταλικής γλώσσας το οποίο δεν χρειαζόταν και «βαπτίστηκε» ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ή για παράδειγμα κατέθεσε εκπρόθεσμα την άδεια ικανότητας οδήγησης μοτοποδηλάτου!

Οι ίδιες πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι. για ακόμα μία φορά, η Ρόδος ξεχωρίζει ως αρνητικό παράδειγμα αφού στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη θεωρούν... κέντρο διαφθοράς.

Ωστόσο, κάποιοι, εκφράζουν την απορία τους γιατί δεν διεξάγεται κάποια έρευνα για το ποιοι ευθύνονται που έγιναν δεκτά τέτοια δικαιολογητικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα εντολή για απόλυση εξέπληξε αρνητικά ακόμη και τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Σημειώνεται ότι,, ο τελευταίος, όπως προβλέπεται, θα προωθήσει την εντολή στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και τη νομική υπηρεσία.

Το ερώτημα πάντως που εξακολουθεί να υπάρχει είναι οι πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες που υπάρχουν για τις συγκεκριμένες προσλήψεις με πλαστά δικαιολογητικά.

Επειδή είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, και ότι υπήρξε δηλαδή οργανωμένο σχέδιο,είναι σαφές ότι θα πρέπει να δοθούν ονόματα και διευθύνσεις στην δημοσιότητα.

Και κυρίως θα πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αυτοί που ευθύνονται για το κόλπο που στήθηκε, η έκταση του οποίου μπορεί να είναι τελικά πολύ μεγαλύτερη, απ' ό,τι είχε υπολογιστεί μέχρι τώρα.

Πηγή: Εφημερίδα «Ροδιακή», rodiaki.gr

Πρωταθλήτρια η Ρόδος στις προσλήψεις με πλαστά δικαιολογητικά

Κι άλλοι «μαϊμού» δημοτικοί αστυνόμοι!



Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των δημοτικών αστυνόμων που προσελήφθησαν στους πρώην δέκα Δήμους της Ρόδου με πλαστά δικαιολογητικά ή προσκομίζοντας δικαιολογητικά χωρίς να προβλέπονται από την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Ο έλεγχος που πραγματοποιείται από το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης έφερε στο φως κι άλλους δημοτικούς αστυνόμους που προσελήφθησαν κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας στους 20, με αποτέλεσμα η Ρόδος σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας μας να σπάει το ρεκόρ και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στη διαφθορά.

Στους 15 δημοτικούς αστυνόμους που απολύθηκαν από τον Δήμο Ρόδου προστέθηκαν χθες επιπλέον πέντε που βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυσης, καθώς διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν για την πρόσληψη τους δεν προβλέπονταν από την προκήρυξη του σχετικών διαγωνισμών που έγιναν στον παρελθόν.

Στις περιπτώσεις των πέντε δημοτικών αστυνόμων, όπως αναφέρει η έκθεση των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης που κοινοποιήθηκε χθες στον δήμαρχο Ρόδου, Στάθη Κουσουρνά, η πρόσληψή τους έγινε με την προσκόμιση πιστοποιητικών γλωσσομάθειας για παράδειγμα ιταλικής γλώσσας που όμως δεν προβλεπόταν στην προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών.

Οι πέντε δημοτικοί αστυνόμοι που έπεσαν στα δίχτυα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης προέρχονταν από τους πρώην Δήμους Ροδίων, Αταβύρου, Νότιας Ρόδου, Αρχαγγέλου και Καλλιθέας.

Τα νέα αυτά στοιχεία προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου που διενεργεί το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης την ώρα που σύνολο των προσληφθέντων δημοτικών αστυνόμων ήταν 106 άτομα.

Τον προβληματισμό και τη δυσφορία του για το ρεκόρ που φαίνεται ότι κατέχει ο Δήμος Ρόδου σε πανελλήνιο επίπεδο για την πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων με πλαστά δικαιολογητικά εκφράζει κατά καιρούς ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.

Όταν σε όλη τη χώρα διαπιστώθηκε μέχρι σήμερα ότι προσελήφθησαν 70 δημοτικοί αστυνόμοι με πλαστά δικαιολογητικά εκ των οποίων οι 20 είναι στο Δήμο Ρόδου, τότε αποδεικνύεται και στην πράξη ότι την περίοδο της πρόσληψής τους είχε στηθεί «φάμπρικα» και πλέον τίθεται πολιτικό και ηθικό ζήτημα για όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία.

Ουσιαστικά χθες ο κ. Κουσουρνάς έλαβε την εντολή να υπογράψει την απόλυση άλλων πέντε δημοτικών αστυνόμων που διαπιστώθηκε ότι στους φακέλους τους προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά.

Επιβεβαιώνεται η «ΠΡΟΟΔΟΣ»


Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα ίου ελέγχου που διενεργούν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι περνούν από το κόσκινο τους φακέλους των προσληφθέντων στη δημοτική αστυνομία επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα της «ΠΡΟΟΔΟΥ», σύμφωνα με το οποίο στο νησί της Ρόδου τουλάχιστον 35 δημοτικοί αστυνόμοι σε σύνολο 106 στη Ρόδο, φαίνεται πως προσελήφθησαν προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά!

Διαστάσεις μεγαλύτερες από τις αρχικά διαφαινόμενες τείνει να λάβει το ζήτημα των δημοτικών αστυνόμων που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά και δικαιολογητικά στους πρώην 10 Δήμους του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΟΟΔΟΥ» τουλάχιστον 35 δημοτικοί αστυνόμοι προσελήφθησαν στην υπηρεσία προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά! Αν η δύναμη της δημοτικής αστυνομίας ανέρχεται στα 106 άτομα αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις προσληφθέντες δεν πληρούσε τα κριτήρια που προβλεπόταν μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη τους. Από τον έλεγχο που γίνεται διαπιστώνεται ότι δημοτικοί αστυνόμοι στους πρώην 10 Δήμους της Ρόδου είχαν προσληφθεί πλαστογραφώντας το βαθμό του απολυτηρίου τους από το Λύκειο ή τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αλλά και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών!

Μ.Κ

Πηγή: Εφημερίδα "Πρόοδος", proodos.net

Σχόλιο: Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στη Ρόδο, αλλά επεκτείνεται σε όλη την Περιφέρεια όπου υπάγεται η Ρόδος, αν λάβει κανείς υπόψη και τα πλαστά σε Κω, Σύμη και Κάλυμνο.  Αλλά ως συνήθως το κράτος είναι απρόθυμο να καταλογίσει ευθύνες, όταν προκύπτει εμπλοκή «τρίτων». Γιατί αυτοί οι τρίτοι συνήθως διορίστηκαν από τους ίδιους για τις «εξυπηρετήσεις» τους.

Αναμένουμε με υπομονή και το πόρισμα για τις πλαστές βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας & δημοτικότητας στην Αθήνα, ώστε να δούμε αν έγινε ολοκληρωμένος έλεγχος όχι μόνο σε αυτούς που είναι σε διαθεσιμότητα, αλλά και σε όσους εξαιρέθηκαν, και αν καταλογίζονται ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες που μεσολάβησαν ή υπέγραψαν για τις κίβδηλες βεβαιώσεις.

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο για την αποστολή των αποκομμάτων των εφημερίδων!

1 σχόλιο:

  1. Το σίγουρο είναι ότι η ευθύνη για την λαμογιά βαραίνει εξίσου τον φορέα που δέχθηκε τα χαρτιά, όσο και τον πονηρίδη "συνάδελφο" που τα κατέθεσε. It takes two to tango.... αλλά άντε βρες άκρη και απόδοσε ευθύνες εκατέρωθεν... αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσουν πειθαρχικά και οι υπάλληλοι των εκάστοτε γραφείων προσωπικού κλπ εμπλεκόμενοι που γνώριζαν και κάλυπταν τους πλαστούς. Χαιρετίσματα κοινώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή