Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μητσοτάκης: Πάνω από 140 οι δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πτυχία που θα απολυθούν

Την πρόβλεψη ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πιστοποιητικά θα ξεπεράσουν τους 100 έκανε μιλώντας στο βήμα fm  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Είμαστε στους 72 σήμερα. Ο αριθμός θα ξεπεράσει του 100», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θα είναι ένα 5% του συνολικού δείγματος. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας είναι 2.858, το 5% των οποίων είναι πάνω από 140.

Αναφορικά με τις απολύσεις επανέλαβε ότι  «θα δρομολογηθούν εξελίξεις από την αξιολόγηση των ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ»,  προσθέτοντας ότι  «δεν υπάρχουν περιθώρια για κατάργηση μεσαίων ή μεγάλων φορέων του Δημοσίου παρά μόνο για τον περιορισμό του προσωπικού τους».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις μετά την ολοκλήρωση των 15.000 το 2014.

8 σχόλια:

  1. Το ποσοστό το έβγαλε όπως βγάζουν και τις δημοσκοπήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι πατέρας Δ.Α.και πραγματικά λυπάμαι, κάθε φορά που εμφανίζεται πλαστό πτυχίο της σειράς 2010,που το ειρωνεύεστε δεόντως και μάλιστα περισσότερο το Dimastin,λες και οι συνάδελφοί σας αυτής της σειράς φταίνε για τα δεινά που σας βρήκαν!Είναι μικρόψυχο να συμβαίνει αυτό και έτσι σπέρνονται διχαστικές κορώνες και από τις δυο πλευρές.Αντί να είστε ενωμένοι σαν μία γροθιά, συνεχίζει η αντιπαράθεση που δεν ξέρω αλήθεια πού θα φτάσει!Οι Μητσοτάκης και Γρηγοράκος καθημερινά,προκειμένου να αιτιολογήσουν και να απαξιώσουν την πρώην Δ.Α,.μιλούν για 140 πλαστά πτυχία ο ένας,400 ο άλλος και το παραμύθι συνεχίζεται από την εξουσία χωρίς τέλος.Εσείς εκείνο που πρέπει τώρα να προσέξετε είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης στις νέες θέσεις και τα υπόλοιπα τα βρίσκετε μετά!Το να συνεχίζουν κάποιοι την αντιπαράθεση μέσα από τον ηλεκτρονικό σας τύπο κατεβάζοντας το επίπεδο επικοινωνίας με βρισιές και αλλα αντί άλλων ,δε βοηθούν σε τίποτα την υπόθεσή σας. Τα δικαστήρια πιστεύω μέσα σε λίγους μήνες θα δώσουν λύσεις, που μακάρι να τελειώσουν εκεί.Οι δικηγόροι από την άλλη βρήκαν τρόπους εκμετάλλευσης του πόνου σας και θα δείτε που θα σας οδηγήσουν σε νέες αντιπαλότητες χωρίς τέλος.Έφτασε και περνά ο Φλεβάρης και ακόμη δεν τελείωσε η διαδικασία για την ΕΛ.ΑΣ.,μετά έχει σειρά το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών και πάει λέγοντας!Έχετε πολύ δρόμο να διανύσετε ακόμη.Καλό είναι να έρθετε σε επαφή τα δύο συνδικαλιστικά όργανα ,ΣΔΑΘ ΚΑΙ ΣΔΑΑ, και προγραμματίσετε ακόμα και συναντήσεις με τους φορείς υποδοχής προκειμένου να επισπευστουν οι διαδικασίες για την τοποθέτησή σας χωρίς χρονοτριβή και ενδοεπαγγελματικές αψιμαχίες!Έρχονται και εκλογές και ποιος ξέρει αν θα είναι διπλές!Κανένας δε νοιάζεται για τις οικογένειες των 3000 δημ.αστυνομικών!Η δημόσια διοίκηση λειτουργεί με ταχύτητες χελώνας και όπως φαίνεται θάρθει το καλοκαίρι και θα συζητάμε για τα ίδια πράγματα!Ντέτεστε,τεκνία μου!Οι φύλακες πρέπει να είναι ξάγρυπνοι, γιατί οι λύκοι χαίρονται στην αναμπουμπούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενωμένοι σαν μια γροθιά ήμασταν για μήνες, μέχρι που βρέθηκαν κάποιοι που τα κανόνισαν για την πάρτη τους, και παρέσυραν και μια ολόκληρη σειρά. Αν έχετε προσέξει, αυτό που φωνάζουμε είναι ότι θα έπρεπε να δικαιούνται 20 μόρια ως προς τον τρόπο εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν προληφθεί μετά το 2002, για τους λόγους που έχουμε εκθέσει.
      Θεωρούμε ότι η όποια ειρωνεία αντιλαμβάνεστε αποτελεί απάντηση στη «Διοίκηση», δηλαδή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που υποστηρίζει ότι η πρόσληψη έγινε υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, και για να στηρίξει την άποψή του το ίδιο το Υπουργείο επικαλείται ότι δεν υπάρχει πλαστό πιστοποιητικό στη σειρά αυτή. Αποτελεί βασική του θέση στην υπερασπιστική γραμμή για τη μοριοδότηση, Το Υπουργείο μπορεί να λέει ότι θέλει, όταν όμως υπάρχουν 240 συνάδελφοι της σειράς του 2010 που κάνουν παρέμβαση υπέρ του υπουργείου, αυτό είναι ένα γεγονός που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Δεν κατηγορήθηκε από εμάς κάποιος συνάδελφος από τη σειρά του 2010 (εκτός από τους λίγους που αναμίχθηκαν) ούτε αναζητήθηκαν εκεί ευθύνες, κατηγορήθηκε και συνεχίζει να κατηγορείται ο Υπουργός που υπογράφει όσα υπογράφει. Δεκτές οι λοιπές παρατηρήσεις σας.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτη. Γράφετε:"Εσείς εκείνο που πρέπει τώρα να προσέξετε είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης στις νέες θέσεις και τα υπόλοιπα τα βρίσκετε μετά!"...βεβαίως όταν θα είναι κάποιοι οικογενειάρχες ΑΔΙΚΑ μερικές εκτοντάδες χιλιόμετρα ή ναυτικά μίλια μακρυά από τις οικογενειες τους διαλύοντας το σπίτι τους ενώ κάποιοι άλλοι και πάλι ΑΔΙΚΑ θα έχουν τσιμπήσει τα φιλέτα τότε κατά την γνώμη σας θα τα βρούμε.... Επίσης: "Οι φύλακες πρέπει να είναι ξάγρυπνοι, γιατί οι λύκοι χαίρονται στην αναμπουμπούλα!"... βεβαίως αγαπητέ μου γιατί ο γιος σου τα έχει μαντρωμένα τα δικά του ενώ τα δικά μας είναι απόξω!!" Μιλάς να είμαστε μια γροθιά,πώς;;;;; με κάποιους να παριστάνουν τους ασεπίτες και την ελίτ της Δ.Α.;;; ... Έξω από το χορό πολλά ντουφέκια πέφτουν για αυτό μιλάτε για αλληλεγύες κ.λ.π.
    -Κάποιος που διαθέτει όλα τα αυθεντικά κριτήρια εισαγωγής στην ΕΛ.ΑΣ αλλά που δεν πίεσε να κυριαρχήσουν αυτά τα ΝΟΜΙΜΑ και ΔΙΚΑΙΑ για την πάρτη μερικών έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόρτες για όλους!!!!- Ο γιος σας το έκανε κύριε;;;;;;;απαρνήθηκε την πάρτη του;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΤΑΝ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΒΑΤΖΩΜΕΝΟΣ...
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΑΝΑΞΙΑ,ΑΛΛΑ ΑΝΑΞΙΩΣ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ 20 ΜΟΡΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΙΓΟ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ....
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μόνο που σας συστήνω είναι να έχετε όσο το δυνατόν ψυχραιμία και υπομονή και πάνω απόλα ενότητα.Ας μη συνεχίζουν κάποιοι το ίδιο τροπάριο.Εκείνο που προέχει τώρα είναι η γρήγορη τοποθέτησή σας , που αμφιβάλλω για την ταχύτητα των υπηρεσιών,και μάλιστα όλων σας ανεξαιρέτως!Δεν έχετε τίποτα να χωρίσετε, εκτός αν κάποιοι επιμένουν στο ίδιο μοτίβο αντιπαράθεσης.Εκείνο που θέλω είναι όλοι να πάτε σε θέσεις που επιθυμείτε.Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο!Απορώ για την επιθετική διάθεση .Για μένα το δικαιότερο θα ήταν να παίρνατε όλοι σας 15 μόρια και όπου είχε λόγο το ΑΣΕΠ,με οποιοδήποτε τρόπο,συν 5 μόρια!Δεν μπορώ να κατανοήσω τον κ.Μητσοτάκη για το πείσμα του αυτό ,που δεν μέτρησε ο τρόπος που εισαχθήκατε με αντικειμενικά κριτήρια.Ήταν ένας τρόπος πανομοιότυπος με της σειρά του 2010 με μόνο μια μικρή πρόσθεση στη διαδικασία του ΑΣΕΠ.Κάποιοι το καλοκαίρι , όπως άκουσα ,ενώ είχαν πρόσβαση σε μεγάλες πόρτες,άγονταν και φέρονταν από κομματικούς παράγοντες και δεν εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατότητά τους να επέμβουν θετικά για τη μοριοδότησή σας.Εγώ πραγματικά ήξερα ότι ήσασταν διορισμένοι με ΑΣΕΠ,και ενώ οι συνδικαλιστές ήξεραν τον τρόπο διορισμού σας σφύριζαν μακαρίως και όταν έπεσαν οι κεραμίδες έχασαν το παιχνίδι!Ψυχραιμία, σύμπνοια και συναδελφικότητα από όλους για όλους!Καλή σας επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ, προσληφθήκαμε με την αξιοκρατική μέθοδο του διαγωνισμού με αντικειμενικά κριτήρια -τύπου- (δηλαδή οπως τους κάνει) ΑΣΕΠ. Το ορθότερο θα ήταν να μοριοδοτηθεί ο διαγωνισμός αυτός όπως και ο εκτος προς ΑΣΕΠ γραπτός διαγωνισμός μοριοδοτήθηκε. Αλλά δεν έγινε. Επέμενε το υπουργείο να βαφτίσει ΠΛΗΡΗ ΑΣΕΠ τον διαγωνσιμό του 2010 (παραπάνω και από τους κανονικούς ΑΣΕΠ) προφανώς για να βολευτούν καμιά 200αρια άτομα. Είναι η τελευταία μόδα στη νομιμοποίηση των ρουσφετιών και λέγεται "φωτογραφική διάταξη". άρα κανείς δεν δικαιούται μόρια λόγω ΑΣΕΠ γιατί προφανώς δεν υπήρξε ο ΑΣΕΠ εκτός από τους 58 ενστάσεις που "έγλειψαν" ξυστά λιγακι ΑΣΕΠ και μάλλον οι μόνοι που δικαιούνται παραπάνω μόρια). Οσο για τους συνδικαλιστές η πλειοψηφία που τους κατηγορεί ανήκει τυχαίως στην σειρά του 2010. δηλαδή οι ευεγερθέντες είναι και ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ προφανώς γιατί από τη θ΄λεση του βολεμένου είναι ωραία η κριτική των από κάτω αλλά και γιατί έχει τσούξει η προσφυγή από το ΣΔΑΑ για τα 20 μόρια και την οκταετία... Με τις πληροφορίες που διαθέτω ηξερα ότι η ΕΛ.ΑΣ σκόπευε να μας περάσει από τρελό κοσκινο που είχε το δικαίωμα να το κάνει. Ενδεικτικά: Υψος 1,70 για ανδρες και γυναίκες, έλεγχο βάρους και ΔΜΣ, "κοψιμο" τατουάζ, ηλικία μέχρι 39 ετών οπότε καταλαβαίνεις ότι ήταν εκτός διαδικασίας το 40%...Αλλά δεν έγινε αυτό προφανώς λόγω των ¨"αδιάφορων" συνδικαλιστών...δε πειράζει.... Την ενβότητα δεν την λες στον αερα! Την δηλώνεις έμπρακτα!!! Για παράδειγμα εγώ εχω μικρή ηλικία, στρατιωτικό,ΔΜΣ φυσιολογικό, βάρος κομπλέ,τυχόν αθλήματα τα περνούσα "αερας" και καλύτερα από την πρόσληψη μου,δεν εχω τατουάζ .......που αν τηρούνταν όπως θα ηθελε η ΕΛ.ΑΣ και αντικειμενικά αποτελούν τα ηθικά νομιμα κριτήρια ενταξης στην αστυνομία ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΟΥς ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΑΝΕΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ...αλλα΄κάθησα και τρώω το φυστίκι και εχω ετοιμες τις βαλίτσες μου να μεταναστεύσω......αυτό σημαίνει ΕΝΟΤΗΤΑ αγαπητέ μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα των τατού δεν προκύπτει σε καμία προκήρυξη της ΕΛΑΣ αυτόνοε .Με το πδ 133/2002 (που ισχύει και για εμάς) έχει βγεί από δερματική πάθηση το τατού ή αλλιώς δερματοστιξία και επειδή έκανα δεα το 2003 είδα πολλούς συναδέλφους με τατού,όπως και στελέχη ιδίως ειδικοδυναμίτες. (άσε που ένα τατού έστω σε μή εμφανές σημείο δεν επηρεάζει την επιχειρησιακή ικανότητα ενός ατόμου).
    η ηλικία στην ελάς είναι 18 για τους πανελλήνιους και ως 28 για τους υπόλοιπους (εφ,συνορ/κες), άρα το98% μας θα έμενε έξω...
    Μακάρι να ίσχυαν τα υπόλοιπα που λές (τα αγωνίσματα ιδίως,αλλά μετά θα έπρεπε να τα περάσει και ο κάθε μπουχέσας της ελας και όχι μόνο εμείς).
    Πάντως στα ψυχο-υγειονομικά,δεν μετρησε τίποτα από όσα λές.Μακάρι να μετρούσε έστω η εκ νέου αναστημομέτρηση καθώς αποτελεί και αρχικό προσόν μας διορισμού στη Δ.Α. και η πλαστότητα αναστήματος θα έπρεπε να τιμωρείται εξίσου με των τίτλων σπουδών κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή