Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Βροχή τα 10άρια σε συνδικαλιστές και “ημέτερους” για να αυξήσουν τα μόρια (;;;) - Επιστολή δημοτικού αστυνομικού στο dtypos

"Ο καφές και το τσιγάρο των συνδικαλιστών στα γραφεία βαθμολογούνταν με 9 και 10 ... οι εργαζόμενοι στη βροχή και το κρύο με 8."


Καταγγελιών συνέχεια με τις αποκαλύψεις να μην έχουν τέλος όσον αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών. Αυτή τη φορά λάβαμε εμπεριστατωμένη καταγγελία από αναγνώστη που εστιάζει στις εκθέσεις αξιολόγησης των Δημοτικών Αστυνομικών από τους προϊσταμένους τους, μιας και αυτές προσθέτουν μόρια αναλογικά με το πόσο καλή ή όχι ήταν η βαθμολογία τους. Συγκεκριμένα και με βάση την Υπουργική Απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη, οι υπάλληλοι που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας, μοριοδοτούνται αναλογικά με βάση το μέσο όρο βαθμολογίας που πήρανε από τις εκθέσεις αξιολόγησης της τελευταίας 8ετίας. Έτσι πχ ένας υπάλληλος με Μ.Ο 7,5 παίρνει 2 μόρια ενώ ο υπάλληλος με Μ.Ο 9,6 παίρνει 8 μόρια (δείτε αναλυτικά στον πίνακα).


Αυτό ακριβώς υπήρξε και η αιτία που σε κάποιους δήμους ή και σε μεμονωμένες περιπτώσεις υπαλλήλων οι βαθμολογίες “εκτινάχθηκαν” ξαφνικά, ανεξάρτητα από το εάν πραγματικά ο υπάλληλος άξιζε ή όχι την βαθμολογία. Μάλιστα , για την βαθμολόγηση κάποιου υπαλλήλου με βαθμό άνω του 9 , απαιτούνταν αναλυτική και αιτιολογημένη έκθεση του προϊσταμένου του , η οποία εν συνεχεία θα κρίνονταν από ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο. Ουδέποτε όμως το Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης προέβλεψε να ελεγχθούν αυτές οι εκθέσεις για την ορθότητά του σκεπτικού τους ή τουλάχιστον να κοινοποιηθούν σε μια ανεξάρτητη αρμόδια επιτροπή που θα τις επανεξέταζε, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές τις επιτροπές να αποτελούνται από υπαλλήλους του ίδιου δήμου, που προφανώς θα επικύρωναν τις βαθμολογίες ευκολότερα.

Μαζικά 10 άρια και 9άρια σε Δήμους της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας

Όλοι τους ήταν υπέροχοι... ή μάλλον όλοι τους ήταν άριστοι. Αυτό αποδεικνύεται ότι συνέβη σε μεγάλο δήμο της Αττικής αλλά και της Βόρειας Ελλάδας. Μόλις ανακοινώθηκε η υπουργική απόφαση για τη μοριοδότηση των εκθέσεων αξιολόγησης , οι προϊστάμενοι συγκεκριμένων δήμων, προσέφεραν "δωρεάν" 10άρια σε όλους τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, όταν οι ίδιοι υπάλληλοι πρόκειται να διεκδικήσουν θέσεις σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στους συγκεκριμένους δήμους, κερδίζοντας έτσι προτεραιότητα στις καλύτερες θέσεις μεταξύ άλλων υποψηφίων. Μάλιστα ακούγεται ότι συμπεριελήφθησαν και οι βαθμολογίες του 2013, βαθμολογίες μάλιστα που σε πολλές περιπτώσεις μπήκαν μετά την ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης ή ακόμα και ενώ ο υπάλληλος βρισκόταν ήδη σε κινητικότητα.

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες... αλλά τα 10αρια και τα 9αρια πήγαν στους “κηφήνες”

Μια άλλη καταγγελία για δήμο της Αττικής, ξεσκεπάζει την υποκειμενικότητα των αξιολογήσεων και αποκαλύπτει το “πάρτι” βολέματος ημετέρων. Σύμφωνα με αυτή, συνδικαλιστές συγκεκριμένου Δήμου της περιφέρειας Αττικής, έχουν βαθμολογηθεί όλοι με άριστα, δημιουργώντας εύλογα το ερώτημα για το πως είναι δυνατόν ανάμεσά τους να μην βρεθεί ούτε ένας που να πήρε βαθμό μικρότερο του 9. Πιο έντονα φουντώνει το αίσθημα της αδικίας , ειδικά όταν οι καταγγελίες αναφέρονται στο κατά πόσο εργατικοί ήταν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές και το αν είναι βάσιμα αιτιολογημένες οι εκθέσεις αξιολόγησης και οι υψηλές βαθμολογίες τους, μιας και τον περισσότερο χρόνο είτε απείχαν από τα καθήκοντά τους για συνδικαλιστικές υποχρεώσεις είτε απασχολούνταν σε “ξεκούραστες” υπηρεσίες και πόστα την ίδια στιγμή που εξωτερικοί υπάλληλοι, εκτεθειμένοι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, βαθμολογούνταν πολύ χαμηλότερα.

Στον "Καιάδα της βαθμολογίας" λόγω διένεξης με το Δήμαρχο
Τελείως διαφορετική είναι βέβαια η εικόνα σε μεγάλο δήμο της Πελοποννήσου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο προϊστάμενος δεν βρήκε ούτε έναν (!!!) άξιο για άριστα Δημοτικό Αστυνομικό, λόγω της δικής του κακής αξιολόγησης από τον Δήμαρχο, η οποία όπως μαθαίνουμε, προέκυψε ύστερα από διένεξη που είχαν μεταξύ τους. Συνεπώς, θεώρησε ηθικό και δίκαιο να βαθμολογήσει και τους υφισταμένους του με εξίσου χαμηλές βαθμολογίες, ανάλογες με τις δικές του, για να εξασφαλίσει ότι κανείς από τους υφισταμένους του δεν θα προηγηθεί στη μοριοδότηση.

Ο "Πόντιος Πιλάτος" της αξιολόγησης
Η επόμενη περίπτωση αφορά τακτική προϊσταμένου Δημοτικής Αστυνομίας σε μεγάλο δήμο της χώρας. Ο συγκεκριμένος επέλεξε τον ασφαλή δρόμο της “κομμουνιστικής” αξιολόγησης βαθμολογώντας όλους τους υπαλλήλους με 8,90 για να αποφύγει τη σύνταξη αιτιολογικής έκθεσης που προβλέπεται για βαθμολογίες άνω του 9, “νίπτοντας έτσι τας χείρας του” ως άλλος Πόντιος Πιλάτος και αδικώντας κατάφωρα τους αποδοτικούς υπαλλήλους εξισώνοντάς τους με τους λιγότερο αποδοτικούς.

10άρια στα “δικά μας τα παιδιά”... 7άρια και 6άρια στους υπόλοιπους

Άλλη μια “αχίλλειος πτέρνα” των εκθέσεων αξιολόγησης είναι αυτή που έχει να κάνει με την υποκειμενική και όχι την αντικειμενική διάσταση της παραγωγικότητας και απόδοσης του υπαλλήλου. Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αφορούν υπαλλήλους με “άριστες προσωπικές” ή ακόμα και κομματικές σχέσεις με τους προϊσταμένους τους , που βαθμολογήθηκαν και αντιστοίχως επειδή ήταν αρεστοί, την ίδια στιγμή που “κατακεραυνώθηκαν” με χαμηλές βαθμολογίες υπάλληλοι που πιθανότατα δεν τύγχαναν της ίδιας “συμπάθειας” από τους βαθμολογητές τους.

Υποκειμενικές οι αξιολογήσεις εν αγνοία του ΥΔΜΗΔ
Όπως είναι αντιληπτό, όλες οι παραπάνω περιπτώσεις αποκαλύπτουν ξεκάθαρα πως οι εκθέσεις αξιολόγησης κάθε άλλο παρά αντικειμενικές μπορούν να θεωρηθούν. Δεν δίνουν σαφή εικόνα για την παραγωγικότητα των υπαλλήλων ούτε αποκαλύπτουν την πραγματική εργασιακή φυσιογνωμία τους, μιας και πρόκειται για μια διαδικασία που σε ελάχιστες περιπτώσεις ανάγεται σε μετρήσιμα στοιχεία. Καλό θα ήταν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ρίξει μια ματιά στις παραπάνω περιπτώσεις ή να ορίσει μια επιτροπή αξιολόγησης που θα ελέγξει αυτές τις εκθέσεις ει δυνατόν πιο αξιοκρατικά και αντικειμενικά. Το πιο σημαντικό δε, είναι να αλλάξει αυτόν τον αναχρονιστικό και υποκειμενικό τρόπο αξιολόγησης, που δεν τιμά ούτε το δημόσιο αλλά ούτε και τον πραγματικά εξελίξιμο και αποδοτικό υπάλληλο.

Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί στους πίνακες του ΑΣΕΠ (;)

Σύμφωνα με την καταγγελία του αναγνώστη μας όλα τα παραπάνω μένουν να επιβεβαιωθούν από τους πίνακες του ΑΣΕΠ , όπου τα στοιχεία θα αναγράφονται αναλυτικά και θα μπορέσουμε να κάνουμε την αντιπαραβολή με το email και τα ονόματα που έχουμε λάβει. Γι' αυτό και δεσμευόμαστε ότι το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί με αναδημοσίευση των ονομάτων και τις βαθμολογίες τους έπειτα από την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ.

Πηγή : Επιστολή αναγνώστη

Πηγή:  http://dtypos.blogspot.gr/

Διαβάστε σχετική ανάρτηση στο dimastin: 

Σχόλιο: Άλλο ένα στοιχείο της κινητικότητας παρωδίας του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους δημοτικούς αστυνομικούς. Να προσθέσουμε 10αρια σε εκθέσεις αξιολόγησης από αιρετούς ενώ απαγορεύεται να αξιολογούν; (Ο εξυγιαντής της Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει άραγε να δώσει εντολή να μην προσμετρηθούν οι σχετικές αξιολογήσεις και να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στους αιρετούς; Μπα, εκλογές ΟΤΑ έρχονται, με την κυβέρνηση υπό κατάρρευση, άστους καλύτερα). Δεκάρια στο σύνολο του προσωπικού σε κάποιους δήμους; Εκθέσεις που χάθηκαν και ξαναγράφηκαν εν μια νυκτί με ευνοϊκότερους βαθμούς; Εκθέσεις που δεν είχαν συνταχθεί ποτέ και εμφανίστηκαν σε μια ημέρα για βάθος οκταετίας; Και πάει λέγοντας...

3 σχόλια:

  1. ειναι απλό: ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ (ΠΧ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ (ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ), ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ-ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ,ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΚΑΘΩΣ ΕΚΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΝ ΟΙ ΔΑ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ.
    ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ(6 ΜΑΞ.Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ,3 Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ,4 ΜΕΤΑΠΤΥΧ (ΑΝΕΥ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ),4 ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ(ΑΝΕΥ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ),5 ΕΣΔΑ,3 ΠΡΟΦΙΣΙΕΝΣΙ,2 ΑΝΤΒΑΝΣΝΤ,1ΛΟΟΥΕΡ,3 ΟΙ Η/Υ) ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 10 3 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ 1 ΜΟΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΟΜΕΝΑ 5....(ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ Η ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ).ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ 1 ΜΟΡΙΟ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΞ'ΑΡΧΗΣ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2 ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ,1 ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔ.ΔΥΝ. 3 ΜΟΡΙΑ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ,Α ΦΟΥ ΙΣΧΥΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΟΧΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ,ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΜΗ ΚΛΠ ΚΛΠ_)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΝΑΣΤΗΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΙΣΧΥΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΘΑ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: EXΩ ΚΑΝΕΙ ΔΕΑ,ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ,ΕΧΩ 2 ΓΛΩΣΣΕΣ,ΔΕΝ ΕΧΩ 2 ΠΤΥΧΙΑ Η ΜΕΤΑΠΤ. ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΠΕ/ΤΕ. ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΙ ΚΑΤ' ΕΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΙΕΚ ΜΕ ΤΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή