Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Αναφορά της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Στ. Ξουλίδου επιστολής της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. με θέμα τη μοριοδότηση στην κινητικότητα των δημ. αστυνομικών

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

8-1-2014

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: - τον Υπουργό Εσωτερικών
            - τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: Φωτογραφικές ρυθμίσεις κατά τη διαδικασία κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά την αριθμ. πρωτ. 13/27-12-2013 επιστολή της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας, με την οποία γίνεται αναφορά σε φωτογραφικές ρυθμίσεις και καθεστώς ευνοιοκρατίας που παρατηρείται στη διαδικασία  κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι η διαδικασία πρόσληψης στη Δημοτική Αστυνομία με τις προκηρύξεις του έτους 2009 «βαφτίστηκε» μέσω εγκυκλίου σε διαδικασία που εμπίπτει «στις λοιπές διαδικασίες υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ» και μοριοδοτείται προνομιακά στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών, ενώ δεν πρόκειται για τέτοια. Ενώ, δηλαδή, οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία από το έτος 2002 και εξής γίνονται με τη διαδικασία των Π.Δ. 23/2002 και Π.Δ. 135/2006 (σειρά προτεραιότητας, με αντικειμενικά κριτήρια)και ως εκ τούτου δεν μοριοδοτούνται, οι διαγωνισμοί του έτους 2009 με την ευνοϊκή ονομασία τους «λοιπές διαδικασίες υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ» έλαβαν 20 μόρια και προκρίνονται κατά τη διαδικασία κινητικότητας.

Κατόπιν τούτων παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η άδικη και άνιση αντιμετώπιση των Δημοτικών Αστυνομικών, καθώς μοριοδοτούνται με 20 μόρια λόγω τρόπου εισαγωγής μέσω ΑΣΕΠ μόνο οι διορισθέντες των διαγωνισμών του 2009, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Δημοτικοί Αστυνομικοί δε λαμβάνουν μοριοδότηση για τον τρόπο διορισμού τους.

Επισυνάπτεται η ανωτέρω αναφερθείσα επιστολή της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας.
                                                                              
 Η καταθέτουσα Βουλευτής

           Σταυρούλα Ξουλίδου

Πηγή: http://www.stauroulaxoulidou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου